cristalin artificial intors

03-08-2010
liviea
Nu este medic/terapeut
liviea
Buna ziua.
Am 29 de ani si la 10 ani am fost operata de cataracta traumatica si implant de cristalin (evolutia a fost buna, fara probleme), la 18 ani am facut un reimplant de cristalin, in urma caruia nu am mai vazut, ochiul arata inestetic, mai nou am facut cataracta reziduala iar la consultatie mi s-a spus ca, cristalinul s-a intors in ochi aproximativ la 90de grade. As dori sa rezolv aceasta PROBLEMA macar din punct de vedere estetic, daca functional nu se poate. va rog sa-mi recomandati un medic, sa-mi spuneti daca e posibil sa mai vad vreodata cu ochiul (acum vad cate 3 imagini suprapuse cu el si acelea in ceata +imaginea corecta cu ochiul sanatos, ceea ce este f obositor)
Multumesc
3 comentarii
0
14-09-2010, ora 11:12
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Initial, spune-ti ca nu ati vazut dupa implantul de cristalin facut la 18 ani, iar mai apoi ca vedeti imagini suprapuse cu ochiul operat datorita malpozitiei de pseudofak( cristalinul artificial) ;se pare ca totusi ochiul operat mai vede.Si am mai inteles ca ar fi vorba despre o fibroza de capsula posterioara ( cataracta secundara), nu este corect termenul de cataracta reziduala. Malpozitia de pseudofak se poate corecta printr-o interventie chirurgicala destul de simpla, pe care o poate face orice chirurg care opereaza cataracta si prin repozitionarea cristalinului ar trebui sa dispara senzatia de imagini supapuse si poate se imbunatateste si acuitatea vizuala ( asta se poate stabili in urma consultului oftalmologic, refractometrie ). Pentru fibroza de capsula posterioara se poate face o interventie laser, capsulotomie YAG. Eu va recomand pe doamna profesor Voinea Liliana de la Clinica Oftalmologie -Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti;numai bine
0
17-09-2010, ora 11:22
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
citeste: Initial, spuneti.
0
24-09-2010, ora 09:17
liviea
Nu este medic/terapeut
liviea
Multumesc pentru raspuns. Cand am sa vin in Bucuresti am sa mai fac o consultatie - poate e cu noroc :) - deoarece imi doresc foarte mult sa scap de imaginile multiple. Mai am insa o problema pe care am uit sa o prezint: am avut probleme cu anesteziile pe care le-am facut si locale si generale, medicii mi-au spus ca fac o reactie alergica, dar la operatia de cezariana de acum 2 ani am facut o anestezie generala si nu am avut nici un fel de reactie. Si aceasta problema cu anesteziile m-au facut sa fiu reticenta la o noua interventie, dar experienta de acum 2 ani imi da sperante.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Cristalinul