de ce ma doare?

13-11-2011
mehes tibi
Nu este medic/terapeut
mehes tibi
buna ziua. acum o saptamina am merghind cu spatele cu o greutate mare in brat, am cazut in fund. mai bine de 20 minute nici aer nu aveam. aveam dureri imense. cu greu m-am ridicat. am durea si burta si spatele. simteam ca lesin. am fost adus acasa
aveam dureri insuportabile. seara m-am dus la doctor. precizez ca lucrez in germania si nu am asigurare. am fost la un doctor care mi-a dat injectie cu cortizon. pe diminetata au mai trecut durerile. iar am fost la injectie. era mai bine. dar seara am ridicat o greutate si iar ma apucat durerile. ma doare la orice miscare. ce se intiplase cu mine chind am cazut?? e f grav?
1 comentarii
0
15-11-2011, ora 17:39
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
domnu mehes, pe internet nu putem sa dam diagnostice precise. din accidentul descris de Dvs poate ca ati ramas cu niste contuzii puternice care cauzeaza problema, insa poate ca ati suferit leziuni mai grave.
mechanismul si simptoamele descrise de Dvs sunt tipice atat pentru producerea pneumotoraxului, fracturilor de coaste, de vertebre sau de leziuni intraabdominale (de la rupturi ale peretelui abdominal pana la leziuni ale splinei, ficatului sau altor organe).
cel mai corect ar fi sa vi se execute radiografii si un examen echografic abdominal.
daca nu sunteti asigurat in Germania si nu aveti nici asigurare privata pentru excursii la o firma de asigurari sunt doua posibilitati:
in orice caz, asistenta primara de urgenta si examenele mentionate in sectia de traumatologie se efectueaza, daca este nevoie si operatiile de urgenta, problema vine cand trebuie platit factura (si acesta nu este una ieftina in germania)
1 nu aveti asigurare in Germania, insa aveti in Romania, iarasi 2 posibilitati
1/a aveti card european de asigurare, nici o problema, nu trebuie sa platiti numai 10 euro ca taxa de vizita (sau 10 euro pe zi ca taxa de spitalizare)
1/b nu aveti card european de asigurare, in acest caz platiti si recuperati banii in romania - nu va fi simplu :)
2 nu aveti asigurare in nici una din tarile mentionate, in acest caz trebuie sa suportati cheltuielile. pentru ca Germania este o tara civilizata, puteti sa apelati la diverse oficii pentru imigranti de acolo care sa va achite cheltuielile pe caz social sau ceva de genul acesta (nu ar fi un miracol daca ati reusi, pentru ca sunt milioane de imigranti acolo fara nici o forma de asigurare)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul