depresie

12-09-2009
suspecta
Nu este medic/terapeut
suspecta
Buna seara!
Am si eu o intrebare la dumneavoastra ma aflu intr-o stare emotionala foarte proasta, ma simt incarcata, simt k nervii mei sunt intinsi la maxim, nu ma mai pot controla si am iarasi acea stare de incep sa plag din orice.
mi se pare totul aiurea, ma enerveaza orice lucru, ma plictiseste, imi simt sufletul incarcat si am o stare de oboseala continua
Pot numi toate aceste lucruri care mi se intampla k provin din cauza unei depresii ?
Ce pot face k sa pot csapa de aceste depresii dak intradevar sunt depresii ptk in ultima vreme am aceste stari destul de des, ma simt f singura.Credeti k este cazul sa merg la un psiholog?
astept un raspuns de la dumneavoastra
Va multumesc anticipat!
17 comentarii
0
12-09-2009, ora 21:23
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimata doamna,

Nu tot ce se aseamana cu o depresie este si depresie. Din punctul meu de vedere dvs. suferiti de neurastenie pe fons de stres recurent. Factorii stresori va pot destabiliza metabolismul si astfel se produce un fel de sindrom de fatigabilitate, adica oboseala, si neurastenie cu simptome depresiv-anxioase! ( NEURASTENÍE s.f. Boală caracterizată prin tulburări funcţionale ale sistemului nervos, care se manifestă prin dureri de cap, insomnie, oboseală si simptome depresive etc. [Gen. -iei. / fr. neurasthénie, cf. gr. neuron - nerv, astheneia - slăbiciune].)

Este posibil sa fie vb si de o depresie atipica, pt ca si eu cand sunt singur am stari depresive, dar de la stari depresive ocazionale pana la cele cronice, este un drum mult prea lung pt a fi parcurs asa facil.

Psiholog puteti fi si dvs., daca doriti, evident! Cu toate astea, daca simtiti ca nu sunteti in stare sa va ajutati singura este cu siguranta indicat sa consultati un psiholog pt a nu ajunge la un stadiu in care sa nu mai simtiti nici macar aceasta dorinta.
Spre exemplu, pt simptomatologia dvs. medicul Otto Wolf recomanda 3 cani de 250 de ml de ceai de sunatoare/zi + aromaterapie cu ulei esential de levantica; o schema terapeutica naturala si foarte eficienta!

V-o recomand, dar va recomand sa mergeti si la medic pt. un set de analize pt a vedea daca nu cumva aveti probleme interne (cu ficatul in special...). Consultati un medic internist si un psiholog!
Decizia va apartine in totalitate, eu mi-am facut datoria de om si v-am scris cateva randuri din dorinta de a va ajuta, sper ca am si reusit!

P.S. Toate cele bune si insanatosire grabnica;)
0
12-09-2009, ora 23:09
C.Raluca
Nu este medic/terapeut
C.Raluca
Depresiile le poti rezolva doar tu psihologul nu are ce sa iti faca inafara de a tea sculta.povestindui lui iti gasesti singura raspunsul.
Depresiile pot fi din mai multe motive iar in aceasta perioada se numesc depresii de toamna cauzate in mod special de schimbarea vremii, ploaie, terminarea vacantei, raceala etc.
Depresia te prindea tunci cand esti intro perioada mai sensibila ins pecial la femei in perioada premenstruala..si cea menstruala.. Iesi la plimbare, danseaza, asculta muzica vesela.. Nu sta singura...Daca esti nervoasa.. fa ceva sa te descarci, alearga, iesi in padure si tipa, deseneaza, danseaza, scrie... sunt fels i fel de metode pentru a te descarca. Singura iti impui anumite stari. trebuie doar sa te controlezi, intelegi si cunosti. Nu iti face griji ca starea este trecatoare.


Numai bine.

( Iti scriu in calitate de viitor student la psihologie, iubitor de oamenis i psihologie... si nu in ultimul rand in calitate de om in depresie in momentul actual :D )


Sanatate si zambeste, maine poate fi mai rau.
Ah si nu iti neglija sanatatea.. iesi la plimbare, mananca normal..si celmai important in perioada asta manaca tot mai multe fructe si legume. Ajuta si fizicul si psihicul



Cu respect, Raluca.
0
13-09-2009, ora 09:51
suspecta
Nu este medic/terapeut
suspecta
PT MS.NIK
Va multumesc tare mult pentru sfaturile dumneavoastra chiar m-a pus pe ganduri si m-au ajutat tare mult
sper sa imi dea Dumnezeu puterea sa imi depasesc singura aceasta stare si sa pot sa ma controlez mult mai bine
MII de multumiri!
Multa sanatate si dumneavoastra si multumesc inca odata !
toata stima si respectul meu pt dumneavoastra o zi buna!
0
13-09-2009, ora 14:19
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Ma impresioneaza vointa dvs. si credinta, tocmai de aceea indraznesc sa va dau o rugaciune foarte frumoasa si care va poate ajuta concret:

"Doamne, intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei". Trebuie spusa de 30 de ori pe zi, vreme de 40 de zile, si rezolva orice dorinta a celui ce o rosteste." -

+ Rugaciunea la timp de boala

Dumnezeu va va ajuta cu siguranta pt ca va iubeste. Boala in sine este un dar de la Dumnezeu, dar menit sa ne intoarca cu fata spre El, sa ne intoarca pe drumul cel bun, ca daca ne-ar merge tot timpul bine am uita complet de El; pare absurd, dar este adevarat. Rugati-va si veti fi ajutata pe masura!
Stiu sigur ca stiti ca in ziua de astazi Dumnezeu este uitat si reamintit doar la nevoie, si nici atunci, dar din fericire nu toti oamenii au ajuns la acest stadiu de degradare sufleteasca si simt ca dumneavoasr=tra credeti in El, tocmai de aceea v-am si recomandat ce ati citit mai sus...


P.S. Insanatosire grabnica si multe binecuvantari alese din partea Lui Dumnezeu, pe care le veti primi la momentul potrivit!


In speranta ca v-am putut fi de folos, cu placere si deferenta,
Mister NICK;)
0
13-09-2009, ora 19:20
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Cele mai multe depresii se vindeca f. usor cu homeopatia. Consultati un medic homeopat cu experienta.
Depresiile au des cauze si cauze organice.
0
13-09-2009, ora 21:32
suspecta
Nu este medic/terapeut
suspecta
Pt MS NIK
Sunt foarte frumoase rugaciunile , va multumesc frumos!
aveti f mare dreptate in ceea ce spuneti k noi ne amintim de Dumnezeu doar atunci cand avem nevoie, la mine este o situatie mai diferita eu vorbesc tot timpul cu El, poate k pentru uni pare o nebunie cand audasa ceva dar de cele mai multe ori cand am avut astfel de stari si nu neaparat, atunci cand simt nevoia sa vorbesc cu cineva vorbesc cu EL, pt k stiu k in ciuda tuturor greselilor pe care le fac El ma intelege si nu ma judeca asa cum ar face altcineva.
Lucrul asta ma face sa ma simt mai linistit din momentul in care incep sa gandesc ce asi avea sa ii spun si incep sa vb in gandul meu cu el simt o liniste de nedescris k si cum totul s-a rezolvat!
Va multumesc inca odata pentru tot !
0
13-09-2009, ora 23:32
C.Raluca
Nu este medic/terapeut
C.Raluca
nik.. un sfat pt tine..
e romedic nu robiserica.
0
14-09-2009, ora 19:30
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Raluca...un sfat pt tine...
NU mai citi...Dumnezeu trebuie sa fie peste tot, nu numai la biserica! Ai ajuns unde ai ajuns datorita LUI...

Dna "suspecta", nu-i nimic anormal sa vb cu Dumnezeu, ca practic rugaciunea asta si este, o comunicare cu Dumnezeu. Tineti-o tot asa si va veti face bine indiferent de ce spun persoane ca domnisoara viitoare psiholoaga...


In speranta ca v-am putut fi de folos, cu placere si deferenta,
Mister NICK;)
0
14-09-2009, ora 21:41
suspecta
Nu este medic/terapeut
suspecta
pt raluca
nu vreau sa crezi k sunt rautacioasa cu tine dar pentru o viitoare psiholoaga comentariul care l-ai postat u pt Ms Nik trebuia sa il tii pentru tine
Cu siguranta un psiholog nu ar fi postat asa ceva dar u mai ai mult de munca k sa ajungi psiholog
daca intradevar iubesti oamenii asa cum mi-ai scris mie in comentariu, nu uita un lucru k trebuie sa ii accepti asa cum sunt ei.
0
14-09-2009, ora 23:50
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Doamnă, dar nu este nimic anormal ca pe un forum medical să îndrumi oamenii către rugăciune. Să fim cerebrali. De când numai la biserică trebuie să vb dsp Dumnezeu?
Datorită Ralucăi şi altor persoane, am decis să-mi schimb nota de subsol (semnătura), şi am ales o semnătură şi mai elocventă...să se bucure de ea cine doreşte!

Dar, cu toate acestea, Raluca are tot dreptul să spună ce şi cum o deranjează, şi pt. acest curaj de exprimare fluenta şi sincera, aflat in total antagonism cu laşitatea şi ipocrizia, personal o felicit şi-i dorec sp aibă parte numai de binecuvăntări alese din partea Domnului.
Raluca - suntem NIMIC fără DUMNEZEU. Suntem pământ, dar şi pământul este "ceva" mai însemnat decât un om fără DUMNEZEU...Dumnezeu trebuie să fie peste tot, nu numai pe forumuri religioase...


Toate cele bune!


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
15-09-2009, ora 13:18
petrescu nicoleta
Nu este medic/terapeut
petrescu nicoleta
Buna ziua am citit printre randuri prob voastre...si eu am aceeiasi problema...in fiecare zi sunt numai suparata...nu am chef de nimic...am o stare de neliniste in suflet...sunt agitata...nu ma mai sufar cand ma uit in oglinda...dati-mi si mie va rog din suflet un remediu...un tratament orice ca sa scap din starea asta:(( Va rog din sufletttt
0
15-09-2009, ora 21:08
suspecta
Nu este medic/terapeut
suspecta
Pt nicoleta
Sal si eu ma aflu in aceeasi situatie ca si tine, ce pot sa iti spun incearca sa depasesti singura toate aceste stari, nu te mai gandi atat de mul la ele, un tratament si eu am cerut dar dupa ce Mr Nik mi-a raspuns la mesajele mele mi-am dat seama k intradevar nici un tratament nu si-ar face efectul daca noi nu ne dorim cu adevarat sa iesim din astea
Sfatul meu pentru tine este sa ai mai multa incredere in fortele tale, sa lupti pentru a depasii starea asta singura si cu siguranta lucrul acesta o sa te intareasca pe viitor.
Si nu in ultimul rand sa ai mare incredere in Dumnezeu cu suguranta o sa te ajute sa iesi din tot, o sa vina timpul in care tristetea ta o sa fie inlocuita de bucurie iar nelinistea sufleteasca o sa dispara
Sper sa iti fie de folos sfaturile mele mi-ar face mare placere sa stiu k am putut sa iti fiu de ajutor
Multa bafta in aceasta lupta si insanatosire grabnica!
0
16-09-2009, ora 14:23
alleex_86
Nu este medic/terapeut
alleex_86
Buna ziua citind lucruri aici imi dau seama ca sunt foarte multe persoana in acceasi situatie cu a mamei mele.De anul trecut din ianuarie mama mea se simte ffffoarte plange tot timpul, are insomnii dureri de cap sufletul mereu incarcat nu are chef de viata o stare generala proasta si noi nu mai stim efectiv cum sa o ajutam ce este de facut cateodata ne gandim sa nu faca vreo prostie va rog din suflet ajutati-ne ce
facem???
0
16-09-2009, ora 14:23
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată doamnă Petrescu,

Sfatul dat dnei suspecta este valabil şi pentru dumneavoastră (ca de altfel şi ceaiul de sunătoare) + rugaciune şi mers la biserică. Cunosc o mulţime de cazuri de depresie foarte gravă (cazul dumneavoastră este minor pe lângă cele despre care vă povestescş acele persoane se izolau în casă şi plângeau toată ziua + că aveau şi tendinţe suicidale), care după câteva săptămâni de mers la biserică în fiecare duminică sau la Sfântul Maslu, s-au remediat total.

Post Scriptum - Gândirea pozitivă, speranţa şi credinţa fac adevărate MINUNI, este dovedit şi ştiinţific!
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică!


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
27-10-2009, ora 15:12
anca_23_
Nu este medic/terapeut
anca_23_
dati-mi si mie cateva sfaturi impotriva depresiilor, dar va rog daca se poate fara sa ma trimiteti la psiholog.multumesc
0
29-10-2009, ora 17:10
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sfaturi contra depresiei:

- meditează asupra vieţii (asupra aspectelor pozitive);
- odihneşte-te (minim 6 ore, maxim 8),
- fă lucruri care-ţi plac (de preferat să fie de factură pozitivă);
- plimbă-te la aer curat, în special seara (te poţi plimba ziua prin pădure - silvoterapia este foarte eficientă contra depresiei);
- o baie cu uleiuri esenţiale (levănţică, busuioc, bergamotă etc. - detalii dsp folosirea acestor uleiuri pt baie le găseşti în cadrul prospectelor produselor))
- roagă-te la DUMNEZEU şi mergi săptămânal la Sfânta Liturghie şi Sfântul Maslu (ai face bine dacă te-ai şi spovedi);
- cere ajutor membrilor familiei, prietenilor, preotului duhovnic etc.;
- descarcă-te de energia negativă ascultând muzica ambientală (meloterapia este foarte eficace contra depresiei, în special contra celei de iarnă, aşa numita depresie afectivă sezonieră);
- învaţă să iubeşti viaţa şi în primul rând pe tine, pe semenii tăi şi pe DUMNEZEU;
- respectă-te;
- ajută-ţi necondiţionat semenii, chiar şi cu un sfat mic;
- scrie pe o foaie ceea ce vrei de la via-ă, visele şi dorinţele tale;
- hrăneşte-te cu multe frcute şi fă o cură cu vitamine, în special cele din grupul B complex (Supradyn, Taxofit, Centrum etc.);
- fii tu însăţi, fără să te gândeşti cum ar vrea alţii să fii şi să le faci pe plac;
- fă o cură cu acizi graşi omega 3 şi încearcă să te destresezi făcând sport (jogging, abdomene, genoflexiuni etc.) etc. etc. etc.


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică!


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
29-10-2009, ora 17:51
anca_23_
Nu este medic/terapeut
anca_23_
multumesc mult de aceste sfaturi, o sa le iau in considerare, sper ca o sa trec de aceste situatii mai ales ca de 2 zile ma simt destul de bine si am un motiv de bucurie (un bebe :))incerc sa ma concentrez numai la asta.multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •