dermatita seboreica

29-01-2010
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
buna seara!

am 37 de ani, si o diverse pb la care incerc sa gasesc un raspuns. de mai multi ani am dermatita seboreica (diagnostic, la spitalul de dermatologie, in bucuresti). nu e mare lucru dermatita asta dar e stresant sa ai bube pe cap non-stop. apar si daca nu ma scarpin, ies intai niste pustule care prind o coaja iar dupa ce cade coaja la spalat, bubele sunt tot acolo. observasem ca se formau mereu in aceleasi locuri. am crezut ca o fi psoriazis, ca o fi o micoza, dar in final, dupa analize si diverse unguente de proba, a rezultat ca nu e nici micoza nici psoriazis.

se mai vindeca vreodata? e mai rau decat o matreata oarecare?

in afara de pb acestea cu scalpul mai am un fel de alergie. cred ca la praful de casa, pt ca apare mai ales cand sterg praful, aspir, matur, etc. uneori dupa unele medicamente ( cum am patit cu o banala pastila de saridon, de curand). ies pete cu sau fara bubite in centru, care ustura si arata urat dar dispar dupa cateva ore.
ce ma sfatuiti?
1 comentarii
0
29-01-2010, ora 23:15
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
va rog, un raspuns!


pe langa cele scrise mai sus mai pot sa adaug si o acnee (dar nu ca aceea a adolescentilor), care da niste umflaturi (chisturi?) sub piele. nu sunt multe, iese rar cate unul dar e vindeca foarte lent. de ex am avut un atfel de furuncul care a iesit in august si s-a vindecat acum in ianuarie. ce m-a speriat e ca arata ca o umflatura mare, fara sa se sparga, fara senzatia de mancarime ca la orice buba care se vindeca. vad ca acum a trecut dupa ce am dat de mai multe ori cu crema de galbenele.
e cazul sa fac investigatii? sotul meu se cam speriase, credea ca e cancer.mai ales ca starea sanatatii mele e cam in picaj de cativa ani...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: