cum sa imi controlez dorinta de a manca?

10-09-2008
pisicutzaai
Nu este medic/terapeut
pisicutzaai
timp de 3 luni am luat niste pastile care m au ajutat foarte mult sa slabesc 15 kg. aceste pastile se iau timp de 3 luni dupa care se face o luna pauza iar apoi se ia cate una la 3 zile pt mentinere. acum eu sunt in perioada de 1 luna in care nu trebe sa iau nici o pastila, dar am o problema destul de mare: nu imi pot controla senzatia ca trebuie sa bag ceva in gura sa mestec, desi nu imi e foame. stiu ca ceea ce fac nu e bine dar totusi acesta senzatie pe care nici nu stiu cum sa o numesc a pus stapanire pe mine. sunt speriata. mi-e foarte frica sa nu cumva sa ajung din nou la acea greutate de cosmar si sa fiu din nou complexata. vreau sa zic ca de cand am inceput sa slabesc pur si simplu mi am recapatat increderea in mine, in relatia cu prietenul meu, la servici, incep sa ma imbrac din ce in ce mai elegant si am inceput sa fac lucruri pe care inainte de a slabi nu le faceam si nu le ziceam, recunosteam din cauza ca imi era rusine de mine. va rog sa imi dati un sfat si eventual o adresa din iasi unde as putea face terapie in acest sens.
va multumesc anticipat
2 comentarii
0
12-09-2008, ora 00:00
pisicutzaai
Nu este medic/terapeut
pisicutzaai
am slabit cu super-slim
0
14-09-2008, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Pana intri intr-o psihoterapie, unde aceste comportamente vor fi analizate in profunzime, pentru a afla caror nevoi servesc de fapt, cauta sa pui in aplicare cateva "trucuri" comportamentale. Ofera-i creierului tau si alte informatii de prelucrat decat cele care vin pe calea gustativa, stimuland puternic celalalte canale senzoriale: auditive, tactile, olfactive, vizuale. Fa acest lucru inainte ca nevoia de simulare gustativa sa-si faca simtita forta. De exemplu, imbogateste stimularea tactila a unei bai calde cu cea olfactiva, adaugand o esenta cu miros patrunzator; la fel un masaj corporal asocat cu un parfum puternic si o muzica relaxanta presupune acelasi tip de stimulare combinata.
Foarte important este sa consolidezi aspectele comportamentale pozitive, si anume asertivitatea in relatiile cu ceilalti. Observa daca nevoia de a mesteca are vreo legatura cu modul in care te simti in relatie cu cineva. Intreaba-te ce ai vrea sa spui si de fapt iti opresti cuvintele in spatele dintilor, continuand sa le mesteci in loc sa le eliberezi in exterior.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul