diabet si sarcina

14-02-2010
jadverde
Nu este medic/terapeut
jadverde
Am si eu o curiozitate..daca ma poate lamuri cineva. Daca el are diabet DZID si ea nu este posibil sa mosteneasca si copilul diabetul pe care il are tatal lui? Am citit cate ceva despre asta pe acest site dar as dori un raspuns al unui medic! Va multumesc anticipat.
4 comentarii
0
15-02-2010, ora 10:15
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
este posibil să existe şi anumite gene care să predispună la diabet- nu înseamnă neapărat că aşa va fi, de obicei se zice că dacă un părinte are diabet insulinodependent, copilul o să fie mai predispus să facă diabet tip 2- dar acesta provine mai ales dintr-un stil de viaţă greşit, obezitate, etc. Evident există şi forme apărute în adolescenţă- dar încă se studiază mecanismele de apariţie- sunt multe teorii, inclusiv unele apărute noi- care leagă consumul laptelui de vacă in primul an de viaţă- cu producerea unor anticorpi care în timp ar putea distruge pancreasul.
Deci, deşi nu v-am lămurit, nu pot să vă spun decât că un risc există, nu e neapărat obligatoriu dar un stil de viaţă sănătos poate să prevină apariţia diabetului- la toţi oamenii de altfel
0
15-02-2010, ora 12:18
jadverde
Nu este medic/terapeut
jadverde
va multumesc pt raspuns!
0
08-04-2010, ora 00:22
nyko_naty
Nu este medic/terapeut
nyko_naty
Mie mi s-a spus ca nici macar in cazul femeii care are DZ 1, nu este neaparat, ca va mosteni copilul diabetul.Orice copil care se naste din parinti normali poate sa faca sau sa nu faca.Uite in cazul meu, parinii mei, si rudele mele nu au diabet.Eu l-am facut in urma unui soc.Oricum tb.sa ai grija sa nu mananci dulciuri si sa nu mananci pt 2.Sa ai grija la stilul de viata si la ceea ce mananci in timpul sarcinii.Oricum e bine sa intrebi medicul diabetolog al sotului, ca ar tb sa aibe un pic habar, mai mult decat un medic ginecolog.Ai putea sa vezi exempul actorului Dragos Bucur, are dZ 1 si este casatorit cu Dana Nalbaru si au un copil sanatos din cate stiu eu.ASa ca eu zic sa stai linistita si sa faci un bebe.
0
08-04-2010, ora 14:15
jadverde
Nu este medic/terapeut
jadverde
multumesc mult niko naty.nu aveam de gand sa fac bebe acum..intrebasem de curiozitate...multumesc oricum pt raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: