cum afecteaza postinor menstruatia?

20-09-2007
valentina_oana
Nu este medic/terapeut
valentina_oana
Am avut un contact sexual pe 18 august si am luat Norleva la mai putin de 12 ore dupa(pentru siguranta). Menstruatia mi-a venit pe 20 august, cu 2 saptamani mai devreme (in mod normal pe 4 sept ar fi trebuit). Pe 17 septembrie am avut un nou contact sexual, cand din nefericire prezervativul s-a rupt complet. Fiind in perioada fertila( ma asteptam sa vina pe 20) am luat postinor, prima pastila la 3 ore iar pe a doua ceva mai tarziu, la 13 ore si jumatate. Intrebarile mele sunt:
1. cand ar putea sa imi vina menstruatia acum?
2. cat sa astept pana sa fac un test de sarcina? Ce fel de test este mai sigur (analize de sange, etc)? Cat costa acesta si unde il pot face?
3. Ar trebui sa am sangerari in max 10 zile de la postinor?
4. Efectul postinorului e diminuat de faptul ca am intarziat cu a doua pastila?
5. Mai pot avea contacte sexuale protejate in urmatoarele zile?

Va multumesc.
3 comentarii
0
22-09-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Menstruaţia poate veni oricând după Postinor. De obicei, vine mai devreme decât data aşteptată, dar nu e o regulă absolută, cuc atât mai mult cu cât aţi abuzat de contracepţia de urgenţă.
2. Testele de sânge nu sunt mai sigure decât cele din urină, doar că se pozitivează mai devreme în caz de sarcină. Un test de sânge este sigur din ziua a 10-a după contactul sexual, un test de urină devine semnificativ cu o săptămână mai târziu şi poate fi considerat cert cu 2 săptămâni mai târziu. Diferenţa este atenuată de faptul că majoritatea laboratoarelor dau rezultatele testului de sânge după câteva zile.
3. Vide supra.
4.Nu, nu este dimiuat.
5.Nu, Postinor protejează numai pentru contacte trecute, nu pentru cele ulterioare luării tabletelor. Este necesară protecţie prin prezervativ (corect folosit).
0
07-01-2011, ora 00:38
calcan
Nu este medic/terapeut
calcan
am avut un avort si la 1 luna dupa el am luat postinor.am 5 zile de cand am luat pastila.nu am avut sangerare.oare knd imi va veni sa ma astept la ceva rau?adik nici bn nu miam revenit dupa avort k am luat pastila care ma dereglat complet.mie frik sa nu am vreo hemoragie ceva.sangerarea dupa postinor mai poate intarzia?va rog sa ma ajutati!
0
28-04-2011, ora 10:55
olaram
Nu este medic/terapeut
olaram
buna ziua, am avut un contact sexual neprotejat si am luat postinor, prima pastila cam la 6-7 ore de la contact si a 2-a exact la 12 ore dupa prima, in urmat.2 zile am avut sangerari exact ca la ciclu care au durat cam 4 zile, deci practic mi-a venit ciclul normal, desi ciclul anterior a fost cam cu o sapt.ianainte, au trecut cam7 zile de cand s-a oprit sangerarea in urma administrarii de postinor si am sanii ffff umflati si ma dor, alte simptome nu am observat, cand ar trebui sa fie urmat.ciclu? la data normala ca si pana acum sau de la data la care am luat postinor?, exista posibilitatea de a afi ramas insarcinata daca am dureri de sani sau sunt doar efecte secundare ale medicamentului
va rog sa-mi raspundeti, multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amenoreea - lipsa menstruației
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Menopauza
  • Menarha - prima menstruatie
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Menstruația peste sarcină
  •