dementa pshioalcolica

13-09-2010
taga
Nu este medic/terapeut
taga
Buna ziua,
Avem o problema in familie cu socrul meu, a-si dori un sfat medical daca se poate sau sfaturi de la persoane care au avut asemenea probleme in familie.
Are 74 de ani si este alcolic a baut zilnic 4-5 l de vin, in urma cu 2 luni a cazut si a avut stari de rau, a chemat salvarea si l-au dus la neurologie i s-a facut tomograf si nu prezenta nimic la cap sau semne de accident vascular, in spital in urma lipsei de alcol a inceput sa fie nelinistit si chiar agresiv, a fost legat si internat la reanimare starea lui s-a inrautatit si i s-a mai facut un tomograf, in urma acelui tomograf s-a stabilit ca a facut in spital un accident vascular minor, dupa 3 zile afost externat, acasa este agresiv cu soacramea o loveste nu doarme noaptea, pleaca spune ca merge acasa, isi aminteste de lucruri din copilarie nu recunoaste persoane apropiate, l-am internat la pshiatrie de unde ne-a spus ca nu are probleme pshistrice si ca noi vrem sa scapam de el, nicila pshitrie nu dormea noaptea si pleca prin alte saloane dar acolo l-a lovit un infirmier si ii era frica de el si statea in pat, l-am adus acuma acasa cu tratament pentru somn, dar dorme 2-3 ore si umbla toata noaptea prin curte daca mergem dupa el refuza sa mearga in casa si nu putem sa-l bruscam ca se agita foarte tare, nu stim cum sa mai procedam cu somnul si cu ideeile fixe pe care le are cu privinta la soacramea, vreau sa precizez ca numai cu soacramea este agrsiv.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
3 comentarii
0
13-09-2010, ora 19:26
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ba este o problema psihiatrica.alcoolismul cronic provoaca dependenta fizica si toleranta la cantitatile din ce in ce mai mari de alcool.intreruperea fortata, brusca a alcoolului printr-o spitalizare, de exemplu, creeaza asa numitele fenomene de sevraj, care sunt cele descrise de tine in comportamentul zilnic al batranului, culminanad cu delirium tremens.Mentinerea abstinentei fata de alcool si drumul greu pana la revenirea la normal este aproape imposibil fara cooperarea persoanei in cauza, fara ajutorul psihiatrului printr-o terapie adecvata si fara eforturile si sustinerea familiei.Trebuie sa bea foarte multe lichide [ ceaiuri, perfuzii cu glucoza ], in nici un caz alcool, trebuie sa se alimenteze bine, multe fructe, trebuie sa ia doze maxime zilnice de vitamine si sa asculte de cei care-i vor binele. Cauta ajutor la alt psihiatru, poti apela si la medicul de familie pentru a te ajuta, dar sa stii ca alcoolicii care au un suport solid si constant familial reusesc sa-si revina fara medicamentele agresive din sfera psihiatriei.
0
14-09-2010, ora 08:05
taga
Nu este medic/terapeut
taga
Buna ziua,
Va multumesc, si noi ne-am gandit ca avem nevoie sa consultam alt pshiatru si sa-l ajutam in privinta alcolului, medicul de la spital ne-a spus ca la varstra lui nu se mai poate face nimic in privinta alcolului.
Va multumesc
0
17-09-2010, ora 14:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ taga

Mergeti la sectia 9 de la Obregia, a doctorul Popa. Dumnealui a reusit sa puna pe picioare si bolnavi de alcoolism mai in varsta decat sotul dv. Peste 80 de ani.

Cu pace,

Clara
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: