dementa?sau senilitate?

04-12-2010
cinevaintreaba
Nu este medic/terapeut
cinevaintreaba
Am in ingrijire o doamna de 92 de ani care a fost de profesie psiholog, este un om deosebit pe care o respect foarte mult si stau cu dumneaei de 4 ani, sa legat o prietenie frumoasa, si ne-am inteles f oarte bine, dar de la un timp, se intampla ceva ce cred ca se datoreaza varstei si vreau sa stiu parerea dv a unui specialist.Are accese de furie din ce in ce mai dese, si spontane, desi aktfel pentru varsta dansei este foarte lucida, citeste foarte mult fiindca a facut filozofia, si ai place sa citeasca, dar si aic este o problema, mi se pare ca citeste foarte mult ore intregi.nu stiu cat de bine ai face, merge prin casa sustinuta de mine.imi este tare mila de ea, si asa mult m-am atasat de ea incat ma gandesc cu groaza cand nu va mai fi.si de acea incerc sa-i prelungesc zilele cat pot..se simte bine altfel, vede bine, dar nu stiu cu accesele astea de furie din senin, noroc ca eu ma controlez si imi dau seama ca nu este ea cand face asa...care credeti ca este problema si ce ar trebui sa fac cand are accese de furie??E un om bun si imi pare rau ca se degradeaza pe zi ce trece...va multumesc
8 comentarii
0
05-12-2010, ora 00:31
psiholog
Nu este medic/terapeut
psiholog
yoseag are accese de furie ca toti batranii.practic constientizeaza ca moartea e aproape, , nu are nimic cu tine personal..nu e nici dementa nici senilitate..
0
05-12-2010, ora 01:47
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Eu am o prietena de 85 de ani care a fost prof. univ. la fac. de psihologie si inca mediteaza copii cu pb.Are momente cind se supara f tare.Eu cred ca d-na despre care vb nu este nici dementa, nici senila...Un om dement sau senil nu ar putea citi nici macar un rind, nu ar fi coerenta in exprimare.Ii place sa citeasca mult si dupa asta iti poti da seama ca este un om perfect lucid.
Yoseang, stai linistita ca totul e bine si te rog sa transimiti d-nei multa sanatate si viata cit mai lunga!
De asemeni si tie!
0
05-12-2010, ora 02:45
cinevaintreaba
Nu este medic/terapeut
cinevaintreaba
va multumesc pentru raspunsuri, pentruca este un om bun si cateodata ma sperie, de acea m-am ingrijorat.mai ales cand imi spune asa noaptea din senin, ca numai are mult de trait..desi arata bine vorbeste coerent, , si eu nu am studii medicale, sau nici macar pe sfert cat are dumneaei, si atatea lucruri ma invata in fiecare zi, si imi place sa ascult povestiile ei din trecut, care cateodata le stiu pe derost fiecare fraza,...ma bucur ca ma asculta si nu merge fara mine prin casa, si ea saraca mereu imi zice ca se gandeste ca ma lasa singura intr-o zi si este ingrijorata fiindca stie, m-am atasat de ea.acum doarme ca un ingeras, cateodata cu gura deschisa ma amuza...va multumesc inca odata.
0
05-12-2010, ora 21:25
psiholog
Nu este medic/terapeut
psiholog
lala a punctat f bine.si cazul batranei imi aminteste de bunicu...95 de ani.a murit acum 3 ani.facea si atacuri de panica.

avand si el mintea sanatoasa la ajutat f mult.sa fie sanatoasa, , si fii mandra ca ai o astfel de persoana langa tine
0
05-12-2010, ora 21:58
cinevaintreaba
Nu este medic/terapeut
cinevaintreaba
Sigur ca sunt mandra eu doar incercam sa inteleg ce se intampla.Sa stiu cum o pot ajuta.Si ea este anxioasa aici ne potrivim.Si este dependenta de meprobamat.dar ai dau in limite normale cum spune doctorul psihiatru..In rest nu ma deranjeaza cu nimic.si chiar o iubesc..
0
09-12-2010, ora 19:37
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Nu oricine e capabil de faptele tale.Unii copii isi abandoneaza parintii, ii terorizeaza, ii lasa flaminzi...am asemenea cazuri in jurul meu...Te felicit si-ti doresc sanatate atit tie cit si d-nei.psiholog!
Va doresc sarbatori fericire!!
0
09-12-2010, ora 20:00
cinevaintreaba
Nu este medic/terapeut
cinevaintreaba
Va multumesc frumos si eu va urez si dv sarbatorii fericite si sa fiti in primul rand sanatoasa.I-am spus ca scriu aici pe forum, dar saracuta nu prea intelege cum sta treaba cu internetul.Acum citeste despre Napoleon.E pasionata sa stie tot despre el.Ma bucur ca citeste dar as vrea sa stam mai mult de vorba dar este atat de preocupata si atenta cu ciitul.!!Desi eu am 30 de ani imi place mai mult sa comunic cu cineva mai in varsta..va multumesc...
0
06-10-2013, ora 14:58
cacenschiv
Nu este medic/terapeut
cacenschiv
Buna Ziua!, am un unchi in virsta de 92 ani, nu vede si aude f. putin, are sonda urinara in abdomen, mai nou a aparut si o dementa senila nu situ cum sa-i zic nu recunoaste persoane, are idei delirante, isi aduce aminte de episoade a vietii din trecut, vrea sa plece mersul e anevoios si locuieste singur.Ii aduc copii de mincare.Nu se odihneste noaptea.A fost" consultat' de un medic (s-a vorbit la tel)nu este transportabil si i-a prescris Haloperitol 5pic in prize de 3/zi inca nu il linisteste.Verii mei la prescriptia med. familie i s-a dat xanax 0, 5 mg seara la culcare, o perioada de timp si-a facut efectul acum nu.Ce ar urma sa facem in situatia descrisa mai sus?multumesc.pt.intelegere.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: