crestere imunitate copil

13-09-2014
camalia
Nu este medic/terapeut
camalia
Buna ziua, am un bebelus de 5 luni pe care il alaptez si care in curand va trece si la diversificarea alimentatiei. Ma gandesc cu groaza ce fel de alimente (cat mai bio) pot sa ii ofer, avand in vedere ce se gaseste pe piata. Plecand de la acest gand si avand in vedere faptul ca la 11 luni trebuie sa ma intorc la serviciu va rog sa imi spuneti de la ce varsta este indicat sa ajutam sistemul imunitar al unui copil, sub recomandare medic homeopat.
Multumesc
5 comentarii
0
14-09-2014, ora 00:37
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
CAMALIA eu sunt tata si am 13 nepoti si iti pot spune din viata mea ca o alimentatie normala este o alimentatie diversificata, si daca te uiti atent la prietenele tale care au copii o sa vezi ca si cei care au avut o dieta "bio" cat si cei fara bio au si probleme de sanatate dar sunt si fara probleme de sanatate, orice aliment are si parti bune si parti rele.
SPUNEMI SI MIE CARE ESTE DIFERENTA INTRE URMATOARELE ALIMENTE BIO SI CELE NEBIO: paine, cartofi, ceapa, suc de portocale, ceaiuri, oua, miere, apa plata, lapte..CHIAR NU REALIZATI CA ESTE O FORMULA DE A CASTIGA MAI MULTI BANI DE PE URMA PROSTILOR CU BANI???????????????Ca sa poti cultiva ceva bio 90-100% ar trebui sa se cultive in pamant la adancime unde aerul sa fie decontaminat pt ca tot ceea ce se cultiva la suprafata este contaminat de substantele din sol, aer, apa DECI NU MAI SUNT BIO ci sunt mai naturale putin decat restul.Cand nergi la magazin uitate pe o cutie de ceai plante si o sa vezi ca au termen de valabilitate de doi ani si contin si E-uri pt ca altfel planta de ceai se consuma in primul an de la culegere si de aici problema daca este sau nu bio.
0
17-09-2014, ora 06:31
camalia
Nu este medic/terapeut
camalia
Buna ziua domnule Marton. In primul rand doresc sa va felicit pentru copii si nepoti si va doresc tuturor multa sanatate si sa va multumesc pentru raspuuns.Partial sunt de acord cu raspunsul dvs. Consider ca exista o foarte mare diferenta intre o paine (cartofi, ceapa etc) facuta din grau tratat cu multe pesticide si una facuta dintr-un grau sau alte grane mai putin tratate(minim necesar ca acel grau sa reziste conditiilor actuale de mediu, atac daunatori, etc). Tinand cont ca eu nu am rude/prieteni la tara de la care sa ma aprovizionez cu produse mai sanatoase("mai bio"), am intrebat de la ce varsta si cum pot ajuta sistemul imunitar al unui bebe sa lupte mai bine cu tot ce intalneste.
Multumesc
0
17-09-2014, ora 22:40
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
CAMALIA si la tara este o mare problema cei care cultiva dau cu chimicale in functie de vecini daca ei baga 2 litri eu bag trei ca fac mai mult sa fiu mai smecher, nimeni nu a mai facut teste de sol ca in trecut, si se baga chimicale la ochi, puii se cresc cu concentrate ca altfel nu cresc si mor pe capete (care contin de toate), branza se incheaga cu plicuri de cheag, socrul meu pana in 2009 cand a decedat inchega cu cheag de la miel si era diferita branza de atunci se foloseste cheag sintetic si se cunoaste diferenta si la gust si la cum sta branza.Eu cand cumpar fructe din piata iau cele care sunt medii si contin viermi ca au mai putine chimicale ca altfel nar avea, sau merg in galateni teleorman duminica ca este targ in gara si cumpar mai natural.
0
24-09-2014, ora 22:14
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Identitate neconfirmată
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Buna seara !

Tratamentul homeopat se poate face de la orice varsta, chiar si la nou- nascut. Dar trebuie stiut ca medicamentele homeopate nu se administreaza preventiv; remediul homeopat corect ales actioneaza, cu o eficienta remarcabila asupra imunitatii, doar daca organismul respectiv prezinta o anumita simptomatologie profund specifica, care sa justifice prescrierea lui. Pe de alta parte, intr-adevar, se poate afirma, fara exagerare, ca, intre terapiile medicale cunoscute indeobste, homeopatia are, probabil, cel mai puternic efect asupra sistemului imunitar.
Laptele de mama este, cel putin pana la varsta de 1 an- si chiar si dupa!(in traditia poporului evreu copiii sunt alaptati pana la varsta de 2 ani)- cel mai
bun aliment pentru stimularea echilibrata si chiar "educarea" sistemului imun al
copilului. In acelasi sens, benefic, actioneaza, chiar daca pe moment nedorite de
parinti sau neplacute, si infectiile respiratorii virale sau bacteriene usoare, acestea realmente "antrenand" si "maturizand" sistemul imun, bineinteles daca tratam
aceste infectii, pe cat posibil mai mult, ideal exclusiv, prin mijloace naturale: fitoterapie, gemoterapie, homeopatie etc. Este deja de notorietate, cel putin in
lumea stiintifica, realitatea ca sugarii/ copiii nehraniti/ putin hraniti la san sau
cei excesiv feriti de "microbi" nu-si dezvolta adecvat si corespunzator sistemul
imunitar, aceasta expunandu-i (mult mai) mult la boli alergice, agenti patogeni peri-
culosi si, mai devreme sau mai tarziu, la temutele boli autoimune sau cancer.
Produsele fito-gemoterapice naturale pentru stimularea imunitatii e mai sigur sa se administreze dupa varsta de 1 an.

Cu respect,

dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
0
28-09-2014, ora 07:18
camalia
Nu este medic/terapeut
camalia
Va multumesc pentru raspuns domnule doctor. Din pacate ne confruntam acum cu o Rinita acuta, benelusa fiind alaptata la san. Prescriptia pediatrului este pentru un produs homeopat: oscilococcinum.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O pastilă care imită sistemul imunitar
  • Un nou pas spre crearea unui medicament pentru tratarea rapidă și completă a alergiilor
  • Mediul, mai important pentru sistemul imun decât ereditatea
  • Efectele benefice ale soarelui asupra sistemului imun
  • A fost descoperită o substanță ce acționează asupra sistemului imunitar precum adrenalina
  • Probioticele și sistemul imunitar
  • Modificările sistemului imunitar pot promova îmbătrânirea sănătoasă
  •