despre trichomoniaza

28-02-2007
Lakshmi
Nu este medic/terapeut
Lakshmi
am fost la medic acum 3 saptamani, si mi-a depistat prezenta parazitului trichomonas, drept pentru care am urma un tratament pe baza de ovule si metronidazol. mi-a sugerat(dar nu a specificat ca fiind obligatoriu) un tratament in cuplu si avand in vedere ca nu mi-a explicat exact ce inseamna rezultatele analizelor mele(asta am depistat-o eu singura f recent), si de asemenea avand in vedere ca prietenul meu nu e deloc receptiv la orice fel de tratament medicamentos, nu l-am fortat si am urmat numai eu tratamentul timp de o saptamana. cu toate acestea, dupa incheierea lui am mai avut parte de contact sexual, si din cate m-am informat eu despre trichomonas e foarte posibil sa-l fi luat din nou avand in vedere ca tratamentul nu a fost in cuplu si am depistat din nou simptomele. intrebarea mea este: pot relua tratamentul, de data asta facut in cuplu, la un interval de numai 2 saptamani dupa ce l-am terminat?
73 comentarii 12 3 Înainte ›
0
28-02-2007, ora 00:00
Lakshmi
Nu este medic/terapeut
Lakshmi
am uitat sa precizez, este vorba de o forma acuta(deci incipienta) intrucat momentul in care a fost depistata initial infectia a avut loc la 6 zile dupa contactul sexual, si nu este probabil sa fie o forma cronica pentru ca doamna doctor a specificat ca am colul curat, fara vreun fel de leziuni.

de asemenea as vrea sa intreb daca mi-ati putea recomanda un centru de planning familial din bucuresti, unde sa pot discuta mai mult de spre aceasta problema cu cineva specializat. doamna doctor la care am fost la consultatie nu s-a obosit decat sa-mi spuna ca analizele au iesit "proaste" si probabil daca as fi stiut de la inceput despre ce este vorba nu se ajungea la nevoia de a repeta tratamentul.
0
28-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Este evident ca trebuie sa faca si partenerul tratament! Nu stiu ce ovule ai folosit tu, dar pentru partener ar fi recomandabil un tratament cu Atrican, 1 cp la 12 ore timp de 4 zile. Tu poti relua tratamentul facut anterior daca ai constatat ca a fost eficient!
0
28-02-2007, ora 00:00
Lakshmi
Nu este medic/terapeut
Lakshmi
in primul rand multumesc mult pentru raspuns.

tratamentul pe care l-am urmat eu a fost asa:
Polygynax-1 ovul/zi
Flamexin-1 cp/zi

si ceea ce ar fi trebuit sa luam in cuplu, dar am luat doar eu singura a fost:
Metronidazol-1cp/8h
Unidox-1cp/12h.

Dumneavoastra spuneti ca as putea sa refac tratamentul(l-am terminat acum 2 sapt) chiar daca nu ma mai duc odata la consultatie? si sa-i spun si prietenului sa ia ce mi-a fost prescris prima oara?

Multumesc inca odata.
0
28-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Eu ti-as recomanda, ca si prietenului tau Atrican 1 cp la 12 ore 4 zile, concomitent cu Lomexin 1 ovul la 24 de ore, 2 zile. Daca simptomele persista, abia atunci v-as recomanda amandurora Unidox 1 caps la 12 ore timp de 7 zile.
0
28-02-2007, ora 00:00
Lakshmi
Nu este medic/terapeut
Lakshmi
cred ca o sa ajung totusi vineri si la un control ginecologic propriu-zis. totusi, as avea o intrebare: tratamentul pe care il recomandati dumneavoastra se poate elibera si fara prescriptie?

Va multumesc foarte mult pentru toate informatiile oferite.
0
01-03-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Depinde de farmecist!
0
01-03-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pardon, farmacist!
