de operat sau nu?

26-02-2014
SIMIRELA
Nu este medic/terapeut
SIMIRELA
Buna ziua.Am 27 de ani si in urma cu aproximativ un an am fost diagnosticata in urma unei ecografii la san cu fibroadenom mamar drept. In tot acest timp am fost a intervale de 3 luni la ecografii iar luna aceasta mi s a facut o mamografie din care a rezultat ca intr-adevar ar fi un fibroadenom benign. Am luat decizia impreuna cu d-na doctor sa l scot deoarece ma afecteaza gandul ca in timp ar putea degenera intr o tumoare maligna.As vrea sa stiu si alte pareri referitor la scoaterea acestui nodul...este in regula sa il scot sau mai bine il las si nu umblu la el.nu stiu cum ar fi mai bine deoarece am auzit mai multe pareri...as vrea sa ma ajute cu un raspuns cineva care stie despre ce este vorba pentru ca acum nu mai sunt la fel de hotarata daca sa l scot sau nu!!!!
8 comentarii
0
27-02-2014, ora 09:30
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
un caz:
acum 10 ani, nepoata mea a fost in aceeasi situatie ca a ta..i s-a propus operatie..am trimis-o la cluj, i-au raspuns ca-i pe baza hormonala si fara sa-i dea vreun tratament.au trimis-o acasa.
E bine si acum...are 2 copii...si n-a mai fost veci nevoie de operatie..a si alaptat ambii copii.
parere
consulata si alt medic..fara sa-i spui de propunerea celuilalt..
sanatate
0
27-02-2014, ora 12:28
angelo77
Nu este medic/terapeut
angelo77
Eu l.am scos după ce am avut n păreri de la ginecolog, oncolog, medic familie(pt
că am avut o biopsie suspectă cu cel
ule atipice ).Decizia îţi aparţine
0
27-02-2014, ora 15:51
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
SIMONA din ce oras esti? eu te sfatuiesc sa mergi pana la un spital unde se face chimio si sa discuti direct cu persoane care trec prin asa ceva si o sati faci o idee mai buna.Eu merg la MUNICIPAL unde cred ca 80% din pacienti sunt femei cu acest tip de cancer si din cand in cand mai stau de vorba cu cine este dispusa sa discute, dar cel mai bine este sa discuti tu personal.
0
27-02-2014, ora 17:09
SIMIRELA
Nu este medic/terapeut
SIMIRELA
MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNSURI.EU SUNT DIN IASI SI AM MERS LA O CLINICA PARTICULARA (SPITAL ARCADIA)...ACOLO MI S A SPUS CA NU E PROBLEMA CU EL, CA TREBUIE SA MERG LA CONTROL REGULAT.AM MAI CITIT PE FORUMURI SI ALTE PARERI SI MULTE DIN ELE SPUN CA AR FI BINE SA L SCOT CA SA NU MI FACA PROBLEME IN VIITOR...CA DE FAPT FIBROADENOAMELE AU TENDINTA IN CATIVA ANI SA MALIGNIZEZE..PE MINE ASTA MA INGRIJOREAZA.CHIAR NU STIU CE SA MAI CRED ACUM...DOCTORITA LA CARE AM FOST ULTIMA DATA (A DOUA DOCTORITA) MI A SPUS SA VIN PESTE UN AN SA FACEM O ALTA MAMOGRAFIE.EU STIU CA MAMOGRAFIA LA VARSTA MEA NU SE FACE IN FIECARE AN.:(
0
27-02-2014, ora 18:17
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Eu sunt pacient si din punctul meu de vedere iti spun ca este bine sa faci controale regulate dar la fiecare tip de chist, tumora, si altele medicul are parerea sa si de aici si problemele noastre pt ca ai mai multe pareri si nu stii de care sa tii cont si iei decizia pe ghicite.Eu am avut ghinionul ca prima tumora sa fie in dec.2008, urmatoarea in mai 2013 dupa care imediat in aaugust si noiembrie, dasta iti zic ca timpul de care are nevoie o boala difera de la pacient la pacient, de la boala la boala, de la modul de viata al fiecaruia.
Ca sati faci o idee acum pe plan mondial 1 din 6 oameni AU O FORMA DE CANCER si in urmatorii maxim 5 ANI SE PRECONIZEAZA CA 2-3 DIN 6 VOR AVEA.
0
27-02-2014, ora 18:34
angelo77
Nu este medic/terapeut
angelo77
Mai bine faci o biopsie în fiecare an, ecografie controlat bine sânul şi gang
lionii axilari.nu mamografie
Eu aşa am făcut ani la rând până când toţi medicii care m.au urmărit ai decis că. trebuie scos.
0
27-02-2014, ora 20:29
SIMIRELA
Nu este medic/terapeut
SIMIRELA
Acum sunt si mai indecisa desi sunt programata pe luni dimineata sa l scot. Mai am timp sa iau o decizie dar chiar nu stiu care ar fi cea mai buna pentru mine.De la medic la medic parerile difera desi medicul radiolog si cel endocrinolog au avut aceiasi parere ca ar fi bine sa fie scos de acolo.Ceva-ceva stiu ei dar in momentul cand ii intrebi nu ti se da o explicatie tocmai credibila ci mai bine o jumatate de explicatie.Ambii mi s au parut cam reticenti in ceea ce priveste explicatiile mai amanuntite. HMMMM..concluzia este ca, gandul ca acest nodul se afla acolo, pe mine una ma deranjeaza si ma face sa fac fel de fel de scenarii in mintea mea.:(
0
27-02-2014, ora 21:09
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
EU te sfatuiesc sa nu te mai gandesti ca este ceva acolo pt ca nu te ajuta cu minic, eu cu atatea tumori nu le bag in seama pe cea mai mare de 3, 7 cm o mai simt uneori ( mam operat dar fara succes) plamanii ma mai inteapa uneori dar imi concentrez toata energia sa ma vindec nu ma intreb de ce mie ( o face sotia mea), de ce si altele, am plasa abdominala care acum sa rupt din nou( alti pacienti miau zis ca au dureri unde au plasa) eu nu am asa ceva, tumorile numi dau dureri, asa ca de ce sa ma stresez singur, am copii de crescut si o sotie IUBITOARE astea sunt cele mai importante.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Viața cu fibroadenom mamar - riscuri, prognostic, evoluție
  •