crestere in greutate cu probleme

23-12-2007
monik-maia
Nu este medic/terapeut
monik-maia
fata mea sa nascut de 4070g, iar acumla 3 luni are abia 5700g, intradevar am fost la medicul pediatru sa vad ce este cuea shi sa spus ca laptele meu nu este suficient de satios shi de asta a pierdut mult.asta se inmplala 1luna shi 3 saptamana atunci avea 4700g de creste asa de greu este vreo problema?va rog sa ma informati.acum i dau lapte praf milumil1 de la milupa shi mananca bine maximul de biberoane pe zi, am inceput sa i dau shi cereale pt varsta ei shi greu creste.va multumesc
66 comentarii 12 3 Înainte ›
0
30-12-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Copilasii cu greutate mare la nastere pierd mai mult in greutate in primele 2 saptamani dupa nastere. A luat in greutate 1630 de grame in trei luni, ceea ce e sub medie, intr-adevar, dar greutatea ramane in continuare buna pentru varsta. trebuie mai intai exclusa diareea, sau alte afectiuni care impiedica hranirea, se pot introduce cereale dar de obicei de la 4 luni si se poate administra si fier profilactic (Ferum haussman 5-7 picaturi pe zi) pentru prevenirea anemiei. Daca mai puti alapta, continuati si alimentatia la san si folositi laptele praf ca si completare. Numai daca greutatea stagneaza mai mult de 2 saptamani se impun analize, eventual un examen al scaunului sau eventual schimbarea laptelui praf, care se face treptat.
0
26-01-2008, ora 00:00
carpcristina
Nu este medic/terapeut
carpcristina
buna sunt cristina din bv, am un baietel de aproape 8 lunii, este fffffjucaus, vioi ce mai suntem ffff bunii prieteni pina la ora mesei.ce sa zic de mincat maninca orice dar plingind, nu e un plins foarte puternic mai mult o smiorcaiala, dar eu nu mai pot nu mai rezist sa il aud cum plinge cind maninca.am tot incercat tot felul de retete, ciorbite de pui de vitel, pireurii de fructe, legume, brinzica de vacii, cereale, iaurturii nimic nu maninca cu placere.are 8lunii si eu nu stiu care e mincarea lui preferata daca pot sa zic asa.am incetat sa mai merg si in vizite cind ma gindesc c trebuie sa ai dau de mincare altundeva decit acasa sau daca merg undeva ai dau sa manice inainte sa plecam si ne intoarcem pina la urmatoarea masa.de bolnav nu este im facut analizele sunt bune.am zis sa ai dau niste vitamine iam luat forever kids niste vitamine pe baza de legume si fructe, nimic.nu stiu ce sa ai mai dau sa ai stimuleze pofta de mincare.are 8 lunii si abia are 8 kg si 74 cm.mie mi se pare ca e cam slabut asistenta mia zis ca e bine, ca pina la un an trebuie sa aiba aproximativ 10kg.nu stiu ce sa mai fac, sunt disperata, astept sfaturi si sugestii de la voi pt pofta de mincare.va multumesc pa pa
0
27-01-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru cresterea apetitului, se recomanda mai intai sucuri de fructe cu continut in vitamina C si evitarea administrarii de ceai intre mese (doar daca ii e sete).
A doua linie de tratament consta in administrarea de siropuri de vitamine cum ar fi Sana-Sol care se poate administra la copii (sau Pikovit la cei mai marisori) eventual impreuna cu siropel cu enzime digestive (Sanzyme) care, de asemenea, stimuleaza apetitul si faciliteaza digestia. Exista si un sirop din plante, Revital apetit care se poate administra la varste mici. In ultima instanta se pot asocia siropurile de mai sus in doze mici.
Atentie la conditiile de alimentare (fara stimuli vizuali, televizor, muzica, jucarii, rude), un orar relativ regulat si alimente care au gustul bun (conform preferintelor mamei).
Daca bebelusul e palid sau are scaunele proaste, trebuie facute analize la sange (poate avea o anemie usoara) si un examen coproparazitologic ( poate fi vorba de giardioza sau de intoleranta la gluten).
0
14-02-2008, ora 00:00
bolomobila
Nu este medic/terapeut
bolomobila
buna sunt ionela, am o fetita de 7 luni. la nastere a avut 2650kg.acum la 7 luni are 7kg, este foarte energica, mananca bine (i-am diversificat mancarea+piept) si doarme.puteti sa imi spuneti daca greutatea este ok???