0
06-03-2007, ora 00:00
Lakshmi
Nu este medic/terapeut
Lakshmi
Mi-am facut o noua analiza a secretiei. Pentru trichomonos apare doar termenul de absent, in schimb vad ca la candida albicaus apare: frecventi spori. Asta inseamna ca va trebui sa urmez un tratament pentru aceasta din urma? Si in legatura cu trichonomas, partenerul ar trebui sa mai urmeze tratamentul atata timp cat rezultatul a iesit negativ? Noi am avut relatii sexulale dupa ce am terminat eu tratamentul si inainte de examenul de secretie.
0
07-03-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru candida ramane valabil tratamentul cu Lomexim ovule.
In privinta prietenului tau nu stiu ce sa zic, insa daca a fost intr-adevar descoperit la tine trichomonas si el nu a facut tratament, iar in perioada aceasta ati avut contact sexual neprotejat, atunci ai facut tratamentul degeaba!
0
15-10-2008, ora 00:00
amadeo280
Nu este medic/terapeut
amadeo280
Buna ziua!
Am fost depistat si eu trichomonas si mi s-a recomandat un tratament cu metronidazol. Simptoomele erau urmatoarele:
- mancarimi ale penisului cat si mai jos la vezica
- secretie incolora sau usor tulbure urat-mirositoare (parca asemanatoare cu mirosul de peste).
Mentionez ca pe durata tratamentului cu metronidazol mirosul neplacut a disparut dar mancarimile nu.
Dupa cca. 1 saptamana de la terminarea tratamentului a reaparut si secretia urat mirositoare, deci cred eu ca nu am scapat de belea...
Ce pot sa va spun este ca in mod sigur infectia este f. veche pt. ca sex neprotejat n-am mai facut de f multa vreme (cca 5 ani), insa simptomele nefiind f. suparatoare nu m-am indeletnicit sa-mi fac niste analize.
Credeti ca avand in vedere faptul ca infectia este f. veche ar fi trebuit administrat un alt tratament, desi parca nu-mi vine sa ma duc la acelasi doctor pt. ca tot ce scriu aici i-am zis si lui si n-a parut f. interesat de ceea ce ii spuneam, mi-a prescris acel tratament care mie mi s-a parut destul de banal in comparatie cu ceea ce scrieti dumneavoastra ma sus.
Mentionez ca varsta mea este de 31 ani si sex masculin si n-am avut pana acum niciodata probleme cand am luat antibiotice.
Voiam sa va rog daca imi puteti prescrie o schema de tratament ptr. mine avand in vedere cele spuse mai sus. In afara de aceasta trichomonas nu mi-a mai iesit nimic altceva ca sa imi poata da de banuit ca ar fi vorba si despre o alta bts, insa oricum de ce am avut in mod sigur n-am scapat si dupa efectuarea inca a unui tratament (de data aceasta cat mai complet sper) am sa le refac pe toate.
Astept, va rog, un raspuns de la dvs. !
0
18-10-2008, ora 18:50
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Cel mai corect ar fi sa faceti o analiza pe lama a secretiei uretrale, in functie de rezultatul acesteia urmand a primi tratament. Altfel, puteti urma si dvs tratamentul cu Atrican recomandat mai sus.
0
21-10-2008, ora 16:11
amadeo280
Nu este medic/terapeut
amadeo280
va multumesc frumos !
O sa-ncerc tratamentul cu Atrican si daca tot persista simptomele voi reface analizele sa nu fie totusi si o alta BTS in afara de trichomonas ptr. ca am vazut ca simptomele catorva dintre ele sunt cam aceleasi dar tratamentul difera!
0
03-11-2008, ora 16:36
amadeo280
Nu este medic/terapeut
amadeo280
Buna ziua!
Sa va spun ce-am mai facut si va rog mult daca ma puteti sfatui in vreun fel!
Inainte de a incepe tratamentul cu atrican am mai fost sa fac inca o analiza la care avea sa-mi vina raspunsul in 3-4 zile. Intre timp am facut tratamentul cu atrican gandindu-ma ca pana ies din nou analizele poate scap de belea. M-am dus dupa anlize si surpriza:

"Examen secretie uretrala: celule epiteliale rare, leucocite moderat prezente (PMN), flora - bacili gram negativi moderat prezenti, rari coci gram pozitivi si rari coci dispusi in diplo gram negativi( suspiciune Neisseria gonorrheae)."

Nici nu stiu ce sa mai cred. De trichomonias nici urma de data asta(poate chiar se vindecase cu tratamentul initial)..Doctorul la care m-am dus sa-mi interpreteze mi-a spus ca avand in vedere simptomele e putin probabil sa fie Gonoree sau daca este e foarte recenta. Eu insa sunt sigur ca daca e sa fie gonoree aceasta e foarte veche fiindca in ultimii ani n-aveam cum sa o contactez. Pana la urma mi-a prescris urmatorul tratament: 2 pastile de Norfloxacin 400mg 1 singura data si apoi peste cca 2 saptamani refacerea analizelor. In fine, lunea trecuta dupa ce am plecat de la doctor am cumparat, am inghitit cele doua pastile si parca nu s-a intamplat nimic. Mancarimile au persistat, iar sambata am constatat ca a reaparut si mirosul urat al secretiei. De nervi, de suparare si foarte debusolat am mai inghitit aseara 2 pastile de Norfloxacin 400mg. Ce sa va spun, mirosul urat a disparut din nou, mancarimile parca de data aceasta s-au atenuat insa nu era o regula sa le simt mereu nici inainte. Acuma nici nu stiu ce sa mai fac. Secretii galbui, verzui sau chestii dinastea n-am avut niciodata, secretiile urat mirositoare sunt incolore si apoase si acestea le am si in timpul cand iau antibioticul atat ca nu mai miros urat(adica nu miros deloc). Sa fie vorba oare despre o alta infectie, mentionez ca am facut si urocultura mai de mult si mi-a iesit o infectie cu E-coli pe care am tratat-o cu Ciprofloxacin si care n-a mai iesit mai tarziu. Poate fi vorba despre o alta infectie care nu iese la astfel de analize, poate fi vorba despre candida. sunt foarte dezorientat si mai am putin si ma dau batut ca nu stiu ce sa mai fac. In legatura cu mancarimile acestea le simt pe tot penisul, nu numai pe gland, pe vezica, cat si in zona dintre picioare si putin in jurul penisului, Aceste mancarimi le simt de parca nu ar fi pe piele ci sub piele, nu stiu, poate totul e doa in mintea mea fiindca sunt f. speriat si nu stiu ce sa ma mai fac. Va rog daca crede-ti ca-mi puteti recomanda ceva, sau alte analize. Ce sa va spun, am facut si Hiv, vdrl, tpha, hbs, hcv de cate 2 ori si mi-au iesit toate negative. Astept va rog mult un raspuns de la dumneavoastra!!!
0
04-11-2008, ora 19:20
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Daca rezultatul analizei este corect si aveti o uretrita gonococica veche, tratamentul cu Norfloxacin 2 cp de 400 mg in doza unica este... hazliu ! Astfel de uretrite se trateaza cu Ceftriaxon flac de 1 gram, 1 flacon la 12 ore, intramuscular, timp de 7 zile, cu sanse de reusita uneori dezamagitoare.
0
04-11-2008, ora 21:43
amadeo280
Nu este medic/terapeut
amadeo280
Buna seara!
Cam la fel mi s-a parut si mie acel tratament.
Imi este foarte frica si de sterilitate fiindca am citit ca netratata infectia poate duce la sterilitate.
Pot face acum o spermograma chiar daca acum 2 zile am luat Norfloxacinul? Influenteaza cu ceva?
Pot a-ncerc sa fac tratamentul cu ceftriaxon cum spuneti dvs sau sa mai astept 1-2 sapt sa refac analiza si daca iese tot pozitiv sa-l fac abia apoi. Oricum trebuie sa ajung la un medic si sa vad cum fac sa mi-l prescrie fiindca altfel nu cred ca pot cumpara de la farmacie ceftriaxon-ul.
Alt tratament mai sigur decat ceftriaxonul nu exista? Macar poate merg la sigur.
Va multumesc mult pentru tot, astept va rog raspuns de la dvs, si va voi tine la curent fiindca pe acest forum am constatat ca lumea e foarte saritoare!
O seara buna!
0
05-11-2008, ora 11:10
amadeo280
Nu este medic/terapeut
amadeo280
Buna ziua!
Inca o intrebare ar fi urmatoarea: La barbat poate exista infectia cu gonoree fara simptom, sau acea scurgere uretrala sa nu existe...
Pot exista teste de gonoree fals pozitive sau fals negative...??. intreb asta fiindca cu 1 luna inainte de a-mi iesi testul pozitiv acesta a fost negativ.
Are vreo influenta faptul ca eu cu 30-45min inainte de a mi se lua proba din secretia uretrala am urinat?
0
05-11-2008, ora 14:32
amadeo280
Nu este medic/terapeut
amadeo280
Buna ziua!
am fost la un alt medic (cred ca al 3-lea) caruia cand i-am povestit ceea ce am scris mai sus mi-a recomandat in felul urmator:
Kirin 2g intramuscular de 2 ori pe zi 7 zile...
Sa stiti ca nu cumpar nimic pana cand nu am si de la dvs un raspuns ptr ca totusi cu aceste injectii cred ca nu e de gluma.
Acum nu prea stiu ce sa mai fac, dvs am vazut ca recomandati Ceftriaxon iar acest doctor imi spune de Kirin. Practic, care dintre cele 2 este mai bun si e cu sanse mai mari de reusita?
Va multumesc si va rog daca-mi puteti da un raspuns ca iar sunt in dilema!
0
05-11-2008, ora 16:42
amadeo280
Nu este medic/terapeut
amadeo280
Inca ceva:
Se poate face antibiograma pentru Gonoree?
0
05-11-2008, ora 17:55
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Sunt multe intrebari si trebuie sa le iau pe rand:
1. Daca examenul pe lama a evidentiat coci "in diplo" gram-negativi, este clar ca e vorba de gonoree.
2. Examenul respectiv nu este fals pozitiv sau fals negativ deoarece nu este un test ci o evidentiere la microscop a microbului.
3.Dupa ce gonoreea se cronicizeaza scurgerile pot fi intermitente.
4. Tratamentul cu Kirin (spectinomicina) este indicat numai in gonoreea acuta, adica in prima saptamana de manifestare a bolii si se face tratament "minut", adica o doza soc de 4 g, cate 2 g (un flacon) in fiecare fesa. Tratamentul cu 4 g pe zi, adica 2 g la 12 ore 7 zile, pe langa faptul ca este o schema inventata de doctorul care vi l-a recomandat, poate fi periculos prin efectele adverse ale medicamentului!
5. Nu exista un antibiotic 100% sigur pentru tratamentul gonoreei cronice.
6. Ceftriaxonul este antibioticul recomandat de comisia de specialitate a Ministerului Sanatatii.
7. Se poate face antibiograma pentru gonococ, dar numai pe medii speciale pe care nu toate laboratoarele le au.
0
06-11-2008, ora 17:13
amadeo280
Nu este medic/terapeut
amadeo280
Buna ziua!
Vreau sa va spun ca oricum Kirin nu se gaseste in nici o farmacie asa ca am revenit la respectivul medic care mi-a dat tratament cu CEFTRIAXONA. Singura diferenta fata de ce spuneti dvs este urmatoarea:
Pe reteta spune sa fac 2g odata la 12 ore timp de 10 zile intramuscular!!!!! adica 4g/zi... L-am intrebat daca nu e cam mare doza si durata si mi-a spus ca avand in vedere ca am cca 100 Kg nu este nici o problema in privinta dozei iar durata este mai lunga, spune el, pentru siguranta eficientei tratamentului.
Ce parere aveti si dvs. domnule dr. Mihalache? Vi se pare OK sau e prea mult si practic degeaba imi injecteaza doza si durata mai mare, ca daca e sa mearga pe gonococ tratamentul acesta ar merge si pe o durata mai scurta si doar cu 1g la 12 ore timp de 7 zile cum spuneti dvs.?
Va rog sa ma scuzati ca va tot deranjez atata cu fel si fel de intrebari si raspunsuri dar am mare incredere in dvs. ptr ca v-am urmarit mesajele de pe forum si am vazut ca mereu ati avut dreptate si ati dat sfaturi bune.
