depresie recurenta?

06-08-2012
Radu G12
Nu este medic/terapeut
Radu G12
Buna ziua,

Postez pentru prima data de acest forum.
Pe scurt problema mea este urmatoarea : Am urmat timp de 3 luni un tratament antidepresiv cu Trittico, rezultatele au fost bune, dupa cateva saptamani efectele negative au disparut si medicamentul chiar a inceput sa isi faca efectul, (in cazul meu dormeam, ca asta era problema ).
Am inceput cu 2/3 prima si a doua luna iar in ultiuma luna 1/3 dintr-o pastila de 150mg.
Cu acordul medicului psihiatru dupa 3 luni am incetat sa mai iau pasitile. In primele doua zile am dormit mai greu, pe urma a fost ok, asta timp de 20 de zile, dupa care iar am inceput sa am probleme cu somnul.
Momentat am inceput o cura cu 5HTP si rezultatele sunt foarte bune.
Intrebarea mea este, ce s-a intamplat de ce dupa 20 de zile am luat-o iar de la capat, in tot acest interval am fostt foarte activ vesel, sociabil, bine dispus... ??

Multumesc,
4 comentarii
0
02-10-2012, ora 10:37
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Draga Radu G12,

Stiu ca nu este usor sa treci prin probleme legate de somn si depresie. E bine ca ai urmat un trament adecvat, insa de cele mai multe ori, acesta nu este suficient. Este de preferat sa urmezi macar un scurt demers psihoterapeutic sau cateva sedinte, chiar daca mai rare in timp. In felul acesta vei intelege cum au aparut problemele legate de somn si starile depresive sau altele neplacute si vei invata metodele potrivite pentru a le dapasi. Vei putea face si singur apoi tehnici de relaxare pentru a avea un somn bun si odihnitor. Daca nu ne schimbam modul de a privi lucrurile, problemele tind sa reapara.
Intrebarea potrivita ar fi: in ce anume a constat problema cu somnul ce a aparut, ce ai facut atunci, te-ai ingrijorat iar, te-ai agitat, te-ai gandit ca nu vei scapa de aceste probleme, cum ai privit situatia?

Cu speranta ca ti-am putut fi de ajutor, iti doresc toate cele bune si multa sanatate!

Cu multa caldura,
Psihoterapeut Doina Grasu.
0
02-10-2012, ora 17:19
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna ziua Radu,
medicaţia produce modificări organice care susţin funcţiile vitale. Dacă un tratament medicamentos este întrerupt, atunci organismul are tendinţa de a elimina substanţa pentru stabilirea echilibrului general (indiferent dacă prin echilibru apar simptome nedorite).
Depresia are la bază reacţii psihosomatice. Orice pacient care suferă de simptome minore trebuie să beneficieze de intervenţii psihologice la nivel clinic fiindcă gândurile şi îngrijorările de zi cuu zi declanşează manifestări somatice. Dacă terapia medicamentoasă poate produce dependenţă, terapia psihologică favorizează stabilitatea fiindcă se dobândesc tehnici de autocontrol cognitiv şi comportamental. În concluzie, consultă un psiholog.

Numai bine!
0
17-06-2017, ora 15:37
hornoi
Nu este medic/terapeut
hornoi
Sufar de un an sa zicem de depresie severa diagnostic dat de al doilea psihiatru primul nu m-a diagnosticat corect. In timpul primului tratament dat de primul psihiatru am stat internata 3 saptamani nu m-a ajutat deloc primul tratament apoi cu tratamentul celui de-al doilea psihiatru m-am simtit binisor nu am mai avut ganduri sau voci dar uneori mai aveam temeri lucru care l-am ascuns psihiatrului si mi-a redus doza si asa am ajuns din in spital. Merg si la psihoterapeut dar tot mie teama sa comunic cu parinti si partenerul. In fiecare zi ma tot gandesc ca mai bine nu as fi existat numai rezist. Mi-a schimbat tratamentul si a zis sa stau sa astept sa isi faca efectul dar eu numai pot e prea mult mie teama sa nu imi fac rau. Recent am citit despre doua tratamente noi cu biorezonanta si cu accupunctura. Le voi incerca si pe aceste. Insa temeri tot am incat imi vine sa plec in lume ma stoarce de. puteri boala asta si m-a facut sa imi pierd cheful de viat viata facandu-ma sa ma gandesc ca mai as muri. Nu stiu ce sa mai fac toata echipa medicala(psihiatra si psihoterapeutul)imi spun ca va fi bine doar eu sunt dezamagita de mine si tematoare in relatia cu parintii si partenerul. Imi doresc sa-l parasec si sa nu ma intorc la el. Cu toate ca a facut multe pentru mine si tine la mine. Eu nu stiu ce sa ma mai fac sunt tare trista si fara chef de viata. Vad totul sumbru mie teama si de viitor.Imi vine sa mor de abia mai am ceva speranta.
0
18-06-2017, ora 21:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Draga @ hornoi

Ai rabdare ca tratamentul pe care il iei actual si psihoterapia sa isi faca efectul. Nu ai de ce sa te temi. Esti in depresie si din aceasta cauza si gandurile legate de parasirea prietenului tau. Daca e un om bun, care te respecta si te sustine sa nu faci acest lucru caci iti va parea rau mai tarziu. Trebuie sa incerci sa socializezi, sa comunici. Eu am trecut prin ce treci tu si abia al 6-lea antidepresiv si-a facut efectul si m-a pus pe picioare in privinta depresiei. Sunt 22 de antidepresive pe piata romaneasca. Sigur vei gasi un medicament bun si un terapeut bun care sa te puna pe picioare. Stai linistita!
Sanatate multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •