crapaturi la coltul gurii

14-01-2010
nynapuika
Nu este medic/terapeut
nynapuika
buna seara, de cateva zile mi a aparut la coltul gurii niste crapaturi, care atunci cand vreau sa rad am senzatia ca imi crapa gura, sunt rosii si enervannte si inestetice, am inteles ca poate fi candida sau stafilococ auriu ce analize sa fac sa descopar exact ce este, ce tratament, se trateaza definitiv am inteles ca i se mai spune si zabaluta , luna trecuta mi a aparut si nu am luat nimic si a disparut in cateva zile dar acum si pe buza de sus mi a aparut un fel de arsura exact pe buza ce o fi ajutoooorrr
4 comentarii
0
15-01-2010, ora 07:39
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună dimineaţa,

Inflamaţia cutanată situată la comisurile (colţurile) buzelor poate fi determinată de un streptococ, de o specie de candida sau chiar de agentul patogen al sifilisului, treponema. Când inflamaţia se localizează pe mucoasa labială, poate fi vorba de un tip de cheilită.

Vă recomand un consult dermatologic pentru stabilirea exactă a diagnosticului şi pentru tratament adecvat. Până ajungeţi la medic vă rog să evitaţi umezirea buzelor şi atingerea lor cu mâinile nespălate; aşa puteţi evita agravarea leziunilor.
Puteţi folosi un unguent cu gălbenele, pentru a emolia şi regenera mucoasa, dar şi pentru a avea un suport protectiv. Gălbenele au şi proprietăţi antibacteriene, ceea ce va aduce un plus de efect terapeutic. Puteţi folosi unguentul la nevoie - de minim 3 ori pe zi, după igienizarea blândă a mucoasei afectate.
Dacă nu sunteţi adepta produselor naturiste, puteţi folosi Fluocinolon cremă (se aplică în strat subţire, de 2-3 ori pe zi). NU renunţaţi la consultul dermatologic!

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică;)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
07-02-2010, ora 22:17
nynapuika
Nu este medic/terapeut
nynapuika
buna seara am o problema am un abces la o masea partea de sus a inceput sa se umfle e ok trebuie sa astept sa si faca damblaua si apoi merg la stomatolog ce nu stiu e ca la mandibula jos la gusa mi a aparut o umflatura care ma si doare e cat o boaba de fasole cam asa o fi ganglion si e din cauza infectiei mi am facut analizele acu o saptamana si mi a iesit vsh 11 in rest nik ce sa fie k umflatura de la gusa ajutoooorrr
0
13-02-2010, ora 18:31
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara!

Acea umflătură (creştere în volum a ganglionului) este doar dureroasă, sau prezintă şi alte caracteristici (este caldă, este foarte tare...este tare în anumite momente, dar moale în altele???).
P.S. Creşterea în volum a ganglionilor limfatici, nu este produsă numai de infecţii, are şi alte cauze. Consultaţi un medic internist. Unde locuiţi? Consultaţi şi un medic stomatolog, nu mai aşteptaţi să-şi facă damblaua abcesul, vă rog!


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
0
18-10-2021, ora 17:20
Catalina Mihaela
Nu este medic/terapeut
Catalina Mihaela
Bună seara ! Am limba încărcată, si un milion de simptome de ceva timp nu le mai dau de capăt plus ameteli, cap infundat, gat uscat fără saliva, acru, amar plus premenopauza privire in ceata..m au infundat cu tot felul de medicamente
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă abordare în tratamentul candidozei orofaringiene
  • Utilizarea irațională a antibioticelor și răspândirea Stafilococului auriu meticilinorezistent
  • Celulele imune pot proteja împotriva infecției cu stafilococ
  • Escherichia coli și Staphylococcus aureus, distruse în lumină de intensitate scăzută
  • Candidoza pe limbă - cum o recunoști și tratezi
  • De ce vaccinurile antistafilococice nu funcționează la oameni?
  •