depresia si atacurile de panica

13-08-2008
irina_fane
Nu este medic/terapeut
irina_fane
am nevoie de un sfat, am facut an urma unei depresii tratament cu lexotan si serlift dar dupa 3 saptamani mam oprit fara sa merg la control simtomele au reaparut de vreo 3 zile si fara sfatu nimanui am reluat tratamentu, dar au aparut atacuri de panica dese 3 pe zi, ce sa fac?nu pot merge la doct lucrez 14 ore nu am timp deloc.astept un sfat
20 comentarii
0
13-08-2008, ora 00:00
RezsoLazar
Nu este medic/terapeut
RezsoLazar
Atacuri de panica sunt deobicei tratate cu Paroxetin, si cu un tratament adjuvant Clonazepam ( Rivotril) Tratamentul se opreste treptat.
Doza zilnica trebuie sa fie ajustat individual. Atacuri de panica nu sunt periculosi. Si sunt temporar. Teama de panica este intotdeauna mai mare decat severitatea atacului.
0
13-08-2008, ora 00:00
irina_fane
Nu este medic/terapeut
irina_fane
multumesc, dar nu ami trebuie reteta verde?ca asa am avut pt lexotan si serlift.
0
31-08-2008, ora 00:00
irina_fane
Nu este medic/terapeut
irina_fane
am renutat la medicamente, as ancerca si ce ami propui daca ami explici mai pe larg despre ce e vb, ma refer daca sant plante pt ca nu am auzit de asa cv si mai ales ma intereseaza pretul, astept imformatii, mrss mult
0
04-09-2008, ora 00:00
irina_fane
Nu este medic/terapeut
irina_fane
-*multumesc pt urare astept informatii


(*modificat de admin)
0
08-11-2008, ora 20:35
carry
Nu este medic/terapeut
carry
ANXIETATE...buna seara, am citit postarile dv despre anxietate si sunt in mod interesat de ce tratament recomandati si as dorii si eu sa stiu cam cat costa un tratament pe care il recomanda C&O...-*


(*modificat de admin)
0
11-11-2008, ora 15:40
irina_fane
Nu este medic/terapeut
irina_fane
buna ziua, dupa cum se vede nu am mai intrat pe acest forum de mult din motive personale, as avea de spus ca anca am probleme cu depresia si atacuri de panica, adevaru e ca am pierdut mult din cauza depresiei, serviciu, casa, sot, totu antr-un cuvant acum sant an provincie la parinti si nu suport sa ies afara sa vad masini, perechi care se tin de mana etc deci e foarte grav si nu iau decat xanax romanesc din motive financiare, am nevoie de ajutor psihologic?astept un sfat
0
12-11-2008, ora 19:44
RezsoLazar
Nu este medic/terapeut
RezsoLazar
Au fost observat de savanti Americani ca in unele tari unde se consuma alimentare bogate in Omaga 3 ( acizi extras de peste ) oamenii nu sufera de depresie atat de des. Daca luati Omega trei aveti o sansa buna sa traiti o viata mai echilibrata, mai sanatoasa.
0
10-06-2009, ora 17:33
julianms
Nu este medic/terapeut
julianms
Sunt julianms (Iulian M). Vreau sa spun ca am si eu probl. de 17 ani (am 40 de ani - sunt prof de Mate-Info). Acum iau SERLIFT (1 seara, de 100 mg) si DIAZEPAM (2-3 pe zi !!!). Am fost olimpic si am vrut sa fiu cercetator (sau altele - cunosc FOARTE multe domenii, chiar foarte bine). Nu s-a putut. Am ajuns in Invatamant unde e INFERN !!! (mai ales unde sunt acum - am fost prof in 5 scoli: 3 mari licee de Info in Bucuresti (predat Info)si 2 scoli generale (predat Mate) acasa la mine, pe langa Bucuresti). Desi am doar 15 ani de munca eu ar trebui sa fiu pensionat (mi s-a propus acum cateva luni dar pensia la 15 ani vechime inseamna sa mori de foame - eu nu pot face meditatii... Asa ca am refuzat - macar momentan). Luam Doxepin pana in ianuarie, si aveam nevoie doar de 1-2 diazepame (depinde daca era zi de scoala sau nu). As vrea sa renunt la SERLIFT...Pur si simplu nu cred ca e deloc bun medicamentul asta, pentru NIMENI !. Doxepinul (1 pastila luata seara la culcare, sau 1 ora inainte de culcare) era cu mult mai eficace. In zilele fara scoala eram aproape "ca inainte" (in asemenea boli nu mai poti fi niciodata "ca inainte", trebuie sa acceptati asta...e un fel de "maturizare" a "animalului bolnav" care este omul - nu mai poti cere "copilaria" inapoi - stiu ca unii au ramas "copii", ferice de ei !). M-am imbolnavit in studentie... (Neurastenie anxioasa - gen Cioran, sau chiar Kafka, dar nu ca cea a lui G. Calinescu sau Chaplin; ei aveau altfel de neurastenie (erau si optimisti, eu sunt un sceptic, am fost si pesimist pana la 30 de ani, acum sunt "la mijloc", fiindca pana la 20 de ani am fost si eu optimist - si am avut si prea multe probleme...in fine...). Totusi 5 ani nu am mai luat medicamente (dupa 6 luni de la debutul bolii). Dar 2-3 ani de Invatamant m-au facut o carpa. Aici esti ca la inchisoare (mi-aduce aminte de greaua armata de 9 luni facuta inainte de facultate). Desi am fost mereu un pacifist si nu mi-au placut cuvintele murdare, eu simt nevoia sa injur la greu cateva cadre "colege" ale mele (e o mafie aici, profesoare foarte bogate - prin hotzii lor MAFIOTI, cu facultate la particular, dar niste NULITATI desavarsite !!!). Dar un profesor trebuie sa fie un model, nu ? (desi ele sunt niste gunoaie!). Poate intr-o zi o sa le injur "cum trebuie" si sper sa fiu dat afara (m-as imbata de bucurie, eu care nu am suportat niciodata alcoolul, si de 10 ani nu am pus nici picatura de alcool in gura - iar inainte beam doar de 2 - 3 ori pe an..vax !)...
-*
In fine, nu stiu ce sa fac cu SERTRALINA asta (dar si cu multe altele...).
Cer scuze pt lungul mesaj... Au revoir ! Bye !.

P.S. Stiu ca imi asum un risc publicand asta...dar nu mai conteaza.. Nici nu stiti cat de mult, in Invatamant, boala este speculata iar bolnavul este santajat !!! (Asta cu toate ca sunt mult mai calm decat "ei - ele" si ca eu as avea MULTE motive sa-i consider "deraiati"... (In fapt "ei" sunt doar niste DEVIATI, dar care NU SUFERA... ).


(*modificat de admin)
0
22-06-2009, ora 23:51
RezsoLazar
Nu este medic/terapeut
RezsoLazar
Sunatoarea in limba latina Hipericum Perforatum este recomandat, si foarte popular in Germania privind combaterea starilor depresive sau atacuri de panica. Extracte de Sunatoare se poate cumpara la farmacii, si nu sunt scumpe. Oricum nu este recomandabil pentru batrani pentru ca poate sa creasca tensiunea. Nu se consuma cafea, sau alcohol cu extract de Sunatoare.
Extract de Sunatoare sau Hipericum Perforatum s-a dovedit eficient si in tratarea HIV.
0
10-01-2010, ora 00:48
julianms
Nu este medic/terapeut
julianms
Daca as putea as sterge ce am scris cu 3 postari mai sus. Dar sa zicem ca (poate !!) le foloste "incepatorilor" - adica cei care au ceva probleme doar de curand. Fiindca nu vad cum ar folosi "avansatilor".
(Eu mi-am rezolvat problema - partial, evident, in sensul ca Sertralina e un gunoi. Ma refer la cazul meu. Am revenit de cateva luni la Doxepin si mi-am rezolvat in buna masura problemele de somn).
Daca vreun administrator de site citeste mesajul acesta poate ma ajuta si sterge numele (Iulian M.) pe care l-am scris la inceput precum si adresa site-ului web si a ID-ului Yahoo.
Daca nu se poate... nu se poate...
0
20-04-2010, ora 08:36
zambila82
Nu este medic/terapeut
zambila82
Buna ziua. As dori si eu un sfat. Acum 5 ani am fost diagnosticata cu sindrom anxios-depresiv. Eram agitata si depresiva. Am urmat de vreo doua ori un tratament. Problema este ca de fiecare data cand am o problema reapar.
0
14-12-2010, ora 13:50
julianms
Nu este medic/terapeut
julianms
Deoarece am fost contactat de către cineva (pe Yahoo Messenger, unde intru foarte, foarte rar...) în legătură cu faptul că am scris că "mi-am rezolvat problema" aş vrea să adaug că asta e valabil doar în ce priveşte Sertralina si Doxepinul.
Adică am revenit la Doxepin (cu care ma simt mult mai bine, fiindcă îmi rezolvă în bună măsură problema legată de somn) şi am renunţat la Sertralină (cu care nu m-am simţit deloc bine - am luat timp de vreo 10 luni Sertralină).

