dezechilibru muscular

17-01-2010
alinacioboata
Nu este medic/terapeut
alinacioboata
baietelul meu in varsta de 9 ani, merge schiopatat si are o fesa putin mai lasata decat cealalta.am mers la spitalul GRIGORE ALEXANDRESCU la ORTOPEDIE SI IN URMA UNOR RADIOGRAFII, DL PROFESOR ULICI i-a pus diagnosticul "dezechilibru muscular"si ne-a recomandat gimnastica medicala.va rog din suflet sa ma lamuriti si fe mine daca problema lui se va rezolva doar prin gimnastica medicala sau e nevoie si de un tratament?
1 comentarii
0
17-01-2010, ora 17:25
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Kineto-terapia (gimnastica medicala) reprezinta cu adevarat un tratament, si inca unul foarte serios (deci, nu se opune, asa cum ati crede, unui "adevarat" tratament).
Sunt convins dr. ortoped pediatru mentionat i-a facut baiatului un examen clinic serios (examinare), care constituie esenta diagnosticului (si nu cel radiologic, absolutamente complementar). In principiu, acest diagnostic se bazeaza pe masurarea membrelor, studiul mersului si cotatia functionala a fiecarui muschi.
Exista, pe perioada cresterii, dezechilibre osteo-musculo-ligamentare ce se vor rezolva spontan sau prin terapia miscarii (kineto-terapie).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.