diagnosticata cu vertij, tratament cu betaserc...?

30-06-2011
roxanik88
Nu este medic/terapeut
roxanik88
Buna ziua!
Mi se intampla destul de frecvent ca atunci cand ma aplec si ma ridic brusc, sau cand ma ridic din pat tot brusc, sa mi se intunece imaginea, deci vad negru si ametesc pt 1-2-3 secunde. in toamna, anul trecut, am fost la un medic neurolog si mi-a prescris betaserc pt 4 luni. cat timp am luat tratamentul s-a simtit o ameliorare, dar dupa ce am terminat, aceste stari au revenit la fel de frecvente ca si inainte de a lua tratamentul. Eu am si tensiunea destul de mica, de obicei 11 sau 10 cu 7 sau 8.
E posibil sa am altceva? Betasercul e posibil sa il fi luat degeaba?

As dori in special rasp unui doctor.
Multumesc!
11 comentarii
0
30-06-2011, ora 20:25
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu l-ati luat degeaba, dovada cea mai buna fiind ameliorarea din timpul adminsitrarii lui. Dar, cusurul unor asemenea tratamente este ca nu trateaza fondul problemei, care, in cazul dv, ar putea fi legat de insuficienta adaptare a vaselor de sange la modificari pozitionale. După părerea mea, un tratament homeopatic ar fi opţiunea de primă alegere în asemenea problemă.
0
01-07-2011, ora 09:04
roxanik88
Nu este medic/terapeut
roxanik88
multumesc frumos pt raspuns.
0
04-07-2011, ora 13:20
Florin59
Nu este medic/terapeut
Florin59
pentru domnul doctor :
Am 51 de ani, 1.77 m si 82 kg, si de cateva luni(dec.2010) ma simt rau in sensul c-au aparut tulburari de mers- nu sub forma de ameteli ci ca o plutire, mers pe un burete(teren accidentat), mai ales cand schimb brusc pozitia capului(doar in ortostatic), am tendinta sa plec spre stanga mai tot timpul, ....., plus stare generala proasta. Au aparut si tiuituri in urechea stanga(acum 1 an) dupa care s-au mutat in urechea dreapta(acum 6 luni) iar cateodata ma trezesc cu degetele mari de la picioare amortite,
deasemenea simt dureri(amorteli) in calcaie si degetele mari de la picioare + iar in ortostatic parca ma clatina cineva din spate.
Am facut urmatorele investigatii:
"¢ in 2009 in urma unui RMN la coloana lombara, s-a descoperit hernie de disc L4 si L5, pentru care am facut fizioterapie.
"¢ In 2011 angio RMN cerebral+RMN cervical REZULTATE normale
pana in prezent:
"¢ 14 sedinte de fizioterapie pentru cervicala - niciun rezultat satisfacator
"¢ examen ORL unde mi s-a spus sa fac si audiograma+timponograma - concluzia - neoxigenarea corecta a capului - s-a recomandat betasec de 24mgx2/zi timp de 3 luni - tratament ce l-am terminat- starea de nesiguranta a continuat.
"¢ examen ecodopler - rezultat bun
"¢ examen oftalmologic - rezultat bun
"¢ analize sange(rezultate bune)
"¢ examinare inima - rezultat bun
"¢ eco-grafie abdominala(dupa atatea medicamente a aparut un chist pe ficat, fara probleme dupa spusele medicului)
"¢ o infectie la nivelul maxilarului drept sub o lucrare mai veche, pe care am eliminat-o
mentionez ca tensiunea mea e 10 cu 6, asa este de cand ma stiu, uneori cand mai beau cate o cafea dimineata se duce la 12 cu 7, m-am lasat de fumat acum 6 luni, odata cu debutul tulburarile de mers(de fapt ma duc spre stanga ).
In urma unui consult neurologic, mi s-a pus diagnosticul « stenoza AV stanga pe seg.V4 », ......., tratament 3 luni cu « neuro optimizer » +betaserc+stugeron+aspenter, dar dupa 2 luni nu simt ceva imbunatatiri, din contra nu pot sta in picioare pentru mult timp(obosesc).
Am uitat sa va spun ca in acelasi timp am luat EDTA, un produs natural recomandat celor care au fumat, produs care elimina substantele nocive de pe vasele sanguine.
Efectiv nici nu mai stiu ce sa fac,..., dupa atata timp de investigatii si tratamente starea mea este aproape aceeasi (daca nu chiar mai rea !)
0
02-11-2011, ora 10:42
lorica222
Nu este medic/terapeut
lorica222
incearca sa faci si acopunctura la mine a mes.sanatate multa.
0
06-11-2011, ora 15:24
vyki 52
Nu este medic/terapeut
vyki 52
Buna ziua, ma numesc Vyki si am mai multe intrebari ptr. d-l doctor.: am 52 de ani. si mai exact prin 1977 prin luna mai am avut o criza in care n-am mai vazut si circa 15 minute am fost inconstienta. pe aceea vreme eram inca la liceu, am fost la infirmerie am facut ceva tratament, (numai retin exact), iar de atunci asa ma "chinui " cu niste ameteli si pierderi de echilibru grave, , insotite de atacuri de panica. Dupa citiva ani de chin cineva m-a indrumat spre psihiatrie..unde am facut tot felul de tratamente cu anumite sedative usoare, ptr ca cele mai puternice ma imobilizau efectiv la pat (deci nu puteam sa mai merg).dupa ce le luam. in fine mai nou s-ai acutizat boala, a trebuit sa ma pensionez medical nemaiputind fi capabila sa lucrez. am fost si la ORL la Bucuresti (medix-co) fac tratament cu Betaserc de 24 mg. 2 pe zi insotte de alte medicamente : xanax, bilobil forte, piaracetam egilok, ramipril. enap de 05 mg. ptr. ca mai nou am descoperit ca sint si hipertensiva (mai jos de 14 nu-mi scade tensiunea)..Ceaa ce este acum foarte grav, , este ca. am niste reprize de calduri (am intrat si la menopauza de un an).de -mi vine rau si mai grav ma sperie faptul ca in pozitia culcat ametesc mai rau ca in picioare cum?: cind ma-ntorc de pe o parte pe cealalata e jale.se-nvirte totul cu mine si simt ca -mi pleaca singele si tisneste in acelasi timp prin toti porii...Va rog din suflet d-le doctor indrumati-ma si pe mine la un specialist...Aa am uitat sa va spun ca am facut in anul 2009.si computer tomograf si R.M.N. rezultatul fiind minim edem cerebral la tomograf iar la RMN--minima atrofiere corticala bilaterala..apoi acum 6 zile am repetat Tomograf--rezultatul fiind :Microcalcifieri lenticulare bilateral.Sint disperata ma gindesc numai la rau...avind in vedere ca sint neputincioasa fata de cum eram eu (rasturam casa cu susul in jos). Astept un raspuns va rog frumos de la cineva care poate sa m-ajute..multumesc anticipat
0
10-11-2011, ora 13:37
Florin59
Nu este medic/terapeut
Florin59
pentru lorica,
ai avut si tu asemenea stare ca si mine ?? te intreb asta pentru ca eu am facut prin ianuarie parca vreo 10 sedinte de acupunctura si n-am avut nici cel mai mic rezultat pozitiv !
poate ca n-am gasit eu pe cine trebuia sau cine stie ?!
0
21-12-2011, ora 10:48
cristinuka
Nu este medic/terapeut
cristinuka
Buna ziua.Aceeasi problema o intampina tatal meu care e agent de paza si in urma noptilor nedormite aproape zilnic are un fel de crize de rau, ameteala, abia poate sta pe picioare.A facut tot felul de investigatii tomograf, analize de sange, nu a iesit nimic dar el tot cu starea asta este.Inclusiv la locul de munca a patit asa ceva si deja nu mai stim unde sa apelam, nici macar medicul de familie nu stie ce sa ne mai recomande.
0
13-03-2017, ora 13:16
clausa
Nu este medic/terapeut
clausa
pentru Florin, din prospectul betasercului (de pe site-uri de afara ca la noi s-a tradus cu pierderi de informatie) reiese ca nu trebuie luat cu cinarizina (stugeron si arlevert contin cinarizina) sau alte antihistaminice
0
05-09-2017, ora 09:33
Floarea corai
Nu este medic/terapeut
Floarea corai
Se poate face repozitionare de otoliti, se face rar in Bucuresti dar se face, cred la FamilyClinic undeva in Pipera
0
23-09-2017, ora 10:14
Voda Ioana
Identitate neconfirmată
Voda Ioana
Buna ziua, cred ca cel mai simplu este sa incercati o cautare in Google dupa clinica vertij. Cu siguranta veti gasi ceea ce va intereseaza
0
21-01-2019, ora 18:52
zanovel
Nu este medic/terapeut
zanovel
Buna seara, in urma unei angio-ct, am obtinut urmatorul rezultat:

Tortuozitate segment C1 distal al ACI dr., fara pensari semnificative.


Ce inseamna aceasta tortuozitate?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tensiunea mică / scăzută (hipotensiunea) - cauze, manifestări, riscuri, tratament, sfaturi utile
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Legătura dintre hipotensiune și oboseala cronică
  •