0
14-02-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Media de crestere este de 750 g pe luna in primele 4 luni de viata si de 500 g pe luna intre 4 si 8 luni. In medie, copilasul creste cu 3 kg pana la 4 luni si cu inca 1, 5 kg pana la 7 luni, deci greutatea fetitei e in limite normale, poate 100 - 200 de g in plus ar fi optim (7150g), dar, oricum, s-a dezvoltat bine, cat timp curba ponderala e in crestere puteti fi linistita.
0
15-03-2008, ora 00:00
anishoara26
Nu este medic/terapeut
anishoara26
Dna doctor eu am o fetita de 3 luni si 4 zile si am cam avut probleme cu greutatea de la inceput.I n prima luna aluat in greuate dor 550g iar med de fam mia recomandat sai introduc supliment eu nu am dorit am mers pe premiza ca laptele de mama e cel mai bun si ca se zice ca nu exista lapte de mama sa nu fie bun ori ai, ori nu ai, si am mai ramas inca o saptamana numai pe san apoi am mers iar la cantar si luase in greutate250g.Apoi la sfatul dnei dr am introdus si lapte praf supliment cate 30 ml dupa fiecare alaptarepana la 2 luni.in a2a luna fetita mea a luat in greutate 700 g iar mede de fam mia recomandat sa maresc doza de supliment la 60 ml Acum cand am mers la 3 luni la cantar a luat in greutate 600g si are acum 5700g si mia recomandat sai incep diversificarea cu putin mar la inceput apoi amestecat cu biscuit si apoi suc de portocala dar nu stiu ce sa fac mi se pare prea micuta peste to am citi ca diversificarea se incepe macar de la 4 luni la cei alimentai artificial.Va rog sami dati un sfat.mentionez ca la inceput foarte greu am alaptat ptr ca am avut mameloanele ombilicate si ea fiind micuta greu apuca sanul si neam chinuit mult dar am reusit si daca ar fi si ea mai putin puutroasa ce bine ar fi
, cum o pun la san cum adoarme pot sai dau ceva sa o mai inviorez
?si mai avem o problema ca ne place mai mult la biberon iar laptele praf nul vrea din lingurita am incercat sa il dau cu o seringa dar degeaba plange.Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce sa fac cu diversificarea.Multumesc anticipat!
0
25-02-2009, ora 22:39
cojocariu22
Nu este medic/terapeut
cojocariu22
am o fetita de 6 luni si jumatate, nascuta cu 3 kg, acum are 6.60 kg. Are 3 saptamani de cand nu a mai luat in greutate decat 10 g, precizez ca o alaptez si am inceput si diversificarea pe care nu o accepta mereu (suc dimineata, supa cu de toate la pranz si seara mar cu biscuite, in general), plus inca 4-5 mese de lapte. de o saptamana am introdus si cereale (nu le manaca cu foarte mare placere si in cantitate f mica), dar nu a luat in greutate asa cum ar tb, 100-125 g pe saptamana.
Este f mofturoasa la manacare, dar vioaie in rest.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac!
0
02-03-2009, ora 21:30
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru anishoara 26 - intr-adevar, diversificarea se incepe de la 4 luni, chiar si la sugarii alimentati artificial. Insaputeti schimba treptat tipul de supliment de lapte, poate va tolera mai bine gustul si puteti sa-i introduceti suc de fructe si morcovi, dar fara pulpa, in cantitati mici - de la o lingurita pana se ajunge la 50ml pe zi pe la 4luni. Abia atunci se incepe cu alimentele semisolide.
0
02-03-2009, ora 21:33
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru cojocariu 22 - daca fetita refuza in mod constant alimentele diversificate puteti sa-i recoltati din degetel o hemoglobina - poate fi vorba deo anemie usoara. Chiar dacahemoglobina e normala ebine deadministrat fier pentru profilaxia anemieie, anemia conducand frecvent la lipsa apetitului. in functie de valoarea hemoglobinei se pot administra 5 -10 picaturi de ferrum haussman pe zi panala varsta de peste 1 an, eventual si cateva picaturi de vitamina C.
