dermatita de contact

18-10-2008
fita
Nu este medic/terapeut
fita
am facut teste alergologice si am alergie la toti inhalatori( par de animal, de casa, acarieni) din care, cel mai grav a iesti la parful de casa. Am folosit elocom si protopic, pe maine si picioare dar reapare.Se manifesta prin mancarime si prurit.
Nu pot sa imi dau seama exact din ce cauza apare, si mai ales regulat ori dupa ori inainte de menstruatie cu ~ 10 zile +-. In urma cu 2 ani am facut tratament pt acnee pe baza de autovaccin( timp de 1 an). La 3 luni de la vaccin au aparut aceste bubite fara macarime si f putin. Luam in paralel si anticonceprtionale( Yasmine).
Acuma iau 1 pastila seara de Xyzal. Medicul mia recomandaty in continuare utilizarea Protopicului de 0.1%
Cum pot scapa de dermatita, si in cat timp ?
Factoriii alergeni mentionati mai sus pot fi o cauza a aparitiei dermatite? pana cuma 6 luni nu era asa de agravata.
Ce analize as mai putea face?(am facut teste cutanate la metale si alergeni+ scaun+urina+testosteron( care este la limita max de 1).
Va multumesc
14 comentarii
0
23-10-2008, ora 16:52
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Incercati un regim alimentar din care sa excludeti alimentele conservate sau care contin conservanti, alimentele obtinute prin fermentare, citricele, ciocolata, cafeaua, bauturile alcoolice.
0
12-05-2009, ora 10:55
delya_gabriela
Nu este medic/terapeut
delya_gabriela
de 1 an de zile ma chinuie o rinita si stranut zilnic de mi se zguduie capul. am fost in Bacau la dr alergolog, am facut testele, a iesit ca sunt f alergica la acarieni cu care si intretin alergia, la polen, graminee, flori, mucegai, tot.Mentionez ca am un papagal in casa. Mi-a dat si urmez trat cu Xyzal si Avamis spray si mi-a zis ca apoi vom face analize si in fct de ele, un vaccin.
Intrebare:
1.in urma vaccinului exista posibilitatea sa ma vindec definitiv?
2. ce CI are vaccinul si avand in vedere faptul ca eu vreau sa fac un copil in urmatorii ani, cum ar trebui sa procedez?
3. cat timp pot lua med specificate mai sus, avand in vedere urmarile ulterioare, de ex. la Avamis am citit o sumedenie de CI.
4. daca fac vaccinul pot sa pastrez papagalul, voi mai fi alergica la acarieni?

Multumesc.
0
12-05-2009, ora 20:38
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Cred ca ati gresit sectiunea! Adresati-va unui ORL-ist!
0
13-05-2009, ora 07:19
delya_gabriela
Nu este medic/terapeut
delya_gabriela
Alo, dle doctor, stii sa citesti?
Odata ce sunt alergica la ceva, ce treaba are in propozitie ORL-istul? Nu am polipi, amigdalite, nu am urechile infundate, nu ma doare gatul.Cu astea se ocupa ORL, daca in caz, nu stii.
Chiar m-ai enervat.
Ce fel de doctor esti? Ai terminat la FF?
Induci lumea in eroare, mai degraba taci, nu mai raspunde prostii.
0
14-05-2009, ora 16:47
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Alo, delya-gabriela, stiu sa citesc !!! Am invatat sa citesc cand probabil tu nu te nascusesi !
Ia un distonocalm sa te calmezi !!
Nu am terminat la FF, pentru simplul motiv ca nu exista facultate de medicina la FF!
Cred ca stiu mai bine decat tine cu ce se ocupa ORL!
ORL inseamna Oto (adica urechi) - Rino(adica NAS) - Laringo (adica laringe).
Rinita are legatura cu NASUL ( de care se ocupa ORL-istii !!!), reprezentand inflamatia mucoasei nazale!
Acum ai inteles "ce treaba are in propozitie ORL-istul " ???
In concluzie, eu nu induc lumea in eroare, ci am incercat sa fiu amabil indicand sectiunea la care sa te adresezi !
Cat despre prostii. eu am fost elegant si nu am comentat prostia scrisa de tine : Dermatita de contact = rinita alergica !! Nasul nu este tapetat la interior cu piele (derma=piele), ca urmare este o imensa prostie sa spui ca rinita este o dermatita !!
Apropo, eu sunt dermatolog, daca nu ai citit in dreptul numelui meu !!
0
15-05-2009, ora 08:47
delya_gabriela
Nu este medic/terapeut
delya_gabriela
D-l doctor:
1. Distonocalm se ia numai dupa ce ai reteta de la medic si cum eu nu am o boala care sa necesite acest med (tahicardie, extrasistole, palpitatii, tulb neurovegetative, climacteriu, hipertiroidism) nu pot lua;
eu sufar de alergie, nu de altceva.
2. ORL stiu ce inseamna exact cum mi-ati explicat si dv.(si am consultat un ORL-ist inainte, si problema nu tine de el.). Precizez ca am consultat un dr in realitate, nu on line( care ar fi o frectie la picior de lemn).
3. Mai degraba trebuia ma ma trimiteti la un dr.ALERGOLOG (stiti ca exista si specialitatea asta, si care nu are nici o treaba cu ORL?)