Eu am fost la farmacie si in baza retetei mi-au fost date 40 de flacoane de Cefort de 1g, 20 seringi si o sticla cu ser fiziologic. Ce mi se pare ciudat este ca pe prospet scrie, la utilizare, ca se foloseste pentru gonoree necomplicata. Cefort nu este acelasi lucru cu ceftriaxon??? Pe prospect scrie Cefort si mai mic, sub Cefort, scrie ceftriaxona. Asta sa insemne ca cefort este aceeasi substanta cu ceftriaxonul pe care il recomandati dvs?
Sper ca de data asta sa scap de belea fiindca sunt foarte speriat de infertilitate!!!!
O spermograma are importanta cand o fac, sau trebuie facuta la un anumit timp dupa terminarea tratamentului?
Sper ca data viitoare cand o sa va mai deranez sa nu o fac decat pentru a va multumi pentru tot ajutorul si sa fiu scapat de toate problemele.
Astept, va rog, un raspuns si de la dvs. ca sa fiu cat se poate de sigur si sa stiu cu ce doza si durata de tratament sa pornesc.
0
09-11-2008, ora 14:40
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
1.Ceftriaxon este denumirea internationala a medicamentului. cefozon este denumirea comerciala si difera in functie de firma care il produce.
2.Schema cu 1 gram la 12 ore timp de 7 zile este, cum am mai spus, recomandata de MS. Daca medicul curant apreciaza ca este necesara o doza mai mare si pe o perioada mai mare de timp, el isi asuma responsabilitatea tratamentului prescris.
3.In mod normal tratamentul cu ceftriaxon se face sub supraveghere medicala, adica in conditii de spital.
0
09-11-2008, ora 19:12
amadeo280
Nu este medic/terapeut
amadeo280
Buna seara!
Inainte de toate vreau sa va multumesc ptr ajutor!
Sa stit ca doctorul nu mi-a spus nimic despre internare in spital ci doar ca daca apare ceva ce mi se pare anormal sa opresc tratamentul. Am inceput de vineri si pana acum nimic anormal decat ca dor foarte tare :(:(:( si in prima zi (sambata) urina a fost cam tulbure dar de astazi am vazut ca a inceput sa revina la normal (nu stiu daca are vreo legatura). Injectiile sa stiti ca le fac la acelasi spital si de fiecare data asistentele m-au intrebat cum ma simt, daca am probleme samd. Le-am spus si lor ce va scriu si dvs si au spus ca e ok. Imi tot recomanda sa-mi puna o granula pe vena dar mie imi este frica de chestiile astea pe vena. Pe reteta scrie intramuscular asa ca asa le voi face. Ce mi-a mi spus dr. a fost sa nu folosesc XILINA ptr diluarea antibioticului!!! De ce, nu stiu, dar mie oricum mi-a fost data o sticla cu ser fiziologic cu care este diluata solutia si pe aceea o folosesc.
Nu stiu daca Cefortul acesta este la fel cu Cefozon-ul de care spuneti dvs. cu toate ca uitati ce am gasit pe net:
http://www.medicart.ro/tag~cefort+1g+prospect
http://www.medicart.ro/cautare.php?q=cefozon
http://www.farmaline.ro/index.php?cid=1&pid=2296
http://www.farmaline.ro/index.php?cid=5&pid=2275&&7abba8d855a4f7b97073872a7aea7f66=2000577460
Acuma nu sunt foarte sigur daca sa fac tratamentul de 7 sau de10 zile.
Va multumesc pentru tot ptr. ca dvs m-ati facut sa-i spun medicului ca vreau tratament injectabil ca sa scap de problema, o sa va spun cum o sa evolueze totul si sper sa scap de belea..
0
12-11-2008, ora 19:46
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Spuneti asistentelor sa va adauge 1 ml xilina 2% in seringa in care s-a dizolvat Cefozonul pentru ca injectiile sa nu mai doara atat de mult !
0
12-11-2008, ora 23:13
amadeo280
Nu este medic/terapeut
amadeo280
Buna seara!
Multumesc ptr sfat, dar totusi de ce dr la care am fost mi-a spus sa nu folosesc xilina?.sau cantitatea care spuneti dvs sa fie adaugata nu afecteaza cu nimic?
In rest pot sa va spun ca toate sunt OK, au disparut simptomele mai putin mancarimile acelea pe care parca inca le mai simt si nu stiu ce sa cred. pot fi cumva de la vreo candida...
Tot nu sunt sigur daca sa fac tratamentul 7 sau 10 zile. de fapt nici nu stiu cat mai rezist ca v-am spus ca sunt f dureroase si stau cu gheata sau comprese reci in fiecare seara
Pot sa va mai spun ca cca timp de o jumatate de ora dupa injectie am o stare parca de ameteala si somnolenta care nu stiu daca e normala sau nu sau daca nu cumva e pur si simplu din cauza durerii si a faptului ca nu sunt odihnit fiindca nu sunt in concediu pe perioada tratamentului...
Va multumesc inca o data si sper ca la viitoarele analize sa nu-mi mai apara gonoreea
0
13-11-2008, ora 08:24
amadeo280
Nu este medic/terapeut
amadeo280
Buna ziua!
Inca o intrebare:
Si totusi Cefozon=Cefort sau sunt diferite ????
0
15-11-2008, ora 09:54
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Cefort = ceftriaxona, Cefozon = cefoperazona. Ambele sunt cefalosporine, insa nu sunt identice!
Sper sa obtineti rezultate bune si cu Cefozonul !
Nu cunosc cauza pentru care medicul v-a interzis adaugarea xilinei in solutia injectabila de cefozon! Intrebati-l pe el!
0
15-11-2008, ora 11:19
amadeo280
Nu este medic/terapeut
amadeo280
Va multumesc pentru tot!
Sa stiti ca eu am facut Cefort, nu Cefozon, fiindca pe reteta mi-a fost prescrisa ceftriaxona si de la farmacie mi-a dat Cefort.
O sa-l intreb pe doctor saptamana viitoare de ce fara xilina fiindca au durut injectiile astea de nici nu mai pot sta jos!
0
17-11-2008, ora 16:18
amadeo280
Nu este medic/terapeut
amadeo280
Buna ziua!
Astazi am terminat tratamentul cu Cefort si m-am prezentat la medic.
L-am intrebat printer altele si de ce mi-a fost interzisa Xilina si mi-a spus ca-i poate lua din efect antibioticului.
I-am spus ca singurul simptom pe care-l mai am este acela cu usoarele mancarimi pe penis cat si la vezica si mi-a spus sa mai iau inca 10 zile doxiciclina 2capsule/zi.
Ce am uitat sa-ntreb este deca nu cumva aceste mancarimi pot fi de la vreo candida. insa poate sa dea candida mancarimi in zona vezicai cat si putin mai jos intre picioare ????
Oricum, cred ca dupa atata antibiotic nu mai ramane nici urma de bacterie in mine. atata sper sa nu-mi afecteze in vreun fel sanatatea. si oricum tot antibioticul asta cred ca ar fi putut favoriza aparitia candidei...
Pot lua in paralel cu Doxiciclina si un alt tratament care sa nu favorizeze candida?
1
17-11-2008, ora 16:53
Andrei25
Nu este medic/terapeut
Andrei25
Buna seara!
Tocmai am fost diagnosticat cu trichomonias si cu chlamydia!!!
Restul au iesit negative!
Tratamentul dat de cate medic este urmatorul:
Tiberal 2pastile pe zi 5 zile si doxiciclina 2pastile pe zi 10 zile.
Ce nu mi-a spus este daca tratamentele se fac in paralel sau incep intai cu tratamentul pentru una dintre ele il termin si abia poi pentru cealalta... iar eu de agitat ce eram nu mi-am dat seama sa intreb!!!
Ma puteti ajuta va rog cu n raspuns!!
0
18-11-2008, ora 14:19
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru amadeo280 : Tratamentul cu Doxicilina va accentua candidoza !
Adaugă un comentariu / răspuns
73 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bolile cu transmitere sexuală la vârstnici - o povară pentru sistemele de sănătate
  •