In rest nu s-a modificat nimic. Poate că doar ceva ce nu ţine de medicamente ci tine de comportament, adică eu cred foarte tare că noi cei cu asemenea probleme am avut în viaţa noastră prea multă grijă ca nu cumva să greşim cu ceva sau faţă de cineva, ca nu cumva să clacăm în diferite situaţii (mai ales cele critice).. etc.. şi astfel ne-am făcut rău ŞI singuri (nu a venit răul doar din exterior...)

Eu am trecut de 40 de ani, şi nu mai îmi pot permite să ţin cont de altul mai mult decât de mine însumi (sau de familia mea). Aşa că acum puţin îmi pasă dacă voi fi considerat un ins care nu ţine cont de nimeni (decât de lege). Dacă respect legea puţin îmi pasă de rest... Am suferit mult prea mult încercând să fiu nu numai CORECT dar să IERT prea mult pe unii care au fost nişte ticăloşi...

Eu unul nu mai pot să mă mai consum. M-am consumat destul. Chiar îmi doresc foarte mult să atrag antipatii feroce - dar să respect totuşi legi şi regulamente, pe acolo pe unde mă aflu... sau mă voi afla...
Alte ieşiri nu mai am... dacă cumva astea or fi "ieşiri"... sau "soluţii"... (fiindcă trebuie să ne acomodăm cu faptul că nu vom mai fi niciodată ca înainte. Eu sunt bolnav de aproape 19 ani, şi m-am împăcat cu faptul că nu mă voi vindeca niciodată complet, după 6 luni de la apariţia bolii... Ce nu am ştiut eu în acele vremuri de studenţie erau lucrurile legate de "ce poţi întâlni la servici"... şi astfel boala mi-a revenit după doar 2 ani de servici. Timp de 6 luni am fost bolnav în 1992, apoi 5 ani am fost "ca şi vindecat" iar apoi, ca profesor, boala mi-a "revenit" şi nu m-a mai părăsit niciodată... Si nu mă voi simţi niciodată mai bine decât acum, când sunt pensionat pe caz de boală !!... dar la toamnă vreau să revin la servici şi să nu mai ţin cont decât de legi şi de regulamente... De oameni nu mai vreau să ţin cont, indiferent cine ar fi aceştia... Cu orice preţ !!!...)
0
15-10-2011, ora 21:47
pusa2011
Nu este medic/terapeut
pusa2011
Buna seara! Ma numesc M.G., am 35 ani si de cateva luni ma confrunt cu stari de plans si anxietate, care se repeta la intervale relativ mari (fata de alte cazuri pe care le-am citit aici), in special in perioada pre-menstruala. Am fost la medic si mi-a recomandat un tratament naturist (Passiflora) pe care sa il urmez timp de cateva luni iar in momentele critice sa iau un Xanax. Va rog sa imi spuneti daca mai trebuie sa am rabdare ca tratamentul naturist sa isi faca efectul sau daca ar trebui sa urmez doar un tratament pe baza de Alprazolam, de exemplu.
In acelasi timp, constientizez in mare parte cauza starilor mele si incerc sa lucrez la combaterea lor. Dar pana acum nu am reusit mare lucru. Poate doar sa stiu la ce ma astept si ca o sa treaca momentul critic.
Va multumesc.
0
16-10-2011, ora 00:00
julianms
Nu este medic/terapeut
julianms
@pusa2011
La mine o jumătate de Diazepam face cât 2 Xanax (Alprazolam) de 50 mg !!... Si cred că aşa e cam pentru toată lumea (am luat şi eu Xanax mai demult.. cam 1 an, cred... Nu e bun la nimic, practic, în cazul meu... De somn ce să mai zic, parcă n-avea nici o legătură cu somnul...). Plus că eşti ameţit de la Xanax.. şi nu te (mă) relaxează...

Stiu că toată lumea fuge de Diazepam, din cauza dependenţei... Pe mine nu mă afectează dependenţa (în sensul că doza nu s-a mărit în 19 ani jumate de boală... de fapt din ianuarie 1998, când boala mi-a revenit, după 5 ani de 'pauză'.. şi nu m-a mai părăsit. Doza se măreşte în funcţie de locul în care mă duc, nu pentru că au trecut nişte ani...)

Dar nu vreau 'să mă dau doctor'... am spus doar 'cazul meu'... Eu acum iau 1/2 Diazepam dimineaţa şi 1/2 seara (cam aşa am luat în ultimii 2 ani) plus 1 Doxepin la culcare.. iar despre Carbamezepina (care mi-a fost dată prima oară în 2002, nu ştiu de ce) am continuat s-o iau (1 dim. şi 1 seara) că am văzut că la toate înfiinţările pe la doctori nu s-a băgat nimeni s-o scoată de pe listă (o fi bună, habar n-am... ştiu că e în primul rând pt epilepsie.. dar poate că e şi pt 'prevenţie'.. habar n-am...)

Leacuri naturiste ? dacă ai răbdarea lui Sisif 'poate' reuşeşti ceva...
În orice caz depinde foarte multe de 'mediul înconjurător' (de 'meserie', evident)... Dacă nu eram în Învăţământ nici nu mă mai reîmbolnăveam în 1998...
0
16-10-2011, ora 12:44
pusa2011
Nu este medic/terapeut
pusa2011
Multumesc pentru raspuns. Este foarte adevarat ca raspunsurile la problemele noastre se afla in imediata vecinatate, mai ales in mediul in care ne desfasuram activitatea. E clar ca stresul in zilele noastre nu este doar o gaselnita la problemele medicale ci e chiar o cauza principala. Pe de alta parte, sunt convinsa ca aceste situatii se pot ameliora prin imbunatatirea relatiilor cu noi insine dar si cu ceilalti (prieteni, familie). Va doresc multa sanatate!
0
19-06-2014, ora 00:03
Dragos93
Nu este medic/terapeut
Dragos93
Domnul julianms nu prea e coerent in vorbire si un pic anxios si speriat din cate citesc :)) si totusi poate poate cineva sa ii dea niste informatii sa il calmeze..
0
19-06-2014, ora 17:50
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
raspuns pentru pusa2011: ar fi preferabil sa luati cat mai rar xanax (alprazolam) deoarece poate da dependenta. El nu are decat efect simptometic, de reducere a anxiettii, de scurta durata. Eu cred ca trebuie la lucrati la cauza prblemei, eventual sa va modificti putin stilul de viata, cu mai multa relaxare, cu mai mult optimism si eventual sa apelati la un psiholog (asta inainte de a apela la psihiatru). (psihologul trateaza prin discutii, psihiatrul trateaza cu medicamente)
0
27-05-2015, ora 23:51
georgiana_2012
Nu este medic/terapeut
georgiana_2012
Buna seara.eu am inceput sa am atacuri de panica acum 2 luni cand intr o seara m am ridicat din pat si ma luat ameteala rau de tot si fiind singura acasa m am speriat.de atunci am tot facut fel si fel de analize si vizite la specialisti cum ar fi:o.r.l, neurolog, endocrinolog dar nimeni nu gaseste nimic.problema este ca eu ma simt rau in continuare am ameteli, dureri de cap, simt ca ma sufoc si nu pot sa respir pana la capat, imi tremura corpul, am dureri in partea inimi si imi ajung pana in piept si nici nu reusesc sa dorm noaptea.Toate astea pot fi doar de la atacurile de panica?ce ar trebui sa fac?va multumesc si astept sfaturi
0
12-07-2018, ora 00:22
MarahSe
Nu este medic/terapeut
MarahSe
Buna seara! eu sunt Marah am 21 de ani, .o sa zic mai pe scurt.. la varsta de 9 ani mi a murit tatal, pe la 13 ani am fost trimisa de mama mea in Syria, , la familia din partea tatalui.. acolo m au maritat la 15 ani... am trait in calvar acolo... apoi pe la 18 ani am fugit si am venit de 3 ani aici in Romania.. acum 2 luni ma luat atacul de panica, de atunci am zilnic.. acum nici sa ies din casa nu mai pot.. ma simt oboist tot timpul si cand ies din casa ies cu frica.. frica de atacul de panica ! va rog ajutati ma cu un sfat.. o sa inebnesc.. nici sa muncesc nu mai pot din cauza stari mele si din cauza studiilor.. familia tatalui nu ma lasat sa imi continui scoala! am un copil de 4 ani pe care nu il pot vedea... si acum atacurile de panica mau inebunit !Vreau sa ies din casa.. sa ma simt iar bine sa muncesc si sa pot lupta sa imi readuc copilul
0
30-07-2018, ora 06:35
Rezolvare
Nu este medic/terapeut
Rezolvare
Un medic renumit a oferit urmatoarea reteta care functioneaza - Pramistar 2tb/zi(1+1+0), Aspenter 75mg 1tb/zi, Cavinton forte 10 mg 1tb x 2/zi, GinkoPrim mMax 1caps /zi, Enap 10 mg 1 tb x 2/zi, Xanax 0, 25 mg 1tb /seara
Sper sa functioneze si la dvs !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  • Atacul de panică
  • Cum recunoști atacul de panică?
  •