totul se datoreaza bolii in sine sau au efect secundar si pastilele?

08-12-2013
georgy_ana2386
Nu este medic/terapeut
georgy_ana2386
buna seara!anul trecut pe data de 8 august 2012 am fost internata in regim de urgenta pentru o simtimatologie predominant disociativa cu neliniste pm. intensa in legatura cu aspectele disociate (acalculie, dezorientare, amnezie de fixare).simtomatologia psihopatologica reevaluata la 12 h de la internare releva elemente depresive severe, vu ideatie prevalenta de vonovatie, autoculpabilizare excesiva, posesiune nihilista.am urmat tratament cu antidepresive, antipsihotice, anxiolitice, cu evolutie lent favorabila cum ar fi: serlift 5mg, irropia 10 mg si alprazolam 0, 5mg;diagnosticul la externare a fost cel de tulburare depresiva majora.episod depresiv sever cu elemente psihotice;am uitat sa mentionez ca aceasta internare de urgenta a urmat dupa ce in prealabil am urmat un tratament pentru anxietate cu medazepam si sanval timp de 3 saptamani dupa care a m facut criza!dupa externere, la cateva saptamani am facut un control la un alt medic care mi-a dat tratament cu doxepin, olanzapina si alprazolam la nevoie.m-am internat din nou la spitalul Voila din campina cu diagnosticul de tulburare depresiva majora cu ideatie autolitica;am urmat tratament cu cipralex 10mg, seroquel 300mg, anxiar 1mg si zolpidem 10 mg.la 2 saptamani urmeaza o noua internare cu acelasi diagnostic;mi s-a prescris in continuare tratament cu cipralex, seroquel si anxiar;la putin timp are loc o noua internare cu un nou diagnostic:psihoza depresiv paranoida cu idei de suicid;tratament:caipralex, rispoept, zolpidem si anxiar;am urmat acest tratament timp de 4 luni dupa care un alt medic mi-a recomandat cipralex 10 mg, irropia 10 mg, orfiril 1000mg, bromazepam 3mg si zoplpidem 1mg;a urmat alta internare unde am urmat timp de 1 luna cipralex 10mg, bloonis 10 mg, rivotril 2mg si dormicum 7, 5mg;aceasta a fost ultima internare din mai 2013 pana in iunie 2013, dupa care am urmat la doctorul la care sunt si in prezent care mi-a lasat in schema de tratament cipralexul de 10 mg 2 pe zi, olanzapina de 15 mg 1 pe zi si rivotril de 0, 5 1pe zi;treptat mi a redus doza de olanzapina la 10 si in prezent la 5 mg, cipralexul a ramas la fel si rivotrilul l-a scos;simtomele mele in prezent sunt: adorm brusc, dorm profund si ma trezesc brusc fara sa simt nevoia de somn pe timpul zilei nici senzatia de oboseala, nu mai pot plange, nu mai ma pot bucura de nimic, nu mai simt iubire fata de nimeni, emotii etc, nu mai rezonez sau nu mai vibrez cand aud cantece si intrebarea mea este: totul se datoreaza bolii in sine sau au efect secundar si pastilele?astept raspuns.va multumesc!
7 comentarii
1
09-12-2013, ora 14:09
clepsidra2
Nu este medic/terapeut
clepsidra2
eu cred ca boala te face sa nu mai vibrezi, sa nu mai ai emotii, nu cred ca medicamentele, acestea doar te ajuta, daca observi ca ti e bun tratamentul asta te sfatuiesc sa nu mai schimbi medicul.
1
10-12-2013, ora 06:45
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună ziua, în primul rând este important de ştiut dacă aţi urmat un tratament psihologic. După modul în care vă exprimaţi pot spune că cel mai probabil aţi beneficia mai mult din urma unui tratament psihologic clinic, bazat pe psihoterapie cognitiv-comportamentală. Majoritatea simptomelor apar în depresie şi tulburările psihotice, dar pot fi de asemenea efecte secundare. Anhedonia reduce sensibilitatea la plăcere, tristeţea favorizează neajutorarea şi dezamăgirea tendinţa de izolare şi autoînvinovăţire.
Psihoterapia cognitiv-comportamentală v-ar ajuta mai mult decât medicaţia, chiar şi prin mediul online. Dacă mai aveţi întrebări vă rog abordaţi-mă în privat.
Multă sănătate,
C.A.N.
1
13-12-2013, ora 20:54
georgy_ana2386
Nu este medic/terapeut
georgy_ana2386
buna seara domnule doctor cristian andrei!va multumesc pentru informatii;da beneficiez de tratament psihologic, am beneficiat si in spital, dar din luna septembrie 2013 urmez de 2 ori pe luna la un psiholog privat si nu stiu daca psihoterapia se axeaza pe cognitiv-comportamental.
1
13-12-2013, ora 20:59
georgy_ana2386
Nu este medic/terapeut
georgy_ana2386
clepsidra iti multumesc pt raspuns si pentru sfat!
1
31-12-2013, ora 14:59
georgy_ana2386
Nu este medic/terapeut
georgy_ana2386
sunt disperata!am inteles ca simtomele mele se regasesc in schizofrenie;delirul, halucinatiile pe care le-am avut sunt simptime pozitive ale bolii, iar aplatizarea afectiva constituie simptome negative ale bolii!cum simptomele pozitive nu au mai aparut, cele negative persista de cand m-am imbolnavit, adica nu am raspuns emotional la ceea ce ma inconjoara:nu plang, nu ma bucur, nu mi-e teama, nimic nu ma impresioneaza, nu imi mai intra nimeni la suflet, am 0 sentimente si 0 emotii!ce pot sa fac ca sa-mi revina trairile la loc?cum se trateaza aplatizarea afectiva?
1
01-01-2014, ora 18:58
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
In primul rand La multi ani celor care isi serbeaza astazi onomastica, Capricornilor care si-au serbat sau isi vor serva ziua de nastere si tuturor pentru noul an !

Georgiana asa cum am mai scris si la subiectul cu 'golul mental..' aceste simptome negative nu sunt tratate specific din simplul motiv ca sunt incadrate la schizofrenie, boala care are drept tratament principal neurolepticele care sunt inhibitori ai activitatii cerebrale si doar complementar AD-urile, ori aplatizarea afectiva ar necesita niste stimulente pentru sistemul limbic profund (paleocortexul), locul in care se produc emotiile si se gestioneaza starea de spirit ! Este adevarat ca la persoanele care au psihoze nici nu se prea poate risca un tratament cu stimulente, insa nici la cei cu depresie simpla medicii nu-si prera bat capul sa recomande ceva in acest sens, dimpotriva si lor li se recomanda tot tratament neuroleptic pe ideea incadrarii de mai sus ! Ori asta este ca si cand ai vrea sa inviorezi un jar stins cu apa in loc de lemne uscate, de frica'incendiului '!

In consecinta singura posibilitate este stimularea blanda cu cantitati mici de Abilify si Bupropiona mergand pana la amfetamine (Adderall) si marijuana la cei care n-au avut simptome pozitive ! Aceasta marijuana provoaca nu doar emotii ci o simfonie de emotii, cu amestecarea lor ( sinestezie), adica se vede muzica in culori si formele se pot simti ca mirosuri, rasul si veselia fiind o constanta a celor care fumeaza marijuana ! Insa deocamdata aceasta varianta este pur teoretica avand in vedere ca este ilegala la noi in tara !

O varianta mai buna, ultrarapida si practic accesibila oricui, este inhalarea de gaz ilariant (protooxid de azot ) folosit la sporirea combustiei masinilor de curse scurte in mod traditional si mai nou ca anestezic in stomatologie, deci perfect legal si sigura (amestecat cu oxigen) chiar si pt copii : http://www.inhalosedaregalati.ro/
Mai jos un link cum se poate folosi foarte simplu pt efectul ilariant :

http://www.neuronu.ro/funny/reactia-de-dupa-o-doza-de-gaz-ilariant/

Cred ca e o buna varianta de descarcare pt cine n-a mai ras de luni sau ani de zile !
1
17-09-2014, ora 19:52
ariana ariana
Nu este medic/terapeut
ariana ariana
Si eu am luat olanzapina si depakine, alprazolam pentru tulburare bipolara timp de 10 luni mi-am revenit acum dar in perioada aceea eram ca o leguma si nu mai aveam sentimente deci eu cred ca de la medicamente ai reactiile astea in mare parte. Trebuie sa ai grija ce medicamente iei pentru ca pot cauza reactii adverse de genul asta. Anxiarul nu e bun deloc iar de la seroquel pe care l-am luat ulterior pentru ca nu puteam dormi nu am observat nici o imbunatatire ci din contra mi-a cauzat depresie asa ca l-am intrerupt. Sincer tratamentul cu olanzapina si depakine si-a facut efectul in timp mai precis m-am simtit bine abia dupa o luna dupa ce l-am intrerupt. Trebuie sa-ti gasesti un medic care chiar sa te asculte si sa nu te priveasca ca pe un nebun sau sa faca tot felul de experiente pe tine. Dupa ce iti da tot felul de medicamente cu nu stiu cate reactii adverse pe care nici el nu le stie nu-ti poate pune un diagnostic real.
Aplatizarea emotionala de care vorbesti e cauzata de medicamentele atipsihotice (olanzapina). Incearca sa reduci treptat treptat dozele la medicamente si eventual sa le opresti in timp sa vezi cum te simti dupa ce iti ies din sistem pentru ca eu abia atunci mi-am revenit iar daca dupa o perioada rezonabila de timp de pauza nu observi o imbunatatire sau simptomele revin consulta un medic competent si deschis la minte pentu un diagnostic corect si tratament adecvat. Nu-ti pune tu diagnostice singura pentru ca te autosugestionezi si iti creezi emotii negative. Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul