despre probleme respiratorii

08-02-2007
stelutapetre
Nu este medic/terapeut
stelutapetre
am un baietel de 4 luni si 2 saptamini si a fost diagnosticat cu wheezing ii administrez singulair de 4 mg.Sint foarte ingrijorata Poate sa faca astm?
6 comentarii
0
25-02-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
La copil nu exista diagnostic de astm bronsic. Fenomenele de bronhospasm datorate unor infectii respiratorii repetate sau unui fond alergic se numesc "whhezing (adica suierat) recurent". Trebuie tratate corect pentru a nu se agrava, uneori luni de zile, cu reluarea tratamentului in caz de recaderi.
Insa mai bine de 60% dintre copii depasesc prin crestere aceste probleme si nu dezvolta astm bronsic. Desi in ultimii ani numarul persoanelor cu astm bronsic este in crestere - si la noi si in lume - astmul este o boala care poate fi perfect controlata prin tratament.
Pe langa tratamentul cu Singulair, discutati cu medicul despre masurile de evitare a substantelor alergizante.
0
31-03-2007, ora 00:00
alinat
Nu este medic/terapeut
alinat
singulair i am dat si eu fetitei mele dar de la 3 ani, ati facut un test de alergie?un medic specialist va prescris medicamentul?nu am mai auzit sa ia un copil atat de mic singulaire, daca vi l a prescris specialistul sa il administrati mai deparete, fiica mea a mers ftoarte bine cu acest tratament dar i am mai dat si aerius si ketof(ptr. alergie), iar de la 4 ani un tratament homeopat, multa sanatate!!!
0
04-03-2011, ora 08:58
clona
Nu este medic/terapeut
clona
am fost diagnosticata cu astm bronsic alergic. lucrul care ma deranjeaza cel mai mult sunt eruptiile care le am din ce in ce mai des. pentru acestea iau telfast dar am obs ca acestea nu dau inapoi.am citit de curand un art pe net ca o cauza posibila a declansarii astmului ar fi si o subluxatie a coloanei. eu am asa ceva mai exact o subluxatie dreapta coccis.am mai citit ca sunt tratamente prin masaj care vindeca anumite boli printre care si astmul. va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. va mutumesc anticipat
0
01-11-2011, ora 20:21
BLUE IYE
Nu este medic/terapeut
BLUE IYE
Tocmai am descoperit ca aceeasi problema o are si fetita mea.Din cauza racelilor repetate am ajuns la tratament cu Singulair, Ventolin Si budesonida.Saptamana trecuta specialistul alergolog i-a facut testul la toti alergenii(plante, animale::etc)si a iesit negativ.Totusi diagnosticul a fost dat ca fiind ASTM PERSISTENT si tratamentul indicat Budesonida(inhalator )timp de 6 luni, pana la urmatoarea revizie medicala.Ma indoiesc si mai mult acum de diagnostic, dupa ce am citit comentariul de mai sus.Fetita mea nu are crize respiratorii si nu a avut niciodata.Nu prezinta (pentru mine)simtome de ASTM.Ce sa fac?Precizez ca suntem in Madrid, iar toate investigatiile au fost facute la cel mai bun spital de pediatrie.
0
15-11-2011, ora 11:15
papushyka
Nu este medic/terapeut
papushyka
Buna ziua, am un baietel de 7 luni, are otita si laringita acuta, urmeaza tratament intravenos cu gentamicina, ampicilina, hidrocortizol si mi se pare ca respira mai greu asa cateodata, ca sa nu mai zic ca atunci cand cand tuseste se aude urat.Intrebarea mea este daca respiratia mai greoaie este de la laringita sau de la medicament.Adica nu ca respira greu, respira mai infundat asa, sper sa intelegeti la ce ma refer.
Multumesc.
0
21-11-2011, ora 13:40
sandra33dfb
Nu este medic/terapeut
sandra33dfb
buna, ma numesc Sandra si am un baietel de 3 ani si 7 luni.De aproximativ o luna si jumatate a inceput sa faca amigdalita acuta.Medicul pediatru a inceput cu amoxicilina dar dupa ce terminam antibioticul la 3-4 zile incepe iar cu febra.I-am dat intr-o luna si jumatate 3 doze de amoxicilina si 2 doze de penicilina, in momentul de fata sintem di n nou cu penicilina efervescenta.Mi-e teama ca dupa ce terminam antibioticul v-a incepe din nou cu febra.I-am facut analize si a iesit ca ar avea un pic de alergie la praf.Am uitat sa spun ca locuim in Insulele Canare-Spania iar aici mai tot timpul este praf deoarece sintem foarte aproape de Africa.In decembrie avem programare la ORL, pentru ca am uitat sa precizez ca dupa ce terminam antibioticul amigdalitele nu-si recapata forma initiala, ramin foarte mari iar la git i-a iesit un ganglion de marimea unui bob de fasole.Sper ca cineva sa-mi poata da un sfat,.VA MULTUMESC
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Probleme de respiratie la copii - primul ajutor
  •