depresie, cred

14-04-2014
onnana
Nu este medic/terapeut
onnana
Nu mai am nici un interes pt abs nimic, nu mai stiu sa ma bucur, sunt absenta, rece si cat se poate de trista.imi este teama de critici, ma subevaluez si incredetea in mine a disparut total.nu mai sunt cum eram odata. va rog sa raspundeti cat se poate de civilizat. fara jigniri...
13 comentarii
0
14-04-2014, ora 16:21
onnana
Nu este medic/terapeut
onnana
Astept totusi sa raspumdeti cu interes, iar daca aveti intrebari adresati.mi.le
0
15-04-2014, ora 10:43
aaa24
Nu este medic/terapeut
aaa24
cati ani ai? esti eleva/studenta/lucrezi? esti cumva intr-o relatie in care nu te simti in largul tau? ai avut anumite probleme in ultimul timp? te ingrijoreaza ceva?
0
15-04-2014, ora 12:27
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
ceva e clar ca te-a adus aici. si eu am trecut anul trecut printr-o depresie. aceleasi stari am avut. daca imi spunea cineva "hai cu mine in paris la cumparaturi" as fi zis "du-te tu ca mie nu mi-e aminte". eram ca o leguma. as fi plans tot timpul, eram dezamagita de viata, nu aveam chef de nimic, nu comunicam, aveam stari de nervozitate extrema. nu imi mai placea viata, nu vedeam nimic frumos etc. am mai zis si zic ca cine nu a trecut prin asa ceva nu prea crede. am stat o perioada asa crezand ca imi va trece dar starea s-a inrauntatit. nu ma mai ingrijeam, nu mai ieseam din casa, refuzam orice zambet. eram un mort cu ochii vii ca sa spun asa. cand am simtit ca nu mai am putere sa traiesc asa am plecat singura la psihiatru desi inainte respingeam orice idee de a merge acolo. nu exagerez cu nimic cand spun ca in 2 sapt mi-am revenit vizibil. simteam pe zi ce trece cum imi e mai bine si mai bine si atunci mi-am reprosat mie ca trebuia sa ma fi dus la psihiatru mai devreme, nu sa stau sa ma chinui atatea luni de zile. foarte putini sunt oamenii care reusesc sa iasa singuri dintr-o depresie. trebuie foarte mult sprijin si din exterior. cei din jur trebuie sa te inteleaga si sa te ajute. medicamentele nu fac altceva decat sa alunge simptomele, insa, daca problemele care te-au adus aici raman in continuare nerezolvate, poti sa o iei de la capat cu depresia iar si iar. eu iti sunt un exemplu. am fost bine un an de la tratament (tratament ce a durat 3 luni), dar problemele care m-au adus din nou fata in fata cu depresia au ramas neschimbate. si iata-ma cu un inceput de depresie care sper sa imi treaca si sa nu mai ajung iar pe la doctori. daca vad ca nu imi trec simptomele stiu unde sa merg si ce sa cer. sanatate multa!
0
15-04-2014, ora 14:09
onnana
Nu este medic/terapeut
onnana
Deocamdata nu muncesc, am25ani cu toate ca la aceasta varsya ar trebui sa cam stim c vrem d l viata, iata.ma in aceasta situatie.
Aaa24 sunt multe lucruri care ma imgrijoreaza.la un moment dat am crezut ca sm luat.o razna, dar cred ca mai sunt si altii ca mine.peste cateva zile urmeaza sa plec l paris, dar nu ma misca nimic, nici un sentiment d fericire si este prima data candd o sa vad parisul.sa fiu eu d vina, nu stiu sa ma bucur?
0
15-04-2014, ora 14:14
onnana
Nu este medic/terapeut
onnana
Cred ca sunt si intr.o relatie in care nu sunt confortabil, el ma iubeste, dar mie mi.e teama ca nu o sa.l pot lipii d sufletul meu din cauza faptului ca anul trecut am incheiat o rel d6ani cu un om p care l.sm iubit tare mult.parca tind sa compar rel actuala cu cea trecuta.acum lucrurile mu l mai simt cum l simyeam atunci.mi.e teama ca n.o sa mai pot iubii p cineva neconditionat.
0
16-04-2014, ora 11:51
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
nu esti tu de vina ca nu poti sa te bucuri. depresia asta nu te lasa. despre relatia ta: este inconfortabila pentru tine doar din cauza faptului ca te sperie gandul ca nu o sa poti sa-l iubesti la fel de mult ca pe cel de dinainte? gandeste-te daca ai avut mereu pe timpul relatiei acest sentiment sau daca ti-a aparaut sau s-a intensificat acum de cand ai probleme cu depresia. eu am o relatie de 3 ani si cand am avut depresia aia puternica nu mai stiam ce simt ptr el si asta ma afecta si mai tare. ma gandeam ce am simtit ptr cel de dinainte si tot timpul comparam, gandeam tot felul de amanunte. gandeste-te ca el te iubeste si te poate ajuta enorm sa iesi din depresie. sa nu alungi niciodata de langa tine oamenii care tin la tine si te iubesc. depresia iti rascoleste tot.
0
16-04-2014, ora 17:44
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
De cand dureaza starea asta a ta?...care sunt principalele ganduri care te deprima, care te fac sa nu mai ai incredere in tine?..ai incercat sa ceri sprijinul unui medic sau al un psihoterapeut?
0
18-04-2014, ora 09:05
onnana
Nu este medic/terapeut
onnana
Eu dureaza de mai bn de 3luni.ma afectesza toate vb urste care indreapta inspre mine, o iau personsl si nu dureaza nici 2secunde si mai nou incep si plang.si da, m.am gandit serios in ultima vreme l un pshiolog nu l un pshiogerapeut.
0
18-04-2014, ora 09:11
onnana
Nu este medic/terapeut
onnana
Credeti ca dAca o sA renunt la a avea o relatie si ma axez mai mult p munca si pe mine, credefi ca o sa ma pot aduna?ca o sa o sa fiu nevoita sa ma concentrez mai mult, sa.mi ocup mintea si sa renunt la starea asta?
0
18-04-2014, ora 11:09
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E putin probabil ca o sa reusesti ceva prin a te "˜scufunda"™ in munca...e destul de posibil sa suferi cu adevarat de depresie dar daca doresti un diagnostic, spui bine, trebuie sa te adresezi fie unui psiholog clinician (nu orice fel de psiholog) sau unui specialist psihiatru. In cazul in care ei considera ca vei avea nevoie de tratament medicamentos, doar medicul psihiatru il poate prescrie.

Pe de alta parte daca incepi tratamentul medicamentos (si inainte de a-l intrerupe) nu strica sa ai si sustinerea psihoterapeutica ce te ajuta sa clarifici ce anume ti-a indus aceasta depresie si cum poti sa eviti recaderile. Aceasta sustinere este oferita de catre psihoterapeut (care poate fi psiholog, medic sau cu alta specializare acceptata de colegiul psihologilor COPSI). Nu orice psiholog poate sa ofere psihoterapie (e necesara pregatire suplimentara) la fel cum pot sa existe diverse persoane care ofera diverse procedee de "˜armonizare emotionala"™ pe care le promoveaza ca fiind psihoterapeutice, insa nu sunt recunoscuti de catre COPSI. Spre deosebire de variatele tehnici ce sunt intens promovate pe net, psihoterapia are la baza rezultate dovedite stiintific in tratamentul depresiei, al anxietatii si al altor afectiuni psihice. Din pacate inca nu e compensata la noi cum este in alte tari

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala

Un Paste linistit alaturi de cei dragi!
0
24-04-2014, ora 10:39
Psiholog Oana Alis Lup
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Oana Alis Lup
Buna Onnana si Hristos a inviat! Citeam de curand un articol de NLP (programare neurolingvistica) despre cele 16 principii ale revolutiei interioare. In cele ce urmeaza nu o sa-ti vorbesc despre programarea neurolingvistica, daca esti interesata gasesti o gramada de articole pe internet. Insa o sa-ti vorbesc despre unul dintre aceste principii cu privire la rolul emotiilor in viata noastra. 'Nicio emotie nu este negativa, ea este perceputa asa pentru ca depaseste capacitatea noastra de gestionare' - spune principiul 5. Cu siguranta ca acest lucru se intampla in prezent si in viata ta. Vestea buna este ca daca te confrunti cu ea ajugi in final sa te dezvolti, dezvoltand in acelasi timp si capacitatea ta de autocontrol. Nu stiu daca ai observat ca in ultima vreme sunt multe cursuri de dezvoltare emotionala si personala, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Aceste cursuri sunt frecventate pentru ca, daca esti motivat sa te cunosti mai bine, pot intr-adevar ajuta. Ajuta sa te cunosti mai bine, sa iti identifici mai usor emotiile si sa gasesti noi cai, nu pentru a scapa de emotii, ci pentru a te confrunta mult mai eficient cu ele.
Intrebai daca este cazul sa renunti la relatie. Raspunsul cu siguranta o sa ti-l dai singura, tinand cont daca vrei si de parerile celor care iti raspund pe acest forum, dar in primul rand tinand cont de sentimentele tale pentru persoana cu care esti in relatie. Psihologic se recomanda sa iti lasi timp intre doua relatii, tocmai pentru a tine 'doliu' dupa relatia trecuta si a intelege mai bine ce ai de facut altfel in relatia urmatoare. Si din momentul in care tu procedezi altfel in a doua relatie, banuiesc ca nici nu mai ai cum sa il compari pe noul partener cu vechiul partener, pentru ca cele doua situatii sunt diferite. Nu stiu de cat timp este nevoie pentru asta, depinde mult de la persoana la persoana. Este necesara aceasta perioada de doliu, cu atat mai mult cu cat ai iubit, despartirea a fost dureroasa si inca mai ai nostalgia fostei relatii si fostului partener. Comparatiile nu iti fac bine nici tie si nici actualului tau prieten. Iar teama ta de acum ca nu ma poti iubi neconditionat este pe deplin justificata. Insa nu uita, noi oamenii ne-am nascut din iubire, am crescut prin dragostea parintilor nostri care ne-au ocrotit, ne-au hranit si ne-au ingrijit si adulti fiind avem nevoie sa primim si sa oferim iubire pentru a fi fericiti si impliniti.
In alta ordine de idei, este impropriu spus sa 'te scufunzi' in munca, insa cred eu ca este important sa ai o activitate, sa faci ceva. Alaturi de iubire, si stabilirea unui scop in viata este important pentru ca ne ajuta sa ne dezvoltam si sa ne valorizam ca persoane. Si odata ce noi nu mai suntem critici cu noi insine si ne acceptam atat cu calitatile, cat si cu defectele noastre, nu mai suntem deranjati atat de mult de parerile celorlalti si nu le mai luam la nivel atat de personal. In acelasi timp invatam ca nu suntem perfecti, prin urmare acceptam ca si cel de langa noi nu este perfect.
Eu personal ti-as recomanda psihoterapia. Nu stiu in ce masura cunosti diferenta intre un psiholog si un psihoterapeut, insa dupa ce am citit mesajul tau simt nevoia sa iti dau cateva detalii. In general, atat psihologul, cat si psihoterapeutul, sunt absolventi ai Facultatii de Psihologie si sunt inregistrati in Registrul Psihologilor si atestati de Colegiul psihologilor intr-o forma de specializare (ex. psihologie clinica, psihoterapie ericksoniana, psihoterapie cognitiv-comportamentala, psihologia muncii sau organizationala etc.). Psihologul psihoterapeut primeste o formare mult mai intensa in psihoterapie si are pregatire speciala in tratarea afectiunilor psihice precum depresia si anxietatea, atacurile de panica, fobiile, tulburari alimentare etc.
Dacă consideri si tu că ai avea nevoie de o restructurare a personalităţii şi acces la noi comportamente mai adaptative, iti recomand alegerea unui psihoterapeut. Consilierea psihologica oferita de un psiholog este recomandată pentru problemele interpersonale care pot fi rezolvate prin luarea unor decizii în concordanţă cu nevoile şi motivele personale, in timp ce psihoterapia se adreseaza problemelor care ţin de structura personalităţii (trăiri afective, atitudini, convingeri personale, ideal de viaţă etc.).
Este important să reţii că psihoterapeutii folosesc abordări variate in functie de scoala de psihoterapie in care s-au format, nu testeaza psihologic si nu pun diagnostic. De asemenea, atat psihologii, cat si psihoterapeutii nu sunt medici si nu prescriu tratamente medicamentoase.

Mult noroc si decizii intelepte.
0
24-04-2014, ora 12:36
onnana
Nu este medic/terapeut
onnana
Multumesc tare mult pt raspunsul intelept pe care l.am primit.cred cu tarie ca o sa vina si vremea cand o sa se aseze si viata mea.incerc ca sa ma pastrez pe linia de plutire, pentru ca la un moment dat eram ca o leguma, incapabila de a lua decizii chiar si in ceea ce ma priveste pe mine.multumesc pr ca ai facut lumina in ceea ce priveste diferenta intre cei 2 termeni.ma simt ca un copil si un pic rusinata ca sunt adukt si am ajuns sa nu stiu ce sa fac cu propria.mi viata.chiar daca nu recumosc multi, cred ca mai sunt si altii care se confrunta cu aceleaai probleme.astept cu bratele deschise sfaturi, pareri si alte experiente de gen asemanator.
0
24-04-2014, ora 13:55
Psiholog Oana Alis Lup
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Oana Alis Lup
Cu mult draga Onnana. Si ca sa te simti mai bine, cu ceva ani in urma nici eu nu stiam exact diferenta intre psiholog, psihoterapeut si psihiatru. Si la fel ca si tine, adult fiind, am avut si eu nevoie sa iau o decizie importanta legata de viata mea personala si profesionala. Si pana sa iau decizia au fost momente in care ma simteam debusolata si fara sperante. Multe detalii nu pot sa iti dau acum despre asta. Ce pot insa sa iti spun este ca psihoterapia poate avea rezultate mai mari decat crezi tu acum. Si asta nu pentru ca sunt eu psihoterapeut. Ci pentru ca psihologia si psihoterapia mi-au oferit mie personal instrumentele necesare pentru a intelege lucrurile intr-un mod constructiv si pentru a scoate la suprafata resurse pe care le aveam, dar nu stiam ca le am. Cum spunea Milton Erickson 'exista lucruri pe care le stiti, dar nu stiti ca le stiti. Cand veti stii ceea ce nu stiti ca stiti, atunci va veti schimba' Si asa a fost. Conteaza mult sa fii motivata sa iti intelegi trecutul, emotiile, comportamentele, sa iti descoperi resursele si sa inveti sa-ti construiesti un nou viitor raportandu-te la acestea. Si nu uita: trecutul nu se mai intoarce, evolutia e singura cale posibila in viata. Iar tu acum esti in evolutie, asumandu-ti greselile trecutului, dar privind inspre viitor. Mai bun, mai rau, cine stie... Dar cu siguranta altfel.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •