depresie sau schizofrenie

04-05-2010
nina_c
Nu este medic/terapeut
nina_c
Sora mea are 40 de ani si a fost diagnosticata cu schizofrenie. Boala a debutat de la varsta ded 18 ani. Acum urmeaza un tratament cu cipralex, rispolept solutie de 10, dar e mai fixiista acum, iar de nu le ia intr-o zi a doua zi sigur e nervoasa si incepe sa vorbeasca fara sa-i pese de vecini sau alte persoane straine. A incercat si cu zyprexa in loc de rispolept, dar era prea adormita si a vazut ca are multe contraindicatii si a refuzat sa mai ia,
Si aceste pastile am vazut ca nu prea vrea sa le mai ia, ca se simte mai molosita si doarme pana la ora 11-12 plus ca s-a ingrasat.
Nu stiu despre ZIPRASIDONA SAU ZELDOXUL or fi mai eficinte?
Nu stiu ce tratament sa urmeze sa aiba efect si in timp, nu doar cat urmeaza tratamentul. Nu accepta nici sa mergem la un alt medic sa vedem si parerea altui specialist.
Ea nu aude voci, singurul defect al ei este ca poate sa o irita ceva fara insemnatate sau ceva ce nu-i convine si apoi vorbeste lucruri reale dar care nu au legatura cu momentul respectiv (aduceri aminte)si o dorinta nebuna sa jigneasca verbal pe cei din jur nerealizand ca ea este cea penibila.
Nu stiu daca acest compartament discordant se incadreaza in schizofrenie sau depresie, iar aceste medicamente sa-i accentueze starea ei. Cum am spus, daca nu le ia intr-o zi, devine mai agresiva verbal.
As dori si o alta schema de medicamentatie pe care sa o discut cu doamna doctor la care merge ea.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul