dermatita de contact la bebelusi

15-04-2010
flori15
Nu este medic/terapeut
flori15
baiatul meu are 5 luni si jumatate.De pe la 2 luni avea o piele mai uscata la baza sprancenelor, acum i-au aparut iritatii pe obrajori.In urma controlului medical am aflat ca are o dermatita de contact.Noi am inceput diversificarea de la 4 luni.Pe langa tratamentul dat(LOCOID) trebuie sa evitam anumite alimente( ex.carnita, galbenus)? Tratamentul il facem doar de 2 zile si am observat ca i-au aparut pe manuta 2 bubite rosii, mici.Programare am pe data de 22, ce sa fac pentru a nu-i mai aparea si alte bubite.(Evident il spal cu spumant antialergen pt bebelusi)?
1 comentarii
0
19-07-2010, ora 00:34
emvi
Nu este medic/terapeut
emvi
Din experienta mea cu dermatitele copiilor: baita e foarte importanta. Noi nu folosim gel/ sampon, ci doar sapun nivea care are in compozitie glicerina si cam atat. FAra parfum, fara conservanti.

In baita ii pun: apa de tarate, bicarbonat si alternativ ceai de musetel/ fiertura de amidon, si permanganat de potasiu. Dupa baie, cand aer bubitele, ung cu un preparat de farmacie preparat pe baza de acid boric. Are rezultate de lunga durata comparativ cu locoidul. Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul