dieta si remedii naturale pentru dismenoree si ciclu menstrual abundent

07-11-2013
Dr. Nicoleta Nechita
Medicina generala, Cluj-Napoca
Dr. Nicoleta Nechita
Pe perioada menstruatiei si cu cateva zile inainte de aceasta perioada, se evita consumul de alimente grase, proteine animale (carnea si produsele de origine animala), dulciuri (zaharul alb, ciocolata), preparate ce contin conservanti, afumaturi, condimente picante (ardei iute, piper, scortisoara, cimbru, salvie), plante emenagoge( coada soricelului, obligeana, seminte de marar, lemn dulce, lavanda, frunze de patrunjel), alcool, sare.
Se recomanda o dieta preponderent bazata pe cruditati (salate, sucuri), cereale, fructe si legume, fierte sau coapte.
Se consuma 2 litri de lichide de preferinta sucuri de fructe naturale, pentru asigurarea hidratarii organismului si aportului de vitamine si minerale.
Pentru sindrom premenstrual si dismenoree se poate administra capsulele Suport premenstrual (cretisoara, traista ciobanului, roinita, extract de fructe de mielarea, extract de scoarta de salcie), 1-2 capsule de 3 ori pe zi, la 2 ore dupa masa.Se administreaza 7-10 zile inainte de menstruatie, sau in caz de ciclu abundent si neregulat pe percursul intregii luni.Normoflux are eficienta crescuta in hipermenoree (ciclu menstrual abundent).Se poate administra 2 capsule de 3-6 ori pe zi, intre mese pe perioada menstruatiei.Pentru metroragiile din fibromatoza uterina se administreaza in continuare, 1 capsula de 3 ori pe zi.
2 comentarii
0
07-05-2014, ora 16:45
catalina86
Nu este medic/terapeut
catalina86
Buna ziua
Mi-am facut niste analize de sange si am anemie.De anemie am cam suferit toata viata.Cred ca anemia mea este datorita ciclului menstrual foarte abundent in primele 2 zile.Tot la o ora si jumatate maxim 2 trebuie sa schimb tamponul.Noaptea in primele 2 nopti schimb 3 tampoane de noapte.Ce imi recomandati?As putea sa incerc ceva naturit fara o vizita la un ginecolog?Multumesc anticipat!
0
11-05-2014, ora 16:01
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Buna ziua. Puteti sa folositi ceva naturist insa e recomandat sa aveti un diagnostic din partea unui medic in primul rand. Stabilirea cauzei anemiei este esentiala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerile menstruale severe pot fi principalul simptom al endometriozei
  • Cupa menstruală
  • Sângerări puternice în timpul menstruației - ce opțiuni ai?
  • Dureri menstruale puternice - cauze, tratament, remedii, sfaturi utile
  • Menstruația abundentă
  •