cristale de aacid uric la nivel renal

08-07-2009
ory
Nu este medic/terapeut
ory
Ss dori sa stiu, la o persoana diagnosticata cu guta, cat de mult poate afecta depunerea de cristale de acid uric functia renala, in conditiile in care persoana respectiva face tratament.
Va multumesc!
1 comentarii
0
09-07-2009, ora 09:34
Dr. Oancea Mihaela
Nefrologie, Bacau
Dr. Oancea Mihaela
Eliminarea urinara de cristale de acid uric poate avea mai multe consecinte:
- formarea de calculi din acid uric sau combinat cu oxalat de calciu, adica poate aparea o litiaza renala
- depuneri de acid uric intrarenale, cu aparitia de calcificari, chisturi, adica nefropatie urica; aceasta este situatia de regula in care apare degradarea functiei renale.
- in situatia extrema a unei oligurii severe cu urini acide, cristalele de acid uric se pot precipita intratubular cu aparitia unei insuficiente renale acute.
Deci, trebuie sa va hidratati suficient ( diureza de minim 2 litri/zi ) sa alcalinizati urina ( cu Uralyte sau apa cu lamiie ), sa evitati alimentele bogate in baze purinice, si eventual Allopurinol. Puteti astfel preveni degradarea functiei renale iar daca aceasta a aparut o puteti incetini. F important daca aveti HTA sa o tratati corect, si sa nu consumati antiinflamatorii nesteroidiene ( degradeaza functia renala )
Cel mai bun sfat pe care vi-l dau: contactati un medic nefrolog care sa va evalueze periodic! Este cel mai important si mai valoros lucru pe care-l puteti face pt sanatatea rinichilor dvs!
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.