dieta drastica

01-09-2010
ancutzsa
Nu este medic/terapeut
ancutzsa
de aproximativ 4 luni, sora mea tine o dieta prea stricta, cred eu...a ajuns de la 1.72 m si 55-56 kg, la 47-48 kg...regimul ei exclude tot ce inseamna paine, dulce, prajit...iar celelalte alimente le consuma in cantitati foarte mici...chiar si fructele...in toata aceasta perioada, intre mese a baut doar apa, si a juns chiar si l 2 mese frugale pe zi, pentru ca nu manaca dupa ora 16:00. Suntem foarte ingrijorati deoarece acum 2 saptamani chiar a lesinat...dar nu a facut-o sa isi schimbe cu nimic dieta...mananca foarte putin, pentru ca ii este teama ca se va ingrasa...plange atunci cand ii spunem ca ar trebui sa ia vitamine, multiminerale, etc. Credeti ca un psiholog ar ajuta-o sa se vada in oglinda exact asa cum este, si nu grasa cum se considera ea? astept un raspuns cat mai curand. va multumesc
1 comentarii
0
03-09-2010, ora 18:09
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Excelent ca a eliminat painea, este o adevarata piatra de moara. La fel si cu dulcele, consumul de carbohidrati trebuie corelat strict cu efortul depus.

Insa problema este ce aport proteic are /zi ? Normal pentru o fata ar fi ceva de genul 0.9 -1.0 g /kg-corp, in nici un caz 0.5 sau 0.6.
Fiindca s-au facut teste cu purcei de lapte, iar dupa 2 saptamani cu aport minim de glutamina, inaltimea vilozitara scazuse la 50% ! Si pe unde mai absorbi nutrimentele ???

Apropo de conexiunea cu realitatea, cand zici ca ai mancat pe saturate si poti sa munesti eficient, un rol esential revine tot glutaminei. Deci puteti sa-i luati niste glutamina suplimente si sa vedeti ce o sa revina cu picioarele pe pamant, lasand la o parte cai verzi pe pereti si cure de slabire. Cautati pe net despre beneficii.

http://www.nhlbisupport.com/bmi/bmi-m.htm

18.9 avea la inceput indicele de masa corporala, putin peste limita inferioara
16.2 are acum, deci dieta asta nu a evoluat bine, chit ca principiile sunt bune.

Despre partea psihologica nu prea ma pricep, deci nu comentez !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul