dieta gravidei | Forumul Medical ROmedic

dieta gravidei

09-11-2008
alen
Nu este medic/terapeut
alen
Fiica mea este insarcinata in 4 luni.Medicul ginecolog i-a zis sa nu manance muraturi ca risca sa piarda sarcina.Nu exagereaza, dar are perioade cand pofteste la ceva acru, murat.Chiar este periculos pentru sarcina?Si as dori sa mai stiu ce poate lua cand are dureri de stomac sau de cap(in afara de no-spa).
9 comentarii
0
10-11-2008, ora 05:23
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
doamna...chiar nu pot vedea ce legatura o avea acreala cu sarcina.N-am mai auzit pana acum...Dar daca asa i-a zis...
Iar despre durerile de stomac..Am o colega care e insarcinata care, de asemenea are probleme cu stomacul, si zilele trecute a fost la un control la Bucuresti, la un dr destul de cunoscut care i-a spus asa:"Doamna, daca acidul sulfuric va face bine, beti acid sulfuric!"Adica, are voie tot ce-i face bine.
Nu stiu ce sa mai cred, pt ca si eu stiu ca pe timpul sarcinii nu prea se ia niciun medicament, dar...chiar nu stiu ce sa mai cred.
0
10-11-2008, ora 11:43
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
sunt de acord cu arena!!in timpul sarcinii are voie sa manance ce pofteste ea, pt ca dupa ce naste, atunci o sa aiba restrictii la anumite alimente, sucuri acidulate etc, din cauza ca se transmite prin laptic bebelusului, atunci cand este alaptat!pt durerile de stomac si cap, ar fi bine sa incerce niste ceaiuri din plante, pt ca medicamele nu prea sunt indicate decat in situatii de urgenta maxima!stiu ca paracetamolul este admis sau medicamentele homeopatice!
more te pupic mamico ;))
0
14-11-2008, ora 15:28
CristinaNechifor
Nu este medic/terapeut
CristinaNechifor
Deci, cea mai mare gogomanie care am putut'o auzi pana in ziua de azi este asta..sa nu mananci muraturi ca rsti sa pierzi sarcina. Crede-ma draga alen ca si eu sunt insarcinata in 30 sapt. si in primele 4 luni de sarcina am macat pe castraveti si alte muraturi de nu am mancat in cei 26 de ani ai mei... Sincer, nu vad nici o legatura..muraturi cu pierdera sarcinii.. Mai bine i-l intreba de la ce colt de strada a luat diploma de medic...Doamne, mare ti-e gradina!
0
13-03-2009, ora 08:19
Akidud
Nu este medic/terapeut
Akidud
Eu cred ca mai degraba fiica Dvs. n-a inteles bine ceva.
0
08-05-2009, ora 21:37
violeta83
Nu este medic/terapeut
violeta83
pt dureri de stomac se poate lua dicarbocalm... sunt insarcinata in 24 sapt, am gastroduodenita cronica si am voie sa iau asa ceva.
cat despre muarturi, poate s-o fi gandit medicul la modul de conservare al muraturilor. Eu am mancat din prima zi de sarcina si-s bine multumesc
Sanatate si numai bine
0
04-06-2009, ora 16:23
Altaramis
Nu este medic/terapeut
Altaramis
Cum sa nu mananci muraturi? Doamne fereste! Nu as putea spune ca am mancat foarte multe muraturi in cele 26 saptamani de sarcina cate am, dar nu am tinut nici o restrictie in acest sens. Imi pare rau, dar sunt de acord cu Cristina Nechifor... Nu se poate sa existe o legatura intre aceste doua lucruri sarcina si muraturi... Dimpotriva, as tinde sa zic invers... De ce te doare capul? Te intreb pentru ca si pe mine m-a mai durut din cand in cand, dar de raceala, de curent, iar pentru asta am luat paracetamol simplu si... pana la urma mi-a trecut. Daca durerea de cap este de alta natura chiar nu stiu ce sa zic, imi pare rau.
0
17-07-2009, ora 20:22
creola24
Nu este medic/terapeut
creola24
Sora mea pe tot timpul sarcinii a mancat numai acrituri, castraveti, muraturi, de toate si nu a patit nimic nici ea nici bebele care acum e o fetita frumoasa foc.asa ca nu cred k e nicio problema, pup pt mamica si toate cele bune
0
31-07-2009, ora 07:35
lara_marik
Nu este medic/terapeut
lara_marik
Daca cumva ai tensiune in sarcina sau o problema la stomac, normal ca dr iti va interzice sa mananci muraturi(pentru ca sunt f sarate si pt ca sunt fermentate). Daca insa nu ai niciuna din afectiunile acestea, eu cred ca medicul este cam deplasat.
0
29-10-2020, ora 07:51
Vaani_M
Nu este medic/terapeut
Vaani_M
It's very essential to eat the right food during pregnancy, and pregnancy cravings are also common. Therefore, I have shared an article which might help you, in choosing the right food for your daughter.
---------*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Alimentatia la gravide

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dieta proastă a mamei în timpul sarcinii creÈ™te riscul descendenÈ›ilor de a suferi de boala ficatului gras non-alcoolic
  • De ce trebuie să eviÈ›i alimentele ultraprocesate dacă eÈ™ti însărcinată (studiu)
  •