0
04-03-2009, ora 22:53
violaw
Nu este medic/terapeut
violaw
buna, sunt viorica, am o fetita de 5 luni, cu care am avut aceleasi probleme, sa nascut cu 3200 si acum are 5800g, a mers cum a mers primele 3 luni, urmatoarele 2 luni a fost un cosmar pentru mine, ca nu stiam ce are fetita mea de nu ia in greutate abia lua 200 gr, are lipsa 1kg. Am facut analize de 3 ori, de fiecare data au iesit bune. Doctora ei zicea ca e palida, ca e anemica si ne-a recomandat fer, pe care lam administrat cateva ori si am renuntat fiindca fetita a devenit foarte agitata dupa el, in special seara plangea tare. Eu alaptam doar la san, fetita era foarte cuminte, nu a avut colici, era vioaie si nu dadea semne de foame. Aveam lapte suficient, sau cel putin asa credeam, fiindca simteam mai mereu sanii plini.Toata lumea zicea ca nu e sufcienta mancare pentru ea, vroiam sa renunt la san, am incercat sai dau completare cu lapte praf, mai mult fortat. Am vazut ca nu merge completare cu lapte mi sa recomandat diversificare intensiva, o masa cu supa de zarzavat plus orez si branzica, nici o miscare, am trecut la 2 mese, nimic, acum am ajuns la 3 mese cu carnita, branzica de vaci, supa de legume si piure de fructe.Vreau sa mentionez a mancat din prima din lingurita si tot ce pregatesc mananca cu pofta, nustiu unde se ducea toata mancarea dar ea nu lua in greutate, doctora ei nea recomandat alt fer homeopat, si sa pornit in sfarsit, nustiu carui fapt se datoreaza, dar de cand am inceput sai administrez acest fer metalicum are si pofta mai buna de mancare, plange daca intarzii cu masa, intre mese mai alaptez uneori. Sunt copii care sunt pregatiti sa treaca la alimente semisolide mai devreme decat ne asteptam, asa sa intamplat la noi, imi facusem planul sa trec la diversificare dupa 6 luni, dar fetita a inceput devreme sa saliveze la mesele adultilor, sa bea din canita, sa duca lingura la gura, ma musca de san, lasanduma cu sanii plini. Succes tuturor mame si sa treceti cat mai repede peste problema.
0
09-03-2009, ora 14:15
mirelaa32
Nu este medic/terapeut
mirelaa32
Buna, am o fetita de 4 luni jum. si de o luna nu mi-a luat in greutate nici macar o suta de grame.Ea mananca numai san, vad ca se satura pt ca imi doarme bine, nu plinge este vesela si jucausa.Am fost la pediatra dar ne-a recomandat un medicament KREON 10000.ce am citit despre acest medicam. este pt digestie ce treaba are cu greutatea.
aaaa.si inca o problema ii dau fetei fier de 2 luni de zile cite 4 pic. pe zi doctora imi zice ca o sa ii dau pina la 8 luni.Miii se pare exagerat de mult, dati-mi un sfat va rog.pt ca o indop cu prea multe medicamente si sa nu ii faca rau. Ia si Vit.C cite 5 pic si Vigantol cite 2 pic.acum mai ia si niste bilute homeopate ca mi-a gasit-o cu dermatita atopica.sunt speriata...va multumesc anticipat
0
11-03-2009, ora 11:22
violaw
Nu este medic/terapeut
violaw
Inainte de administrarea ferului ar trebui facute analize, asta spun multi medici, si daca organismul copilului nu asimileaza ce mananca, normal ca nu ia in greutate, si depinde de digestie.Pediatra noastra nea recomandat fer homeopat ca sa fixeze fierul din alimentatie, fiindca am trecut la diversificarede la 4 luni.Majoritatea sugarilor iau vigantol, vit C, calciu nar trebui sati faci griji sunt necesare organismului ca si fierul, deobicei fierul se ia cu vit c, care ajuta la fixarea ferului in organism. Noi nu am asteptat mult, am vazut ca nu ia ingreutate iam facut analize, ca sa stim in ce directie ne orientam, credeam ca are ceva, dar din fericire e sanatoasa, si sa rezolvat. Discut cu pediatra mea ca sami explice concret unde a fost problema, dar dupa parerea mea tot a fost legat cu digestia.Va scriu daca am informatii mai exacte. Rabdare ca se va rezolva.
0
11-03-2009, ora 11:22
violaw
Nu este medic/terapeut
violaw
Inainte de administrarea ferului ar trebui facute analize, asta spun multi medici, si daca organismul copilului nu asimileaza ce mananca, normal ca nu ia in greutate, si depinde de digestie.Pediatra noastra nea recomandat fer homeopat ca sa fixeze fierul din alimentatie, fiindca am trecut la diversificarede la 4 luni.Majoritatea sugarilor iau vigantol, vit C, calciu nar trebui sati faci griji sunt necesare organismului ca si fierul, deobicei fierul se ia cu vit c, care ajuta la fixarea ferului in organism. Noi nu am asteptat mult, am vazut ca nu ia ingreutate iam facut analize, ca sa stim in ce directie ne orientam, credeam ca are ceva, dar din fericire e sanatoasa, si sa rezolvat. Discut cu pediatra mea ca sami explice concret unde a fost problema, dar dupa parerea mea tot a fost legat cu digestia.Va scriu daca am informatii mai exacte. Rabdare ca se va rezolva.
0
11-03-2009, ora 12:43
mirelaa32
Nu este medic/terapeut
mirelaa32
Multumesc pt. sfat.De astazi am inceput sa ii dau un supliment Mayei pt. ca nu se satura de la san.NAN 1 simplu.Am observat acest lucru aseara.As ruga sa te intreb totusi ce analize i-ai facut ca sa fiu sigura ca, copilul nu are nimic ( probleme cu digestia) de nu asimileaza deloc.Multumesc.si inca ceva as dori sa-mi spui daca cunosti o pediatra buna prin sect.2.
0
11-03-2009, ora 14:19
violaw
Nu este medic/terapeut
violaw
Sper sa ai rezultate cu completarea laptelui praf si sal accepte, sai duci evidenta greutatii. Noi am facut urmatoarele analize hematologie, coprocitograma, sumar de urina si urocultura. Stau in sector 3, nu pot sa te ajut cu un doctor bun, dar am fost la control si la Alexand si la Elias, am aflat parerea mai multor medici, nu mam limitat la unu, din fericire tot pediatra fetitei a avut dreptate si nea pornit fetita.La voi cam coincide perioada stagnarii cu a noastra, faceti analize si actionati daca nu ia in greutate nici dupa completare cu lapte praf, atunci nui problema in insuficienta laptelui, noi am incercat si cu lapte si cu diversificare, si nu se pornea, cum a mai scris si mai sus.Succes, sa ne scrii ce ati facut, chiar sunt curioasa sa stiu care este motivul stagnarii.
0
12-03-2009, ora 21:25
monica ileana
Nu este medic/terapeut
monica ileana
as dori sa va pun o intrebare am un baietel de 7 luni lam nascut de 2.900 iar acum are 6.500 ce ar tebui sa fac va rog ajutatima spunetimi ce sa fac el mananca si mancare ia si vitamine dar nu stiu de ce nu ia in greutate ast un raspuns
0
12-03-2009, ora 21:25
monica ileana
Nu este medic/terapeut
monica ileana
as dori sa va pun o intrebare am un baietel de 7 luni lam nascut de 2.900 iar acum are 6.500 ce ar tebui sa fac va rog ajutatima spunetimi ce sa fac el mananca si mancare ia si vitamine dar nu stiu de ce nu ia in greutate ast un raspuns
0
18-03-2009, ora 15:40
violaw
Nu este medic/terapeut
violaw
sunt iarasi disperata, am revenit la problema greutatii, fetita a luat in greutate 2 saptamani vreo 200 gr, si 2 am stat pe loc, pediatra ei nu mai stie ce sa ne recomande si nea trimis la alt doctor si ia vazut analize si a zis ca nu arata sa aiba vreo boala, si totusi e problema in alimentare insuficienta ca si pana acum, toti zic ca nu am suficient lapte, mia zis sai fac proba suptului 24 de ore sa vad sigur cat lapte mananca pe langa mese diversificate, ca face 6 luni peste o saptamana si nare nici 6 kg. Si pediatra ei a zis ca e ceva cu digestia, ca nu asimileaza ce mananca, si medicul la care am fost acum nia zis ca nu poate fi vorba de malabsorbtie fiindca ea a mers greu si cand o alaptam doar la san, si ca laptele de mama nare boala, na mai auzit sa nu se asimileze laptele mamei.Vreau sa aud o sugestie, o parere din partea unui specialist. D/na doctor Slanina ce parere aveti, de situatia fetitei mele.Tatal fetitei e slab, si a fost toata viata asa.Poate sa fie genetic?
1
20-03-2009, ora 22:40
mirelaa32
Nu este medic/terapeut
mirelaa32
buna.Dupa cum va spuneam Maya nu mi-a luat in greutate nici macar o suta de grame intr-o luna.Dar de cind am inceput sa ii dau si supliment de lapte praf mi-a luat 650 grame in 2 sapt. M-am linistit Multumesc frumos pt. sfaturi.
0
20-03-2009, ora 22:47
ramonikaalexa
Nu este medic/terapeut
ramonikaalexa
buna seara. si eu sant o mamica f ingrijorata. ca si ale mami, si eu am probleme cu fetita mea care acum are 4 luni si 3 saptamani si doar 6 kg. Am nascut-o cu 3.600 gr, 52 cm si a scazut 200 gr pana am iesit din spital. nu am avut lapte, cel putin asa cred, cand am fost la control la 3 saptamani dr mia zis ca a luat f putin in greutae doar 400 gr si mia recomandat sai dau lapte praf, am incercat nan1 o cutie, dupa o saptamana am fost din nou dar nu luase decat 50 gr. am fost la mai multi medici si toti mi-au dat sai fac analize medicale la sange si urina, si ecografie abdominala de fiecare data au iesit bune. Sant disperata, are uneori momente cand nu vrea sa manace deloc toata ziua, decat seara si perioade cand mananca f bine de la 600 -750 gr pe zi si am inceput si diversificarea pe la aproape 4 luni( sucuri de fructe si legume, cereale de la milupa cu mar si morcov, supica si vad ca ii place nu mananca asa mult dar mananca ), problema e cu greutatea la 4 luni si 3 sap cu o inaltime de 65 cm, perimetrul capului 42.5 sila piept 39 cm cam care ar fi greutatea normala, e bine din punct de vedere medical. ea e foarte vioaie, atat de energica, ca nici cand mananca nu are stare, rade, gangane si imi da mie lapticul afara ca sa ma supere :D si stomacelul ii face urat. mai sufera si de constipatie inca de la 1 saptamana nu face decat cu termometru in fundulet sau cu supozitor dar nu vreu sa se obisnuiasca asa. nu ii dau nici un fel de vitamine si nici nu am avut-o racita sau ceva. si inca ceva la 4 luni i-am facut vaccinul infrarex ipv recomandat de dr, dar am citit pe acest saite ca nu ar fi trebuit acesta ci infrarex penta, e adevarat. ce ma sfatuit sa fac in privinta acestor probleme care nu mai imi dau pace deloc, am ajuns sa visez zi si noapte ca fata mea are ceva si eu nu o pot ajuta, deja incep sa ma simt eu vinovata, e primul meu copil si l-am dorit si mi-l doresc foarte mult. sfatuitima va rog. multumesc si astept raspunsuri cat mai curand chiar si de la doamna dr Slanina daca se poate.
0
21-03-2009, ora 10:05
mirelaa32
Nu este medic/terapeut
mirelaa32
buna nu te mai supara i-ao ca atare.fetita mea pe 29 martie face 5 luni si are 6.550 kg deci este ceva normal de obicei intr-o luna imi lua in greutate si cite un kg dar in ultima luna nu mi-a luat in greutate nici macar o suta de grame si eu m-am panicat dar cu timpul a inceput sa manance.Am inceput si cu laptele praf NAN 1.asta este daca ai fost la mai multi doctori si toti ti-au spus acelasi lucru e ok.Poate seamana cu unul dintre parinti poate este cineva mai slab dintre voi.sanatate multa.
0
21-03-2009, ora 11:02
ramonikaalexa
Nu este medic/terapeut
ramonikaalexa
multumesc pentru raspuns. NU AM PROBLEME IN FAM, SI AICI MA REFER LA FAPTUL CA TATAL ARE 1.90 si 115 KG, EU Am 1.70 SI 75 KG la nastere eu am avut 4.100 si tatal 4.400 si pe parcus din ce mi sa spus de catre parinti nu au fost probleme eram amandoi mancaciosi ( ca si acum de altfel ) si luam bine in greutate. mai astept si alte sfaturi
0
21-03-2009, ora 21:27
ramonikaalexa
Nu este medic/terapeut
ramonikaalexa
si fetita mea tot pe 29 martie face 5 luni.O sa merg sa vad cat a mai luat de pe data de 2 martie cand i-am facut vaccinul, am aproximat eu ca are 6 kg dupa cum o simt eu mas bucura sa fie chiar mai mult. Azi am incercat pentru prima data sa-i dau legumele din supica pasate si a mancat spre surprinderea mea f bine si cu scuzele de rigoare in sfarsit a facut kk singura, azi am fost din nou fericita dupa atatea luni de panica si a fost bine. sper sa continue asa., iar cand o sa merg la dr ei o sa intreb si de ceva suplimente pentru pofta de mancare adaptate varstei. asa ca sper ca alexandra sa creasca in sfarsit bine. te pup
0
22-03-2009, ora 17:40
lory.syle
Nu este medic/terapeut
lory.syle
am un baietel de 2 luni si trei saptamani, care la nastere s-a nascut de 2;750kg.la o luna avea 4kg iar la a douaavea 5kg.am citit dar am si auzitca, normal ar fi ca un copil sa manance la aceasta varsta cam 150 ml de lapte la un interval de 3 ore, dar al meu niciodata nu depaseste 90 de ml.de obicei maninca cam 60 de grame.la 1, 30-2 ore.intrebarea mea este daca este normal sa manince atat de putin lapte sau ar trebui sa-i schimbam laptele?noi ii dam vitalact din primele zile de viata, fara sin deloc.
0
23-03-2009, ora 09:43
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Media de crestere in primele 4 luni de viata e de 3000 g - dar exista si oscilatii de la aceasta valoare si nu e de speriat daca nu suntprea mari. Pentru copiii alimentati artificial si mixt - san plus LP se incepe diversificarea de la 4 luni si doar treptat, cu supa de zarzavat, fruct pasat cu cereale fara gluten, branza calcica, carne de pui mixata, galbenus de ou fiert, ficat de pasare, cam in aceasta ordine.
De subliniat faptul ca alimentele nu se introduc decat treptat, cate 1 aliment la 10 - 14 zile, in cantitati crescatoare, cu lingurita,
0
23-03-2009, ora 09:46
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
In ultima vreme, desi unii copiii au fost alimentati corect, cu carne de pui si ficat pe la 6 luni, se instaleaza anemie feripriva.Probabil carnea nu are continutul in fier recomandat sau fructele nu sunt suficient de bogate in vitamina C care imbunatateste absorbtia fierului.
Profilactic, pentru prevenirea anemiei se recomanda doza mici de fier zilnic de la 4 luni la copiiialimentati artificial si de la 6 luni la copiii alimentati la san.
0
23-03-2009, ora 09:51
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Simptomele anemiei feriprive sunt reprezentate frecvent de lipsa poftei de mancare, agitatie, transpiratii, mucoase palide. Profilactic eu am utilizat Ferrum Haussman solutie cate 5pic pe zi la copii. Daca se suspecteaza anemie, e bine sa se recolteze din deget o hemoglobina si un hematocrit si dozele se ajusteaza in functie de valoarea hemoglobinei.
Tot pentru pofta de mancare se recomanda vit. C picaturi si sirop de tip Sana-Sol.
0
23-03-2009, ora 09:54
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Rareori este vorba de un sindrom de malabsorbtie atat timp cat scaunele sunt normale. Daca copilul are scaune proaste dupa introducerea fainosului cu gluten (la 8 luni) se poate suspecta o problema legata de absorbtia glutenului - boala celiaca. Altfel, mai rar se intalneste intoleranta la lactoza (dar nu tolereaza laptele de la varste f.mici). E bine de recoltat coprocitograma, ex. coproparazitologic, coprocultura intr-o prima etapa si, eventual, de administrat preparate cu lactobacili de gen Biotics, Bifidoform Kids si impotriva gazelor - gen Espumisan.
0
23-03-2009, ora 09:58
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru refluxul alimentelor din stomac - regurgitatii - nu se recomanda tratament atat timp cat bebelusul ia in greutate. Daca tuseste sec cand este asezat culcat, nu ia in greutate si are leziuni pe limba sau scaune acide, se poate administra Debridat susp. sau un preparat pentru scaderea aciditatii gastrice.
O tehnica recomandata cand refuza un anumit aliment este de a alterna - o zi la ora X alimentul care ii place, a doua zi, tot la ora X alimentul pe care il refuza, si de mers alternativ.
0
23-03-2009, ora 19:45
lory.syle
Nu este medic/terapeut
lory.syle
doamna doctora, zi copilul meu a mancat si mai putin decit de obicei, maxim 30 ml de lapte la 4 ore.am incercat sa-i dau, , fortat"dar cind ii simte gustul nu vrea sa inghita si-l da jos.aseara a minat 4o ml toata noaptea.sunt sigura ca nu e ceva normal, mie teama sa nu aiba ceva.doarme, e vioai...iese normal cu scaunul o data pe zi, nu are temperatura...dar totusi simt ca e ceva...doamna doctor de familie este in concediu si parca imi este teama sa ma duc cu el la urgenta.oare e bolnav si eu nu stiu?va rog sa- mi raspundeti...
Adaugă un comentariu / răspuns
66 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: