Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

diabet si sarcina

14-02-2010, ora 14:15
Autor: jadverde
Am si eu o curiozitate..daca ma poate lamuri cineva. Daca el are diabet DZID si ea nu este posibil sa mosteneasca si copilul diabetul pe care il are tatal lui? Am citit cate ceva despre asta pe acest site dar as dori un raspuns al unui medic! Va multumesc anticipat.
4 comentarii
15-02-2010, ora 10:15
Autor: IuliaCristianaB | Dr. Boia Iulia Cristiana - Pediatrie, Bucureşti
este posibil să existe și anumite gene care să predispună la diabet- nu înseamnă neapărat că așa va fi, de obicei se zice că dacă un părinte are diabet insulinodependent, copilul o să fie mai predispus să facă diabet tip 2- dar acesta provine mai ales dintr-un stil de viață greșit, obezitate, etc. Evident există și forme apărute în adolescență- dar încă se studiază mecanismele de apariție- sunt multe teorii, inclusiv unele apărute noi- care leagă consumul laptelui de vacă in primul an de viață- cu producerea unor anticorpi care în timp ar putea distruge pancreasul.
Deci, deși nu v-am lămurit, nu pot să vă spun decât că un risc există, nu e neapărat obligatoriu dar un stil de viață sănătos poate să prevină apariția diabetului- la toți oamenii de altfel
15-02-2010, ora 12:18
Autor: jadverde
va multumesc pt raspuns!
08-04-2010, ora 00:22
Autor: nyko_naty
Mie mi s-a spus ca nici macar in cazul femeii care are DZ 1,nu este neaparat ,ca va mosteni copilul diabetul.Orice copil care se naste din parinti normali poate sa faca sau sa nu faca.Uite in cazul meu ,parinii mei ,si rudele mele nu au diabet.Eu l-am facut in urma unui soc.Oricum tb .sa ai grija sa nu mananci dulciuri si sa nu mananci pt 2.Sa ai grija la stilul de viata si la ceea ce mananci in timpul sarcinii.Oricum e bine sa intrebi medicul diabetolog al sotului,ca ar tb sa aibe un pic habar,mai mult decat un medic ginecolog.Ai putea sa vezi exempul actorului Dragos Bucur ,are dZ 1 si este casatorit cu Dana Nalbaru si au un copil sanatos din cate stiu eu.ASa ca eu zic sa stai linistita si sa faci un bebe.
08-04-2010, ora 14:15
Autor: jadverde
multumesc mult niko naty....nu aveam de gand sa fac bebe acum..intrebasem de curiozitate...multumesc oricum pt raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK