dependenta de alcool

15-04-2015
mioarab
Nu este medic/terapeut
mioarab
vreau sa ajut pe mama mea sa scape de dependenta de alcool.
are 67 de ani.de foarte multi ani se confrunta cu aceasta problema, dar in ultimii ani situtia este din ce in ce mai dramatica.am incercat sa o conving sa mearga la doctor pentru analize, nici nu vrea sa auda, nu vrea sa ia nici un fel de medicament.am inceracat sa-i dau medicamente naturiste pentru detoxifiere, le ia o saptamana, doua, apoi imi spune ca ii este rau si nu le mai ia.nu mai stiu ce sa fac, va rog sa ma ajutati.este foarte irascivila, ne ameninta ca se sinucide daca nu o lasam sa bea, se simte foarte rau si este recalcitranta, incepe sa planga si sa urle.am citit despre medicamentul homeopat Nux Vomica dar nu stiu cum sa il administrez si de unde sa il cumpar, va rog din suflet sa ma ajutati.va multumesc
4 comentarii
0
16-04-2015, ora 00:30
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna seara,
daca mama a spus ca doreste s-o lasati sa consume in continuare, este limpede ca nu intelege ca are o problema grava, sau poate ca nu mai vede de multa vreme solutii pt problemele care au condus-o catre dependenta de alcool. Mama dvs, la fel ca orice dependent, sufera de depresie si aceasta nu se trateaza cu alcool asociat cu medicamente - pt ca e cel mai probabil ca asta a facut mama dvs. De aceea spunea ca ii era rau de la medicamentele pt detoxifiere (bine si pt ca era nevoie de un argument plauzibil pt a nu le mai lua :)).
Din ceea ce descrieti, pare ca mama a ajuns intr-o faza destul de avansata a bolii si nu mai are discernamant (asa pare din ceea ce spuneti), iar riscul de suicid creste. Oricum, a consuma substante in cantitati mari, tot o forma de suicid se cheama, dar a si recurge la actul final ramane doar la un pahar distanta. Dar pt ca nu e ok sa ne luam dupa aparente, cel mai bine ar fi sa gasiti macar o persoana din anturajul doamnei, care sa o poata convinge sa mearga sa se interneze si sa primeasca tratament, combinat cu psihoterapie.
Daca nu are cine s-o convinga, vorbiti cu medicul de familie si sa va indrume cu privire la internarea impotriva vointei pacientei, deoarece se poate face si reprezinta o ultima solutie.
Este f riscant sa o lasati asa in continuare, mai ales daca nu stati in permanenta langa ea.
Deci, imi mentin recomandarile de mai sus si va invit sa actionati cat mai rapid.
Sanatate!
0
16-04-2015, ora 09:23
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Exista un nou medicament (se numeste Selincro - substanta activa nalmefene) care scade dorinta de a bea si ajuta pacientii cu dependenta de alcool sa reduca alcoolul consumat. E un concept nou de tratament pentru pacientii cu dependenta de alcool, intrucat este primul tratament special dezvoltat pentru reducerea consumului de alcool la pacientii dependenti ce mentin in continuare un nivel ridicat al consumului de alcool.

Nux Vomica e clar 'apa de ploaie' in dependenta de alcool. La varsta de 67 de ani chiar si psihoterapia da rezultate modeste in dependenta de alcool...dar in negresit mult, mult mai bune decat orice tratament homeopat

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata de cuplu si familie
0
19-04-2015, ora 22:32
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Asa cum recomanda colegul meu, exista unele medicamente de generatie mai noua, care pot fi de folos persoanelor dependente de alcool, insa eu personal, va recomand precautie in administrarea lor fara ca medicul de familie (macar acesta) sa stie de intentia dvs. Sunt convinsa ca si colegul meu s-a gandit la acest aspect, insa nu l-a mentionat pt ca i-a scapat :).
Ar fi de folos pt toti cei care intra pe acest forum, sa afle de la dvs modalitati de abordare al acestui tip de problema, iar din acest motiv, va invit sa ne scrieti cum ati procedat pana la urma.
Va doresc succes!
0
21-04-2015, ora 14:47
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Selincro nici nu se elibereaza altfel decat cu prescriptie medicala...bineinteles cum la noi e totul posibil (inclusiv eliberarea din farmacie prin alte cai) poate nu strica precizarea...multumesc pt sugestie

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • Tratament nou împotriva dorinței de a consuma alcool la persoanele dependente
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • MIT: Alcoolul te ajută să dormi mai bine
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Consumul moderat de alcool - chiar atât de benefic pe cât credem?
  • Un nou tratament pentru dependența de alcool
  •