| |
|
|
|
| |
|
Autor: akasha16 |
Data: 08-02-2010 |
|
1.mai apar si acum RAA si glomerulonefrica poststreptococica? am citit ca tratate corect cu antibioticele care exista acum, nu mai pot aparea astfel de complicatii..
2 daca mai pot aparea,la cat timp dupa puseu acut? 3-4 sapt maxim sau pe timp nedeterminat?
3. primul meu episod de amigdalita a fost in vara lui 2008,cand , nefiind intr-o zona f populata si cu suficiente cadre medicale, am ajuns sa tratez in faza avansata o amigdalita pultacee( cred ca era deja flegmon!!, aveam trismus, sialoree..); apoi au mai urmat 2 pusee nu f grave(nu cred ca erau forme purulente, doar o jena si inflamate in gat care nu treceau, pe un oarecare fond febril) in primavara si vara 2009, toate tratate cu antibiotice.
4. acum mi-a aparut cazeum in cripte. ganglionii sunt usor mariti...alte simptome nu am..paote din cauza vremii reci de afara..vagi dureri de articulatie.
sunt studenta la stomatologie. si in urma examenului dl sarafoleanu, mi-a spus ca trebuie sa mi faca criptolizis cu laser. cu ce ma ajuta aceasta terapie? in afara ca nu se mai poate acumula puroiul in cripte?
a zis ca nu e nevioe de amigdalectomie daca nu am simptome de RAA (m-a intrebat doar daca ma dor incheieturile)...
acum nush cum sa procedez...ma gandesc ca dupa criptolizis sa imi fac si un vsh/aslo....peste cateva sapt...sa ma asigur sa nu am vreo complicatie...va rog sa ma ajutati cu un sfat!
de asemenea, am observat in ultima perioada ca mi-au aparut un fel de cosuri mai mari pe fata si in zona gatului..e posibil sa fie tot de la streptococ? cele de pe gat sunt parca la nivelul ganglionilor.
Va multumesc mult. |
|
|
Comentarii / raspunsuri: 4 |
|
|
Autor: fvaleriu | Dr. Flueraru Valeriu -
ORL - Otorinolaringologie ,
Pascani |
Data: 08-02-2010 , ora 17:28 |
|
1 . DA mai apar
2. termenul tine de fiecare persoana in parte.. mai corect de sistemul sau imunitar
3.4.. sa instalat deja o inflamatie cronica a amigdalelor.. cu infectie in cripte.
trebue sa faci acea interventie si sa faci si investigatiile pomenite !
|
|
|
Data: 08-02-2010, ora 18:41 |
Raporteaza continut inadecvat
Continutul a fost raportat!
Raporteaza continut inadecvat |
|
cand ar trebui sa fac/refac vsh ,aslo? ( mai e vreo analiza care trebuie facuta?)
daca le fac la o sapt dupa criptolizis este bine?
amigdalectomia cand e o solutie?
|
|
|
Autor: fvaleriu | Dr. Flueraru Valeriu -
ORL - Otorinolaringologie ,
Pascani |
Data: 08-02-2010 , ora 21:43 |
|
amigdalectomiea este indicata cand se fac 4-5 amigdalite pultacee pe an. pe amigdale mari , hipertrofiate care nu cedeaza la tratamente medicamentoase.
analizele puteti sa le faceti si acumm.. si la 3 saptamani dupa interventie
|
|
|
Data: 10-02-2010, ora 20:16 |
Raporteaza continut inadecvat
Continutul a fost raportat!
Raporteaza continut inadecvat |
|
am facut azi criptolizisul.
mi-a prescris si o claritromicina +antiinflam
a zis ca nu e nevoie de alte analize ?!?!?!
si sa vin peste 3 sapt la control....
sper sa fie ok.
dupa criptolizis mai pot aparea amigdalite??
|
|
Pentru a putea adauga un raspuns / comentariu trebuie sa va logati (formularul din dreapta sus)
Daca nu aveti cont , inregistrati-va de aici
|
|
Publicitate:
|
|
| |
Logare membri:
|
Statistici forum:
Utilizatori inscrisi:
69233
Ultimul utilizator:
tedyshor
Total mesaje:
143414
Ultimul mesaj:
14-03-2010
1 user inregistrat; 298 vizitatori neinregistrati; |
|
| |
Consultatii oftalmologice GRATUITE pentru pacientii care executa ochelari in luna martie!
OFTALMOLOGIE BACAU, ONESTI, COMANESTI, MOINESTI
0234 - 523.030
Dispozitive portabile de tractiune lombara sau cervicala
620 lei
| Cauta pe ROmedic: |
 |
 |
 |
 |
| |

Cauta in articole
Cauta articole dupa anumite cuvinte cheie. |