4. Nu am citit bine, am crezut ca sunteti alergolog, nu dermatolog; scuze, nu trebuia sa va abordez.
5. Nu cred ca am scris nici o prostie in contextul de mai sus, chiar daca sunt mai tanara ca dv, asta nu inseamna ca sunt si mai proasta; nu ma pricep la unele boli, dar in general stiu unele chestii medicale, ca doar am invatat si eu ceva la viata mea.
6.o zi buna.
0
20-05-2009, ora 20:11
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
1. Distonocalmul l-am recomandat pentru ca te-ai enervat.
2.Daca ORL-istul care l-ai consultat a spus ca rinita alergica nu tine de competenta lui, inseamna ca era un ORL-ist incompetent! Eu nu fac consultatii on-line (deci nu fac frectii la picioare de lemn!!!), ci incerc sa ajut doar cu niste recomandari!
3. Stiu foarte bine cu ce se ocupa aceasta specialitate numita ALERGOLOGIE si.culmea, chiar stiu ca exista!!! "Treaba" cu ORL o are tocmai prin aceasta rinita alergica, dar si cu alte reactii de tip alergic localizate in zona nasului, gatului si urechilor. Pentru tine (dar sa o stii numai tu!!), iti fac o dezvaluire: ALERGOLOGIA este un fel de struto-camila, adica o combinatie de mai multe specialitati, de la care a luat numai bolile de tip alergic, adica rinitele-de la ORL, urticariile, eczemele, prurigo-urile, etc-de la dermatologie, astmul bronsic-de la pneumologie, etc. Insa TOATE aceste boli de tip alergic sunt studiate si de specialistii din domeniile respective!!
4. Nu m-ai "abordat" ci ai plasat gresit o intrebare, iar eu am incercat sa te ajut, insa reactia ta nu a fost un simplu "multumesc" ci una agresiva, jignitoare la adresa mea, dovedind nu numai gradul de inteligenta care il ai, dar si cel de educatie !!!
5."Unele chestii medicale", "unele chestii" despre fotbal si "unele chestii" despre politica stie cam tot romanul! Nu stiu in ce domeniu ai invatat ceva la viata ta, insa cred ca si in domeniul de baza stii tot doar "unele chestii" !
6.o zi la fel de buna!
0
21-05-2009, ora 11:51
delya_gabriela
Nu este medic/terapeut
delya_gabriela
D-le doctor,
Inteleg ca eu sunt inculta, needucata si proasta, dar Dv, ca va coborati la nivelul meu cum sunteti?.:)
Educatie nu-mi dati prin aceste 3 randuri, stati linistit, si nici cultura medicala, desi vad ca va straduiti din rasputeri. Puteati sa ma ignorati, pur si simplu (si eu la fel, pe dv.), dar vad ca insistati sa-mi explicati ceva.ce?
A.si apropo...la fotbal nu pricep, si nici la politica, sa stiti, dar daca stau bine sa ma gandesc nici la medicina...la medicina care ati invatat-o dv, ca eu am invatat alta medicina.sau ce-oi fi invatat eu.agricultura, poate, apicultura.orice.nu mai conteaza. Fie cum vreti si spuneti dv. Eu cedez in fata dv. Si cred ca aici sunt mai inteligenta ca dv.
Va multumesc de conversatie.
0
26-06-2009, ora 10:02
delya_gabriela
Nu este medic/terapeut
delya_gabriela
Ok silviu_m.am inteles si nu prea. Practic ce as putea face eu Ce inseamna cura cu transfer factor trifactor E un vaccin ori ce e
0
26-06-2009, ora 13:38
delya_gabriela
Nu este medic/terapeut
delya_gabriela
aici daca imi explici ce e e secret in fine.-
0
26-06-2009, ora 14:07
delya_gabriela
Nu este medic/terapeut
delya_gabriela
ok
0
06-07-2009, ora 09:55
maco
Nu este medic/terapeut
maco
silviu eu am mai discutat cu tine si la fel ca inainte cred ca tu vinzi acest produs si ii faci reclama peste tot. Altfel ce interes ai avea sa vb atat despre el la toate rubricile. In plus ma indoiesc de eficienta acestui produs. Daca era atat de buni banuiesc ca stiau si medici ceva despre el. Sau nu? Produsul asta e ceva de genul aloe vera care cica vindeca tot. Praf in ochi.
0
06-07-2009, ora 10:00
maco
Nu este medic/terapeut
maco
D-le Dr.Midorin 42
In urma cu un an mi-a aparut si mie o dermatita pe brate dupa care si pe fata. Mi se inroseste fata, ochii si am prurit iar in jurul buzelor si pe buze imi apar niste bubite f f mici iar uneori simt ca imi sunt amortite buzele. Stiu ca sunt alergica la polen, praf si mucegai. Insa medicul mi-a spus ca asta nu poate fi cauza pt ca la acesti alergeni nu sunt alergica f tare. Nu stiu ce sa mai cred. Credeti ca poate fi vorba si de vreo intoleranta alimentara? Ar fi bine sa fac un test? Sau care poate fi cauza? Va multumesc!
0
07-07-2009, ora 21:09
mariiana
Nu este medic/terapeut
mariiana
Buna ziua va rog frumos sa imi dati si mie un sfat de 2 zile am niste bubite rosi la incheieturile de la maini si pe gat, daca ma scarpin ies mai rau ce sa fac?
va rog sa imi da-ti un raspuns va multumesc o zi buna
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dermatita cauzată de săpun și dezinfectanți
  •