despre hipnoza

22-04-2012
stelyy
Nu este medic/terapeut
stelyy
Buna seara!!As vrea sa recurg la hipnoza pentru a incerca sa am mai multa initiativa si de a scapa de atacurile de panica. As vrea sa stiu de cate sedinte de terapie prin hipnoza e nevoie pentru asta.
Si daca a mai recurs cineva la tipul acesta de terapie, daca a simtit o schimbare majora in viata lui si daca a fost de durata.Multumesc!
4 comentarii
0
22-04-2012, ora 00:51
Psiholog Cristiana Popescu
Identitate neconfirmată
Psiholog Cristiana Popescu
Buna seara,
Hipnoza este o forma de psihoterapie care are rezultate remaracabile deoarece aceseaza nivelul inconstient. Se prezinta sub forma unei stari modificate de constiinta, ce acceseaza acest nivel, facand astfel schimbarile sa se produca in mod natural, ghidat de sugestiile terapeutului. Ca experienta hipnoza este traita in mod personal de fiecare individ in parte, aceasta pentru ca structura psihica a fiecaruia dintre noi este diferita. Ca numar de sedinte, evident ca acestea difera de la un individ la altul. Nu exista o reteta universala, deoarece reactiile si ritmul de schimbare al fiecarui individ sunt proprii. Este important de stabilit un plan terapeutic in functie de problematica si structura fiecarei persoane. Din experienta mea de cabinet este oportuna imbinarea hipnozei si cu alte tehnici, asta depinzand de programul terapeutic stabilit.
Va doresc ca experienta hipnozei sa va fie de bun augur.
POPESCU CRISTIANA
Psiholog Clinician si Psihoterapeut
0
22-04-2012, ora 01:15
stelyy
Nu este medic/terapeut
stelyy
Multumesc frumos! Sper sa "ma faca bine". Se intampla ca sa am atacuri de panica, de ex. stau acasa in pat si incep sa mi se faca teama ca a doua zi la facultate nu o sa fac fata sau ca o sa se uite o colega urat la mine, desi ma inteleg bine cu toata lumea si sunt constienta ca nimeni nu are nimic cu mine. Pe langa astea, in timpul cursurilor simt o durere mare de cap pentru ca vreau sa pun si sa raspund la unele intrebarii si ceva ma opreste, am vocea tremuranda, asta poate si din cauza emotiilor. Dar, daca spun ceva gresit sau incorect nu m-ar deranja ca cineva sa rada sau sa ma critice. In liceu a fost un pic invers, intre colegi exista certuri, critici, jigniri, si la fel de tensionata ma simteam insa acasa cand ajungeam ma eliberam de tot, nu existau aceste atacuri de panica. In perioada aceea am discutat cu psihologul scolar, si am trecut mai usor peste. Diferenta intre liceu si facultate, este ca in liceu existau jigniri directe iar la facultate nu este nicio problema, insa acum au aparut si atacurile de panica. Asta ar fi problema de acum, ar mai fi si altele. :). Am citit cateva carti de psihologie si acum inteleg altfel problema. Despre subconstient, acesta "aduna" de cand ne nastem sugestii pozitive si negative, si se intampla ca ele sa tot reapara in viata noastra. De aceea m-am gandit la hipnoza, o autohipnoza oricat as vrea nu as putea sa fac.:)
0
22-04-2012, ora 01:24
Psiholog Cristiana Popescu
Identitate neconfirmată
Psiholog Cristiana Popescu
Felicitari pentru felul in care ti-ai constientizat mecanismele si pentru capacitatea de a gasi variante de rezolvare. Aceasta denota motivatie care te ajuta enorm in demersul terapeutic.

POPESCU CRISTIANA
Psiholog Clinician si Psihoterapeut
0
22-04-2012, ora 13:37
stelyy
Nu este medic/terapeut
stelyy
Multumesc!!!:):)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipnoterapia - tratament prin hipnoza
  • 6 mituri despre hipnoză
  •