creatinina 1.87, recent descoperit la ecograf chisturi la rinchi

17-03-2007
Alinaeti
Nu este medic/terapeut
Alinaeti
Buna ziua,
Sunt Alina din TM. De foarte curand i s-a desoperit mamei mele la o investigatie ecografica, chisturi la rinichi si i s-a spus ca acestia au suferit foarte mult in urma deselor infectii urinare pe care ea le-a avut in urma cu vreo 2 ani. Mama este sub tratament hipertensiv. Lichidele sunt la ordinea zilei pana la 2 l/zi, insa creatinina a crescut in decurs de 2 luni de la 1, 43 la 1, 87 si prezinta dureri de sale. Saptamana viitoare urmeaza sa soseasca la Timisoara si sa investigam. Ce nu ar avea voie sa consume ca alimente, sau ce sa nu faca pana atunci, ca sa nu se agraveze si mai mult?...Nici nu stiu exact unde sa merg cu ea prima data: la urologie sau la cardiologie unde a avut prescris tratamentul pentru tensiune...Posibil medicamentatia pentru tensiune sa repare pe de o parte si sa trice pe de alta parte...Cum sa le echilibram, care sa fie liantul de echilibru? Va multumesc si astept raspunsul dvs. ca specialist.
6 comentarii
0
17-03-2007, ora 00:00
anditof
Identitate neconfirmată
anditof
Va sfatuiesc sa mergeti imediat la cardiolog. Anumite medicamente antihipertensive (inhibitori de enzima de conversie - enalapril, captopril etc.) pot duce in cazul unor afectiuni renale la insuficienta renala cronica. Deci este posibil ca aceasta crestere a creatininei sa fie din cauza tratamentului antihipertensiv.
0
18-03-2007, ora 00:00
Alinaeti
Nu este medic/terapeut
Alinaeti
Multumesc frumos pentru sfat. Am si facut deja o programare la cardio. Urmeaza insa si la nefrologie.
0
15-04-2007, ora 00:00
gabi_gabi518@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
gabi_gabi518@yahoo.com
Tensiunea este data de infectia urinara, mama mea face dializa de 7 ani si din pacate asta a fost inceputul. Ea se trata de hipertensiune, dar nu cauta cauza, iar cand a gasit-o a fost tarziu. Si eu am rinichi polichistici, este o boala ereditara.
0
16-04-2007, ora 00:00
Alinaeti
Nu este medic/terapeut
Alinaeti
Raspuns pt. gabi_gabi518- Multumesc frumos Gabi pentru timpul acordat de a-mi raspunde la problema care ma framanta. Am incercat sa te contactez pe messenger, unde ti-am last si un scurt mesaj.
Iti doresc o zi frumoasa si sper sa auzim de bine.
0
03-09-2007, ora 00:00
Olgutzas
Nu este medic/terapeut
Olgutzas
Tensiunea este de natura renala la tine...itzi recomand sa mergi cat mai repede la un nefrolog, el itzi va da sfaturile necesare.Eu itzi recomand sa bei cat mai multa apa daca se poate plata(3l/zi), si sa incepi un regim care sa fie sarac in proteine...de asemenea itzi recomand sa itzi facxi analize de sange si anume: creatinina, uree si proteinurie, ar fi bine sa faci si o analiza de urina sa vezi cate grame de proteine elimini pe ml de urina. La persoanele cu probleme de rinichi este recomandat sa aiba un regim de 1, 66gr de protei/ kilogram corp. Totusi inainte consulta medicul nefrolog. Multa sanatate!
0
06-09-2007, ora 00:00
gabi_gabi518@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
gabi_gabi518@yahoo.com
Eu sunt sub supravegherea unui medic nefrolog, imi fac analizele 1 data pa an si au iesit OK.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obiceiuri nocive pentru rinichi și cum îți poți proteja rinichii
  • Verificarea rinichilor - analize, teste și investigații (explicare rezultate rinichi)
  •