mi-a intarziat ciclul aprox 3 sapt jumate. am facut 2 teste de sarcina si au iesit negative...

04-05-2008
jo
Nu este medic/terapeut
jo
buna ziua. am o problema ceva mai delicata. mi-a intarziat ciclul aprox 3 sapt jumate. am facut 2 teste de sarcina si au iesit negative. am fost la ginecolog si mi-a spus ca nu crede ca sunt insarcinata, ca as avea amenoree secundara si mi-a dat niste pastile sa imi vina ciclul [si anume Duphaston] si m-a trimis sa fac o ecografie cu pol vaginal(ce este asta?) [mi-a descoperit si un chist pe un ovar]
eu am facut o ecografie abdominala [trecusera 3 sapt de cand nu mai avusesem relatii sexuale] si doctorita mi-a spus ca nu vede nimic in uter.
ce nu stiu eu este daca ma pot baza pe acestea..pentru ca ciclul nu-mi vine.
am citit ca ecografia abdominala scoate la iveala o sarcina doar dupa minim 6 saptamani. e adevarat?
poate fi vorba si de o sarcina extrauterina oare? si cum pot afla?
tin sa precizez ca prietenul meu nu m-a penetrat niciodata fara sa aiba prezervativ [si nu s-a intamplat ca acesta sa se rupa]. ma gandesc totusi ca prin atingeri ar fi putut ajunge spermatozoizi in vaginul meu, nush...
ideea este ca nu am avut astfel de intarzieri ale ciclului de vara trecuta [cand a fost de 2 sapt si ceva]. in rest am avut ciclu lunar dar cu intarzieri de 2, 3 zile[niciodata regulat]. in ianuarie si februarie mi-a venit pe 3, iar in martie pe 13 si de atunci nu mi-a mai venit. si acum 3 ani am avut o perioada in care nu-mi venea cate 2, 3 luni.
am tot felul de stari. mi s-a intamplat sa-mi fie rau si sa vomit acum vreo 2 sapt [dar asta am patit si dupa ce am avut ciclu in martie perioada in care nu facusem sex si nu aveam cum sa fiu insarcinata]. am avut cateva zile in care m-au durut sanii[de cand am inceput sa iau pastilele recomandate de ginecolog] si am avut diaree[ceea ce mi se intampla mereu cand trebuia sa-mi vina ciclul], insa tot nu mi-a venit.
sa fie vorba de o sarcina extrauterina, iar ciclul din martie sa fie unul fals? sau am probleme de natura hormonala si de aceea nu-mi vine?
sper sa ma ajutati cumva, multumesc.
3 comentarii
0
07-05-2008, ora 00:00
Dr. Stela Tirneci
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti, sector 1
Dr. Stela Tirneci
Ecografia cu pol vaginal, probabil se refera la ecografia transvaginala care are o rezonanta mult mai buna decat ecografia abdominala, putandu-se vedea o sarcina de la 5 saptamani.
Din ceea ce descrieti cu siguranta nu sunteti insarcinata.Pentru linistea dumneavoastra puteti face o analiza din sange care se numeste B-HCG si care va spune sigur daca aveti o sarcina, fie ea si extrauterina.
Toate cele bune.
0
02-07-2008, ora 00:00
ana_lila
Nu este medic/terapeut
ana_lila
0
02-07-2008, ora 00:00
ana_lila
Nu este medic/terapeut
ana_lila
buna ziua, mie mi-a intarziat ciclul 10 zile, am facut test de sarcina dar a iesit negativ, este normala o intarziere de ciclu atat de lunga daca nu esti insarcinanta?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testele de sarcină
  • De ce întârzie menstruația?
  • Câte zile poate să întârzie ciclul (fără a fi o problemă)
  •