cum conving un prieten sa mearga la psiholog? | Forumul Medical ROmedic

cum conving un prieten sa mearga la psiholog?

29-06-2010
anymax
Nu este medic/terapeut
anymax
Am un prieten bun care mi-a dezvalut faptul ca ar face rau cu usurinta.Am observat ca are tendinta asta si mi-e foarte teama pt ce rau ar putea face.
Este prietenul meu cel mai bun si nu mi-e teama de el dar vreau sa-l conving ca are o problema de rezolvat la psiholog.I-am adus in discutie acest subiect si e constient ca ceva nu e in regula cu el dar cu toate astea refuza sa mearga sa vada despre ce e vorba.
Nu stiu ce sa-i mai spun sa-l pot convinge.Nu stie nimeni acest mic secret al nostru dar vreau sa-l ajut.
Va rog ajutati-ma cu un sfat.
Va multumesc.
8 comentarii
0
01-07-2010, ora 04:23
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Anymax, prietenul dvs. s-ar putea să aibă nevoie de un consult psihiatric, nu de unul psihologic.
Şi totuşi, un consult psihologic l-ar putea ajuta să-şi conştientizeze anomalia comportamentă. Familia prietenul dvs. este cea mai în măsură să întreprindă o acţiune de convingere. Contactaţi un membru al familiei şi aduceţi-i la cunoştinţă tot ce credeţi că are nevoie pentru a produce motivarea de a încerca să-l convingă pe prietenul dvs. să apeleze la ajutor specializat. Daţi-i detalii care au legătură directă sau indirectă cu tendinţa acestuia de a face rău. Mult succes!
Între timp, dvs. puteţi să vorbiţi cu un medic psihiatru pentru a-i relata o parte din ceea ce puteţi observa anormal la prietenul dvs. Aşa puteţi ştii clar dacă dânsul are nevoie de o examinare neuro-psihiatrică şi de de tratament neuro-psihiatric sau dacă are nevoie doar de un consult psihologic şi de tratament psihologic.
Ca şi fapt divers, prietenul dvs. poate suferi de o tulburare de control al impulsurilor nespecificată în alt mod (NAM), o categorie reziduală a DSM-IV-TR, sau poate să aibă o altă problemă care nu ţine neapărat de sfera psihiatrică, ci doar de o educaţie deficitară.


Toate cele bune!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
01-07-2010, ora 09:51
anymax
Nu este medic/terapeut
anymax
Multumesc pentru raspuns, Mr Nick.
El este un tip in varsta de 38 de ani, nu am nici o sansa sa apelez la familie pt ca parintii au o varsta destul de inaintata.Din moment ce mi-a dezvaluit doar mie faptul ca poate face rau cu usurinta, cred ca am puterea sa-l conving, ideea este ca nu stiu cum sa-l iau la o discutie -psihologic vorbind.
Nu a facut rau nimanui pana acum ca se poate abtine, dar stiu ce gandeste.
E un om foarte normal dar stiu ca undeva acolo un subcontientul lui e ceva in neregula.
Este prietenul meu cel mai bun si imi doresc sa-l ajut.
0
07-07-2010, ora 14:16
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Anymax,

Pentru a-l convinge pe prietenul dvs. să meargă la psiholog, trebuie să acţionaţi exact ca un psiholog :-) Psihologul, de cele mai multe ori, apelează la cea mai simplă tehnică, pe care o formulează în funcţie de psihismul persoanei consultate, adică în funcţie de ansamblul de fenomene psihice personale, care-l pot ajuta pe psiholog să înţeleagă gândirea particulară a persoanei respective, pentru a putea să-i producă sau inducă raţionamente conclusive pozitive (recurge la anumite tertipuri, cu scopul de a-l face pe pacient să gândească cel puţin un raţionament, din care să tragă o concluzie pozitivă, cu privire la problema psihologică pe care o are. Îl face pe pacient să înţeleagă cauza care produce efectul psihologic negativ, şi bineînţeles, îi insuflă mult determinism psihic, din dorinţa de a-l ajuta să-şi corecteze abaterile de la normalitate) :-)

.
Vă rog să-mi spuneţi - dacă ştiţi - la ce se rezumă uşurinţa de a face rău?! Prietenul dvs. v-a informat cu privire la acest aspect? (vă întreb pentru că aţi precizat faptul că ştiţi ce gândeşte).
Prietenul dvs. are uşurinţa de a face rău oamenilor, sau are uşurinţa de a face rău animalelor şi nu numai? (prin ce anume: vorbă, faptă, gând etc.)
Încercaţi să-mi oferiţi mai multe detalii. Numai cu ajutorul acelor detalii pot să (încerc să) vă ofer o soluţie, prin intermediul căreia dvs. să-l puteţi convinge să meargă la psiholog. Mulţumesc pentru înţelegere!
.



Toate cele bune!
Cu respect,
Nick
0
07-07-2010, ora 14:34
diavolul
Nu este medic/terapeut
diavolul
pt nick.tu nu esti o persoana puternica dar imi placi ca ajuti lumea.numai ca intr-o zi credinta te v-a parasi si ai sa ajungi din nou nebun.
0
07-07-2010, ora 19:58
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Poftim?...
0
07-07-2010, ora 20:52
diavolul
Nu este medic/terapeut
diavolul
scrii atat de putin acum dar ai scris prea mult de unde diavolii de pe pamant iti cunosc profilul, la fel cum iti cunosc de mult timp trecutul, iti cunosc prezentul.bunatatea unui om nu se arata prin sfaturi ci prin actiunile pe care le interprinde in viata de zi cu zi.
0
08-07-2010, ora 09:33
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Hello!

Stimate domn, îmi cer iertare că vă spun, dar eu nu mai abordez nicio persoană care are potenţial de a polemiza. Nu-mi mai doresc să pierd timpul cu contradicţii şi elucubraţii.
Nu vă cunosc, nu mă cunoaşteţi!
Aţi făcut nişte afirmaţii total lipsite de valoare reală. Sunt mai puternic decât vă puteţi imagina dvs., iar în ceea ce priveşte credinţa, staţi liniştit, nu mă va părăsi niciodată. Nu voi ajunge din nou nebun, pentru simplul fapt că nu am fost niciodată.

.
Să fiţi binecuvântat de către Dumnezeu şi să vă schimbaţi pseudonimul :) (nu vă mai identificaţi cu d., că s-ar putea să ajungeţi exact acolo unde-i este lui locul).
.



Toate cele bune!
P.S. - " bunatatea unui om nu se arata prin sfaturi ci prin actiunile pe care le interprinde in viata de zi cu zi. " - Oare un sfat nu reprezintă o acţiune în viaţa de zi cu zi? Mă impresionează "inteligenţa" dvs.
P.P.S. - Orice veţi mai scrie la adresa mea, dacă va necesita şi/sau impune polemizare, să nu speraţi nicio milisecundă că vă voi răspunde. Mulţumesc pentru înţelegere!
0
09-07-2010, ora 20:01
diavolul
Nu este medic/terapeut
diavolul
citez:"sunt mai puternic decat va puteti imagina dvs "iar apoi zici "in ceea ce priveste credinta, stati linistit, nu ma va parasi niciodata."tot timpul puterea de vindecare trimisa de tine spui ca iti vine din Religie.Dar fara sa iti dai seama le divizi intr-o fraza.Falsitate?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul