cum scap de o obsesie care mi-a provocat anxietate si depresie? | Forumul Medical ROmedic

cum scap de o obsesie care mi-a provocat anxietate si depresie?

26-10-2011
MihaelaZavoianu
Nu este medic/terapeut
MihaelaZavoianu
De curand am realizat ca am dezvoltat o obsesie care m-a facut sa nu-mi mai doresc nimic de la viata, sa nu mai am grija de aspectu meu si imi provoasa o stare de frica si anxietate fata de orice.
Vreau sa scap de aceasta obsesie, ai mei vor sa ma duca la un psiholog, insa eu stiu ca n-au bani pentru asa ceva.Ce altceva as putea face, as putea citi niste carti sau face ceva pentru a elimina acest stres continuu?
A inceput acum 5-6 ani, cand am observat sa am ochii mai rosii decat alte persoane si asta m-a facut sa-mi pierd increderea in mine si am incercat sa gasesc o rezolvare la oftalmolog pentru ochii prea rosii.Mai multi oftalmologi mi-au zic ca nu am o problema cu ochii, insa ochii mei au devenit de la an la an mai rosii si eu am devenit din ce in ce mai preocupata de ce as putea face sa-i fac sa arate normal.
Acum au ajuns sa fie foarte rosii si iritati si ma gandesc in fiecare zi cu groaza ca ochii mei o sa continue sa se inroseasca pana o sa ajunga complet rosii si mi-e frica da absolut orice le-ar putea face rau(ba chiar exagerez) si parca nu-mi mai doresc nimic altceva de la viata, decat sa am niste ochi mai putin rosii.
3 comentarii
0
26-10-2011, ora 21:32
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Suna a tulburare obsesiv-copulsiva, insa numai un medic iti poate pune un diagnostic precis si iti va da tratament daca este necesar.
Nu merita sa te chinui asa, si eu am ochii rosii si ma ustura de mor, dar nu ma deranjeaza, stiu ca e din cauza calculatorului. Si am si TOC si o duc bine-merci:)
Insa nu voi renunta la felul cum arat, doar pentru ca am TOC.

Nu, nu ma mandresc cu asta, ma mandresc ca eu infrunt aceasta boala si pentru cine ma cunoaste sau nu, sunt si ma manifest ca un om normal.

Nu lasa o obsesie sa-ti umbreasca viata, chiar nu merita!!!
Gandeste-te si mergi la medic.

Prozac
0
26-10-2011, ora 21:41
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Cel mai bine ar fi sa mergi sa consulti un psihiatru care va putea pune un diagnostic clar si care iti va recomanda schema de tratament (medicamente, medicamente + psihoterapie, psihoterapie).

Din pacate pentru a ajunge la cauza problemei tale e necesar sa lucrezi cu un terapeut pentru ca fiecare om are un sistem de aparare care nu ii da voie sa se aproprie de problemele care il fac sa sufere (doar e facut pt a te apara). Poate nu stiai, dar si psihoterapeutii apeleaza la alti psihoterapeuti cand au o problema personala.

Sedintele de psihoterapie pot fi saptamanale, la doua saptamani sau la 3. Este adevarat ca in functie de orientarea psihoterapeutica unele impun si sedinte de 2 ori pe saptamana. Acum alegerea va fi a ta.
0
27-10-2011, ora 15:34
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Eu cred ca este o tulburare psihiatrica pentru care va trebuie in primul rand tratament medicamentos.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul