diane 35 - lamurire

16-05-2007
aalyna
Nu este medic/terapeut
aalyna
buna...cine ma lamureste si pe mine cu celebrele diane.zic asa pt k in ultimul timp am auzit pro si contra de nu mai stiu nici eu ce vrea.ma duc la planning si mi se spune k nu au nici un efect negativ k sunt anticonceptionale absolut normale.k din contra sunt bune pt mine k ma ajuta la acneea mea.eu ce s-a zis am luat acum 2 ani diane 35 impotriva cosurilor si m-am simtit super mi-au disparut cosurile nu m-am ingrasat sanii chiar mi-au crescut nimic dureri mestruale.reglat ciclu.cum am renuntat la ele gata cu ciclu regulat mai iesea cate 3 -4 cosuri pe luna...acum mai nou am vrut s-a incerc novynett si dureri de sani m am umplut de cosuri astea au fost efectele adverse...acum m-am dus iar la planning si imi recomanda tot timpu diane 35 pe baza k dak m-am simtit bine cu ele de ce s-a renunt...sincer mi e frik s-a iau alte contraceptive pt k nu vreau cosuri...si totusi nu vreau nici nu stiu ce bolii care le poate provoca dianele??? deci ce s-a fac:-??
ps.am luat diane pt k aveam acnee agresiva :O
9 comentarii
0
16-05-2007, ora 00:00
aalyna
Nu este medic/terapeut
aalyna
a si nici dupa ce m-am lasat de ele nu m-am ingrasat nici macar un gram
0
16-05-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Aveţi recomandarea medicului pentru Diane ; v-aţi simţit şi OK cu ele. Atunci ? Care este de fapt problema ?
0
16-05-2007, ora 00:00
aalyna
Nu este medic/terapeut
aalyna
pai am auzit atatea zvonuri despre diane 35 k cum ele de fapt nu ar fii foarte indicate s-a fie folosita k contraceptive...ci mai mult in tratarea diferitelor afectiuni. dar eu zis dak ele sunt pe piata k anticonceptionale atunci cred ca au un rol bine stabilit si nu as crede k ne-ar pune viata in pericol ar fii mai restrictionate in vanzarea si recomandarea lor nu?
0
16-05-2007, ora 00:00
aalyna
Nu este medic/terapeut
aalyna
eu acum le iau pt contraceptie dar dak ele imi fac bine si la tenul meu problematic e de doua ori mai bine...
aveam nevoi si de o alta parere k pe alte forumuri am vazut k toata lumea zice la diane NU.si eram in dubi.
am sa-mi fac si o serie de analize s-a vad dak totul e in regula dupa ce le folosesc un timp k s-a stau linistita.
0
24-05-2007, ora 00:00
lruiz
Nu este medic/terapeut
lruiz
eu am luat Diane 35 timp de 6 ani de zile, timp in care am facut pauza poate 3-4 luni. ( am inceput sa iau diane din aceeasi cauza ca si tine: ACNEE ). la fel ca si tine m-am simtit excelent, cosurile mi-au trecut, nu m-am ingrasat nici macar un kg. acum 3 luni de zile am incetat sa mai iau. prima luna am fost ok cu tenul dupa care cosurile au inceput sa reapara. am 27 de ani si imi doresc un copil enorm de mult in urmatorii 2-3 ani. eu nu as mai lua Diane 35 dar din cauza acneei nu am ce sa fac ele fiind singurele care m-au ajutat. Mie imi este frica ca sa nu cumva sa am probleme cand o sa vreau sa raman insarcinata, in rest m-am simtit super de la ele.
0
01-09-2007, ora 00:00
alexa18
Nu este medic/terapeut
alexa18
si eu iau dianne 35 din ianuarie..tot din cauza cosurilor...sunt ff bune k mi-au trecut, reactii adverse nu am avut..dar de cateva luni mi-am inceput si viata sexuala si vroiam sa fiu sigura k sunt bune si pt a nu ramane insarcinata...aa..mia zis o amik k din cauza anticonceptionalelor e posibil sa nu te largesti mai tare...iar mie mia dat asta de gandit pt k ink ma mai doare la intrare si uneori la sf actului sexual...park tot asa strampta am ramas...sa fie oare vreun efect de-al lor?nu sh ce sa fac k sa nu ma mai doara si sa ma simt si mai bn de la incput pana la sf...ce puteti sa-mi ziceti despre asta??
0
07-05-2010, ora 11:33
rimantadina
Nu este medic/terapeut
rimantadina
Anticonceptionalele orale cresc incidenta aparitiei cancerului de col uterin, prin modificarile pe care le produc la nivelul organului genital. Pe de alta parte, anticonceptionalele actioneaza asupra altor organe, provocand o serie de efecte secundare, care pe termen lung pot pune in pericol viata. Atunci cand sunt folosite mult timp, anticonceptionalele provoaca dezvoltarea anormala a unor glande si tesuturi. De asemenea, pilulele pot determina aparitia diabetului la persoanele predispuse la aceasta boala.
Asa ca nu va mai prostiti sa luati anticonceptionale.
0
30-06-2010, ora 09:11
rihhana
Nu este medic/terapeut
rihhana
buna fetelor! am inceput sa iau si eu aceste pastile diane 35 este prima folie pe care o iau si inca nu le-am terminat si nu sunt inca lamurita cu ceva si anume ca dupa se termina aceasta folie cu cele 21 de pastile daca in timpul care urmeaza pana sa imi vina menstruatia si in acest timp am contact sexual ele au eficienta impotriva unei sarcini nedorite?????astept un raspuns cat mai curand posibil.
0
19-07-2010, ora 14:08
carmen_85
Nu este medic/terapeut
carmen_85
Buna, eu am 25 de ani si timp de 1, 5 ani am luat Yasmin. M-am simtit ok de la ele cu exceptia faptului ca ma dureau sanii ingrozitor, in permanenta. Asadar am fost nevoita sa renunt la ele. Insa la vreo 4 luni de cand le-am lasat au inceput problemele cu cosurile. Tin sa mentionez ca niciodata pana atunci cosurile nu mi-au creat dificultati. Banuind ca de vina sunt Yasmin am fost la endocrinolog. Am facut o serie de analize hormonale iar rezultatele au fost: Prolactina -147, 9, Testosteron liber -0, 001, DHEA-S - 105, 3 si Androstendion -2, 73. Medicul endocrinolog mi-a spus ca intre dupa rezultate cosurile nu au fost provocate de dereglari hormonale, dar mi-a recomandat sa iau ginseng si DHEA-sulfat si sa merg la un dermatolog.
Am ajuns si la dermatolog, i-am aratat si analizele si a fost de alta parere. A spus ca exista clar o legatura intre valorile hormonale din analize si aparitia cosurilor. Mi-a prescris tratament Retin-A si produse Bioderma pt. ten gras. Si mi-a mai recomndat sa iau Diane 35. Sincer dupa experienta cu Yasmin imi este frica, nu stiu ce sa fac. As avea nevoie de o parere autorizata, in acest sens.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce e de facut daca sunt omise pilule anticonceptionale
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •