dereglare ciclu menstrual

10-08-2010
kami70tm
Nu este medic/terapeut
kami70tm
De 2 - 3 ani am dereglari de ciclu, am fost la ginecolog, am facut un eco intern, totul este ok, testul PAPANICOLAU C II, clasificare MÜNCHEN II, clasificare BETHESDA frotiu reactiv, am primit de 2 ori tratament cu DYPHASTON cite 3 luni, 2 tablete/zi(dimi si seara) din a 16-a zi pina a 25-a zi a ciclului menstrual, uneori fiind nevoita sä i-au tabletele peste singerare, dar dupa terminarea tratamentului am o luna ciclul la 28-30 de zile dar apoi incepe din nou dereglarea, singerarile sunt la 14 zile si am observat k si sinii se intaresc k si inaintea unui ciclu normal, dar dupa aparitzia singerarii uneori ramin asa pina la urmatoarea singerare.specific k virsta mea este de 43 de ani, si toatä viatza mea am avut un ciclu menstrual normal la 28-30 de zile.Nu stiu dak are importantza, dar specific si faptul k am sterilitate secundara.Multzumesc frumos pentru raspunsul dvs.
3 comentarii
0
24-08-2010, ora 16:30
Tudor Andreea
Nu este medic/terapeut
Tudor Andreea
Buna ziua.Acum 3 sapt am intretinut relatii sexuale cu prietenul meu neprotejat, dar nu s-a eliberat deloc nici inauntru nici afara. Este posibil si asa sa raman insarcinata? Va intreb pentru ca luna trecuta pe 19iulie am avut menstruatia iar luna aceasta mi-a intarziat 5 zile, nu stiu de ce, sunt foarte ingrijorata. N-am absolut nici-o simptoma. Va multumesc!
0
31-08-2010, ora 09:50
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Andreea,

Bineinteles ca este posibil. Faza cu nu a ejaculat sau a ejaculat in afara este un mit pentru ca inainte de actul sexual barbatii au o secretie care contine o cantitate mai mica de spermatozoizi dar contine. Pentru a ramane insarcinata este necesar unul singur. Nu te mai lasa pacalita cu povesti de genul asta: am eu grija sa nu ejaculez sau sa ejaculez in afara si documenteaza-te mai mult in privinta acestui subiect chiar de pe net.

In plus fara prezervativ poti lua si o gramada de BTS (boli cu transmitere sexuala) care cu greu se mai vindeca. Micoze, negi, herpes...

Pentru linistea ta, du-te si cumpara-ti un test barza care e in jur de 7 lei si nu mai intretine relatii sexuale neprotejate.
0
31-08-2010, ora 14:33
mika_eu
Nu este medic/terapeut
mika_eu
Buna ziua am si eu o intrebare daca se poate am inceput sa iau anticonceptionale (diane35) de la prima zi de menstruatie la recomandarea meducului (adica de pe 28 luna aceasta) iar dupa a treia pastila de administrare (adica aseara) am avut un contact sexual neprotejat si a ejacuat in mine pana la sfarsit as vrea sa stiu daca pot sa raman insarcinata mentionez ca pe prospect scrie ca dupa 7 pastilute este valabila contraceptia. va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciclul de două ori pe lună
  •