Despre diabet

24-06-2008
mihaela-laura
Nu este medic/terapeut
mihaela-laura
Tatalui meu i-a fost descoperit diabetul in luna ianuarie anul curent...diabet 400...si-a repetat analiza de 3 ori cu acelasi rezultat...acum face tratament dar i-a scazut foarte putin...pe la 330
Ce e de facut?
14 comentarii
0
25-06-2008, ora 00:00
lungu.bogdan
Nu este medic/terapeut
lungu.bogdan
si mama mea este diabetica de 2 ani, nu a ajuns la insulina dar ia o gramada de medicamente si ce-i mai rau - diabetul ii da dureri de picioare(e si suprsponderala). Cred ca diabetul a dus la neuropatie diabetica.M-ar interesa un tratament naturist sau as vrea sa stiu daca un ecograf ar puteadescoperi cauza acestor dureri..
0
25-06-2008, ora 00:00
lungu.bogdan
Nu este medic/terapeut
lungu.bogdan
pt.mihaela-laura
Asa cum am spus si mama mea e diabetica.. ca si tratament naturist tatal tau poate incerca:
- ceai de afin(planta uscata)
- ceai antidiabetic asociat cu coada-calului si anghinare
Toate aceste plante se fac ceai si se bea in loc de apa, cu juma de lamaie stoarsa.Medicamentatia si regimul prescris de medic e obligatoriu
0
25-06-2008, ora 00:00
mihaela-laura
Nu este medic/terapeut
mihaela-laura
pt.lungu bogdan
multumesc frumos pentru sfaturi...da, stiam si eu de ceaiul de afine, dar m-i se pare ca e cam mare diabetul avand in vedere ca face tratament de aprox.4 luni...330 zic eu ca e o valoare destul de mare.A slabit foarte tare...piele si os..:((...nu stiu ce sa zic...oricum iti multumesc pentru sfat si o sa incercam cu ceaiurile spuse de tine...
In legatura cu ecograf care ar putea descoperii cauza durerilor nu prea pot sa te ajut dar daca aflu ceva te anunt...
Nu stiu daca diabetul are vreo legatura cu durerile mamei tale de picioare..nu prea cred...dar ce sa spun...nu ma prea pricep...
Multa sanatate!!
0
13-09-2008, ora 00:00
alec alec
Nu este medic/terapeut
alec alec
buna ziua.as vrea sa stiu si io ceva...am facut insulina la cineva cu diabet si dupa ce am facut m-am intepat cu acul in deget.se poate loa diabetu printr-o intepatura??:(((
0
15-09-2008, ora 00:00
mihaela-laura
Nu este medic/terapeut
mihaela-laura
diabetul NU "se ia"...nu e o boala transmisibila
0
07-12-2008, ora 22:05
cecy.cecy
Nu este medic/terapeut
cecy.cecy
buna seara ~! ma numesc Cecilia din Alba Iulia. sotul meu se numeste LIVIU are 50 de ani.Din luna ianuarie 2008 a fost diagnosticat cu diabet zaharat tipo 2 a avut o glicemie la internarea in spital de 336 de atunci a trecut pe un tratament medicamentos cu " DIAPREL si SIOFOR de atunci este sub acest tratament ! As dori o mica intrebare la d-voastra daca cumva este posibil un medicament care sa stopeze aceasta boala ! Iar acum cum este sub acest tratament este mai binisor sa redus un pic din glicemie dar la un mic incident de suparare, stres sau oboseala i creste si se simte un pic mai rau !Nu fumeaza nu bea alchol tine regim este foarte ambitios ! Va rog foarte frumos daca sunteti amabili sa ma informati despre aceasta boala si mai ales daca se gaseste o solutie pentru a elimina de tot sau un pic din aceasta boala din corp. Intreb astfel asta acum deoarece sa auzit ca ar fi un fel de medicament dar nu stiu cum se numeste care ar stopa "diabetul" va multumesc ptr intelegere si va astept cu un raspuns ! Cu mult respect si stima CECILIA - ALBA IULIA
0
02-03-2009, ora 10:26
Azzurica
Nu este medic/terapeut
Azzurica
Neuropatia diabetica

Siptomele neuropatiei periferice (in care sunt afectati nervii ce controleaza sensibilitatea tactila, termica si dureroasa sau miscarea) sunt urmatoarele:
- furnicaturi, amorteli, dureri spontane sub forma de arsura, strivire, intepatura, junghi la nivelul picioarelor, mainilor sau bratelor. Aceste simtome apar initial la nivelul degetelor de la picior si sunt mai accentuate in timpul serii. Pot apare ulceratii si infectii ale piciorului; de asemenea, deformari articulare sau osoase (osteoartopatia Charcot).
- diminuarea sau accentuarea excesiva a sensibilitatii termice si senzatie de durere la atingeri usoare
- slabiciune si pierderea echilibrului si coordonarii
0
10-04-2009, ora 18:47
Doru-am 26 de ani
Nu este medic/terapeut
Doru-am 26 de ani
Salut.Tatal meu are 71 de ani si sufera de diabet.Acum 2 zile si-a verificat glicemia:154, 71.Problema este ca are un picior foarte umflat.Am fost cu el ieri la chirurgie vasculara unde doamna doctor a spus ca are puls in picior si ca in acest moment nu este vorba despre gangrena.Are toata laba piciorului umflata, in special degetul mare.Problema aceasta o are cam de doi ani, dar s-a agravat pentru ca a purtat incaltaminte proasta care l-a strans foarte tare.De aici ne-a trimis la un ortoped, insa acolo doctorul s-a purtat foarte urat cu noi si nu ne-a dat nici lamuriri, nici vre-un tratament, pur si simplu a insistat ca nu tine de natura lui.Am intrebat unde ne putem duce, dar nici cu asta nu a vrut sa ne ajute.As vrea sa stiu va rog daca imi puteti spune un tratament care ar putea duce la dezumflarea piciorului.Urmeaza tratamentul pentru diabet, respectiv siofor-1 pastila pe zi.De 2 zile ia niste pastile antiimflamatoare, dar fara nici un rezultat.As vrea va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns.Poate vre-un unguent local, sau nu stiu orice lucru care ar putea fi de ajutor.Va rog mult de tot.Eu sunt un pic cam speriat si foarte dezamagit de sistemul din spitalele noastre.
0
28-05-2009, ora 00:37
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Buna seara,

neuropatia diabetica apare ca urmare a microangipatiei produse de zaharul crescut. Lezarea patului capilar duce la o serie de complicatii, una dintre acestea fiind aceste dureri si amorzeli in periferie.
Desigur un control si o dieta riguroasa sint extrem de importante pentru prevenirea complicatiilor, o data aparute acestea necesita tratament adecvat in vederea stoparii evolutiei.
O solutie terapeutica importanta este oxigenarea hiperbara (HBO sau HBOT), aceasta terapie avind un efect angioneogenitic direct: de refacere a patului capilar lezat. In stadiile incipiente ale microangiopatiei HBOT este considerat un tratament adjuvant iar in cazul unor complicatii majore (ulceratii, retinopatii etc.) un tratament obligatoriu.
Astfel de tratamente se pot aplica si in Constanta.
Tratamentul se desfasoara intr-o barocamera, cresterea presiunii si respiratia de oxigen pur duce la imbogatirea masiva a singelui cu oxigen, care ajunge in cantitati mari in tesuturi ducind la refacerea rapida a acestora. Oxigenoterapia hiperbara nu este un tratament naturist, ci unul medical, dar extrem de eficient. Refacerea capilarelor sangvine (a vaselor mici) duce la disparitia efectelor neplacute ale diabetului, pe un termen lung.
Oxigenul hiperbar are un efect antibiotic (de combatere a infectiilor), angioneogenetic (de refacere a vaselor sangvine si a capilarelor), antiedematos (de combatere a edemului si a inflamatiei).
Din pacate inca nu exista o "pilula" care sa vindece diabetul, dar un tratament medical competent interdisciplinar, coordonat de medicul diabetolog, poate duce la normalizarea vietii acestor pacienti

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
0
06-07-2010, ora 12:39
Radu Mar.
Nu este medic/terapeut
Radu Mar.
Buna ziua, ma numesc Cristina si sunt din Bucuresti, anul trecut in septembrie fata mea a fost diagnosticata cu diabet de tip 1 insulinodependent, avand glicemia de peste 500 la acea data, acum foloste terapie cu insulina si anume Actrapid (rapida-de zi) si Levemir (lenta-de noapte) de doua zile avan dureri de burta din cauza ciclului menstrual a luat niste pastile de Aulin, probleama este ca ia scazut glicemia de la 200 la 87 cam la o jumatate de ora dupa acea. Rugamintea mea la dumneavoastra este sami spuneti daca Aulinul interactioneaza cu Actrapidul (desi daca ar fi asa glicemia ar creste pt. ca aulinul contine zahar) sau acesta fiind un antiiflamator actioneaza asupra pancreasului acesta producand insulina ??? ar putea actiona asupra celulelor rosi acestea nemai atacand celulele beta din pancreas ??? ar putea fi un remediu antiimflamatoarele ??? vreau sa va spun ca de cand sa intamplat aceasta nenorocire pt. familia noastra (copilul are 14 ani) am cautat pe internet, in reviste de specialitate, am vorbid cu medici specialisti, orice remediu posibil pt. a contracara aceasta boala. Va multumesc si astep raspunsul dumneavoastra.
0
16-07-2010, ora 14:36
numii
Nu este medic/terapeut
numii
Buna ziua,

Tot mai mulţi copii sunt diagnosticaţi cu diabet zaharat.
Principalele simptome ale diabetului la copil sunt eliminarea unei cantităţi mari de urină, sete exagerată şi foame ieşită din comun. Am putut observa în ultima perioadă că diabetul se înstalează în rândul copiilor la vârste din ce în ce mai mici.Diabetul zaharat evoluează silenţios, fără semne clinice evidente.
Este foarte important monitorizare gligemiei.

Sfaturi pentru creşterea calitătii vietii:

-Respectaţi-vă orarul medicaţiei antidiabetice sau pentru afecţiuni asociate.
-Controlaţi-vă glicemia de cel puţin două ori pe săptămană, dimineaţa, inainte de masă şi la două ore de la masă sau ori de câte ori este nevoie.
-Menţineţi greutatea corporală cât mai aproape de valoarea recomandată.
-Menţineţi tensiunea arterială la valori sub 130-80 mmHg.
-Valorile grasimilor în sânge:colesterolul sub 200 mg% ;HDL colesterol sub 45mg;trigliceridele sub 150mg - %.
-Renunţaţi la fumat !
-Cântarul pentru alimente este obligatoriu.


Multa sanatate!
0
26-02-2012, ora 18:48
iftincadaniela
Nu este medic/terapeut
iftincadaniela
Cumnatul meu a avut glicemia dimineata, dar dupa ce mancase niste covrigi integrali, 219, la doua ore ajunsese la 98, fara sa ia nimic. Glicemia lui, testata corect, variaza intre 90 si 130. Ar putea exista motive de ingrijorare?Stie ca este hiperglicemic, dar il ingrijoreaza oscilatia aceasta atat de mare.Multumesc tare mult, anticipat.
0
11-02-2021, ora 12:57
Ciaociao
Nu este medic/terapeut
Ciaociao
Buna ziua am varsta de 51 de ani an 2016 am fost diagnosticata cu diabet zaharat tip doi am luat an tot a est timp metformina 500 am avut valori de la 150 la 320. Acum de 6 luni am facut o operatie de prolaps uterin nu stiu c'è sa antamplat an timpul operatiei si dupa pt ca de atunci am valori de 57 pe nemancate si 67.., 70 la doua ore de la masa principala iar la culcare e din nou 53.55.59.as vrea sa stiu c'è sa fac multumesc
0
14-03-2021, ora 23:23
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai daca ai mica e mult mai bine decat mare, daca nu te deranjeaza e f bine.
Daca te deranjeaza nu stiu ce sa faci, intreaba un medic. S-a intamplat ca pancreasul tau da mai multa Insulina.
Sa nu cumva sa ai insulinom adica tumora pancreatica secretoare de insulina, de aia trebuie verificat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.