dermatofibrosarcoma protuberans - e diagnosticul meu de acum 2 ani

27-01-2009
ion nituc
Nu este medic/terapeut
ion nituc
buna seara!acesta este diagnosticul bolii mele stabilit in urma cu 2 ani in urma unei operatii banale de chist sebaceu.am fost operat prima data la spit.jud piatra -neamt.in anul 2005, iar dupa 2 ani, a recidivat din nou tot in zona aia.am mai facut o operatie de data asta la spit jud.tirgu-mures, mi s-a luat biopsie si a fost trimisa la o clinica internationala din SUA, mai precis la SAN FRANCISCO, si de acolo a venit diagnosticul mai sus amintit.Totodata tot din SUA mi s-a stabilit si tratamentul citostatic cu GLIVEC, pe care il fac din luna april 2008.Am fost pensionat pe caz de boala deoarece nu mai pot rezista la efort prea mare, simteam k ma dureau muschii la efort, si imi tremurau mainele.As dori sa stiu dak, mai am vreo sansa la vindecare de boala asta incurabila, si as dori totodata sa stiu dak mai sunt cazuri k ale mele sau au fost si s-au vindecat!ahhhhhh, uitasem, as mai vrea sa stiu dak treb sa respect un regim alimentar necesar acestei boli!Va multumesc anticipat!Buna seara!
7 comentarii
0
24-06-2009, ora 18:10
neluion
Nu este medic/terapeut
neluion
nu stiu de ce nu mi-a raspuns nimeni si nu-mi da nimeni nici un sfat sau o parere despre aceasta boala as vrea macar sa stiu daca mai am sanse de vindecare o seara buna va doresc
0
19-08-2009, ora 09:10
roxianna
Nu este medic/terapeut
roxianna
buna ziua! tocmai ce cautam informatii despre aceasta boala si am dat de dvs. Sotul meu a fost la fel diagnosticat.Are la fel ca si dvs. -2 operatii in acelasi loc, la el a doua operatie fiind efectuata mai repede la numai 11 luni. Are aceleasi simptome, nu poate sa reziste la efort. Ce am gasit eu depre aceasta boala: este o boala rara dar are si o parte "buna" (daca putem sa-i spunem asa), RAR tinde sa metastazeze, dupa multe recurente locale. Am mai gasit ca se trateaza cu Glivec, sub atenta supraveghere a medicului. Ce sa va zic decat sa aveti curaj si sa va inarmati cu credinta ca se pot intampla minuni ! Multa sanatate va dorim si nicidecum nu va lasati doborit de depresie, nu ajuta la nimic!
0
17-09-2009, ora 15:38
Levente
Nu este medic/terapeut
Levente
Buna ziua! As vrea sa va spun ca si sotul meu a fost operat de dermatofibrosarcom in urma cu 2 saptamani. In urma operatiei i s-a aplicat o grefa pe spate dar din pacate nu s-a prins decat 50% si de aceea peste 2 zile urmeaza sa i se aplice o alta grefa. De existenta acestei boli stim de 2 ani cand in urma unei biopsii rezultatul a fost de dermatofibrosarcom. In decurs de doi ani un alt medic la care am fost nu ne-a recomandat excizarea tumorii de aceea am consultat un medic chirurg care in urma biopsiei efectuate cu 2 ani inainte a hotarat sa scoata tumora de la spate.As vrea sa iau legatura cu dumneavoastra prin telefon, daca este posibil sa discutam mai multe despre aceasta boala si ce ar mai trebui facut ! Suntemfoarte ingrijorati deoarece nu stim daca se vindeca vreodata si care sunt etapele prin care sotul meu trebuie sa treaca.Mentionez ca are varsta de 41 de ani. Astept un raspuns urgent cu cele mai bune sfaturi.
0
03-05-2011, ora 18:54
Camelia Cris
Nu este medic/terapeut
Camelia Cris
Buna ziua!tatal meu in varsta de 69 de ani a fost diagnosticat cu dermatosarcom protuberans pe 2 mai.mentionez ca a fost operat pe data de 26 ianuarie la spitalul jud Ploiesti.acesta tumora presternala a aparut in urma cu 10 ani ca fiind o carne rosiatica de marimea unei mazare, pe care nu a luat-o nimeni in seasa.aceasta s-a extins in toti acesti ani cate un pic pana anul trecut in decembrie cam de vre-o 5 cm.din ea a crescut o forma rotunda de marimea unei nuci.aceasta îi dadea o mancarime si crestea.Va rog frumos sa îmi spuneti ce tratament poate sa faca?Daca trebuie sa tina regim (mai consuma alcool de suparare)si daca se poate vindeca sau daca poate ajuta si medicina naturista prin ceaiuri ? Va rog frumos, daca se poate, un raspun. Va multumesc anticipat.
0
03-05-2011, ora 23:09
neluion
Nu este medic/terapeut
neluion
Buna seara! dermatofibrosarcom este o tumora a tesutului de sub piele, ataca tesutul muscular.eu am fost operat de 2 ori, prima data nu mi s-a scos tot ce era rau si mi-a ramas urma de tesut bolnav.am facut radioterapie la tg mures, 25 de sedinte si dupa aia 3 ani de tratament cu citostatice cu GLIVEC.cat despre regim alimentar : nu ai voie grasimi, prajeli, afumaturi, carne de porc, maninci cat mai multe fructe si legume, alcool redus la zero, tutun, cafea.carne alba adica de pasare si peste, doar atat.in plus tratament naturist cu gel de aloe vera, coenzima q10 in ulei de catina...sunt mai multe dar reb sa ai sfatul medicului oncolog.eu dupa tratament ma simt binisor pot spune numai k la efort simt o oboseala a muschilor de la maini, si uneori m-i se incleasta degetele sau bratele.dar din fericire este o tumora benigna, si cu multa atentie si tratament o poti controla.toata treaba e sa fii optimist si sa ai incredere in tine, sa crezi in D-ZEU, si tot odata sa nu disperi!!!.cam atat deocamdata.dak mai aveti intreb -*. o seara buna !!!


(*modificat de admin)
0
08-05-2011, ora 14:26
Camelia Cris
Nu este medic/terapeut
Camelia Cris
Buna ziua!Va multumesc mult pentru sfat.Deocamdata asteapta aprobarea tratamentului cu glivec de catre bucuresti.
0
18-06-2021, ora 10:18
MITROIAURELIA
Nu este medic/terapeut
MITROIAURELIA
Buna ziua, imi puteti spune la ce dr ati mers pentru tratament?Sotul meu a fost operat in urma cu 5 ani de ceea ce ei au numit chist sebaceu, fara sa faca biospe, avea doua chestii in spate noi le numeam galme.Au scos-o pe cea mica ca era inflamata iar anul acesta am operat-o si pe cea ramasa ca se marise foarte mult.In urma biopsiei am aflat rezultatul.Am fost la oncolog, am facut ct uri, asteptam sa facem si rmn ul fix la zona operata si suntem in cautare de dr.Am fost la 2 medici unu la cantacuzio altul la fundeni dar e clar ca nu putem continua cu ei, nu au mai tarata asa ceva, nu mi s-au parut nici sa para interesati de caz.Orice informatie ne este utila in acest moment, despre dr, drespre ce urmeaza in perioada urmatoare, cum o sa se simta.Multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vergeturile
  • Foliculita în urma epilării
  • Funcţia de „barieră” a pielii - cum o susținem?
  • Uleiul de măsline sau floarea-soarelui poate afecta sistemul de apărare al pielii la bebeluși
  • „Pielea electronică” pentru monitorizarea sănătății
  • Microbiomul pielii rămâne stabil în timp, în ciuda unor variații externe
  • Pielea inteligentă care reduce ridurile și cearcănele
  •