cortizol marit

28-04-2011
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Buna seara
Am nascut acum 3 ani prin cezariana si de atunci m-am simtit rau tot timpul, am slabit mult, am 36 de ani, 1, 64m si 45 kg, , am ameteli, oboseala, palpitatii, tulburari de vedere, dureri de oase, am facut multe analize dar toate mi-au iesit bune., pana azi cand am facut niste analize hormonale si mi-a iesit cortizolul marit -810, 4 nmal/L, valoarea normala fiind 171 - 536 SI GLICEMIA 102, 7.Rog sa-mi raspunda un specialist sau cine s-a mai confruntat cu asa ceva, ce invevestigatii sa mai fac si daca sunt suspecta de Sindrom CUSHING. Mentionez ca am trecut printr-o perioada grea -examen, deces in familie si am luat vreme de cateva zile extraveral si distonocalm. S-ar putea ca stresul excesiv sa fii dus la cresterea cortizolului ? va multumesc.
10 comentarii
0
23-08-2012, ora 22:59
mihaela@
Nu este medic/terapeut
mihaela@
buna seara ema-pop, as vrea sa vorbesc cu tine in legatura cu simpomele pe care le ai si cortizolu marit.ce ai mai facut in legatura cu acestea?aceleasi stari le am si eu decand am nascut tot prin cezariana acum 3 ani :).la analize mi a iesit doar cortizolul marit 619.tu esti suspecta de sindrom cushing?cu ce dr ai luat legatura?eu sunt foarte speriata, iar de 3 ani incoace stau numai in stres, decesul tatalui, crestera copilului singura etc.la tine care a fost cauza cresterii de cortizol?multumesc
0
24-05-2013, ora 21:46
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Buna Mihaela
Abia acuma am vazut mesajul tau.In legatura cu cortizolul marit Mie mi s-a facut testul cu dexametazona si mi-au iesit valori normale, deci nu sunt suspecta de cushing. Ma tot pregatesc de o vreme sa-mi fac un RMN abdominal, cica ar fi indicat in asemenea cazuri. Dar problemele ar fi de la stres, cica cortizolul e hormonul stresului.Iar la noi probabil s-a acumulat aceasta stare de stres in timp.si de aici toate simptomele.Incearca sa nu te mai gandesti la nimic rau, fa ce iti place, gandeste-te si la tine si in timp simptomele se vor ameliora
Multa sanatate
0
28-10-2014, ora 13:09
McCris
Nu este medic/terapeut
McCris
Dupa cezariana de acum 3 ani(2011) am inceput si eu sa am astfel de simptome.
0
01-04-2015, ora 16:14
valy_remus@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
valy_remus@yahoo.com
Va rog sa-mi spuneti daca este tratament de stabilizarea cortizolului pe perioada de refacere.Am facut toate analizele speciale cu repetare la cortizol marit si este ok. din punctul de vedere a medicului endocrinolog..sistemul neurovegetativ este problema si ca tratament mi sa dat, , Stres control, , si mi-a dat indicati pe linie de alimentatie, a stresului si exerciti fisice.Eu am rugamintea la dumneavoastra sa-mi mai indicati ceva pentru ca am stari aproape in fiecare zi de dureri a spatelui si muschilor si imi creste pulsul(pana la 100 si tensiunea pana la 15/9).mentionez ca am fost la specialisti ca:cardiolog, ORL, fizioterapeut, neurolog binenteles si endocrinolog care, a fost ultimul ca toti ceilalti au spus ca e ok. si nu mi-au dat nici un tratament(binenteles, ma repet am facut toate analizele care mi leau dat toti cei pe care vi iam enumerat si tot acest lucru a durat aproape un an de zile).mai va arat ca eu am 47 de ani, 157 cm., 47kg. nu fumez, nu beau alcool si fac sport de 10 ani si aerob si anaerob.Starile pe care le am mi sa spus ca asa este si trebuie timp..dar am vrut daca doriti sa am si alta indicatie..poate exista ceva tratament daca se poate si naturist daca nu..asta e.Am tot citit indicatii dar am vrut sa vad parerea dumneavoastra.Ps. va rog sa ma scuzati ca nu m-am exprimat foarte corect dar sunt sigura ca m-ati inteles.Astept un raspuns din partea dumneavoastra aici - Va multumesc anticipat!
0
01-04-2015, ora 16:22
valy_remus@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
valy_remus@yahoo.com
Vad ca mai sunt doamne ca si mine as avea rugamintea ce au facut sa se vindece sa-mi transmita si mie aici pe forum...multumesc anticipat.
0
01-04-2015, ora 16:30
valy_remus@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
valy_remus@yahoo.com
Vad ca doamna Ema Pop a facut analiza cu repetare ca si mine cu dexametazona si a iesit inca sub cortizolul...deci este, cred exclus boala cushing...oare ce sa facem...am intrebat si specialistul de pe acest site sa vedem ce ne spune.endocrinologul meu a spus ca e pe stres...oare sa nu fie ceva sa scada cortizolul sa nu mai avem aceste stari!!!
0
02-04-2015, ora 09:59
hipoadin
Nu este medic/terapeut
hipoadin
In mod normal(si profesionist) ptr. identificarea cu exactitate a problemei ar trebui facuta analiza de cortizol salivar cu 4 determinari(si nu cel seric). Asta inseamna ca trebuie acoperit tot ciclu circadian, se ia o proba de saliva dimineata la trezire(ora 7, 8) pe urma una la ora 13, 14 iar la ora 18 si la culcare(ora 23, 24). Dupa efectuarea determinarilor(grafic circadian) se va putea sti exact in care parte a zilei trebuie actionat cu tratament-suport glandular. Teste de acest gen se fac afara (Genova diagnostics europe) sau mai nou si la noi(Synevo).
0
14-04-2015, ora 18:12
valy_remus@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
valy_remus@yahoo.com
Mersi pentru informatie...o sa incerc.
0
16-04-2015, ora 21:32
valy_remus@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
valy_remus@yahoo.com
Va multumesc inca odata pentru informare...problema e ca starile de durere a muschilor, a spatelui sunt si dimineata si la amiaza si seara cate odata...binenteles fara, , putere, , sa ma exprim asa...mai ales dimineata si daca e dimineata e aproape toata ziua in reprize...acum stim dupa cum vam relatat si anterior ca problema e Cortizolul marit...oare ar fi ceva tratament pana la rezolvarea cu analizele speciale...ca sa ameliorez cat de cat aceasta stare.Va multumesc anticipat!
0
29-04-2015, ora 23:11
magdalina
Nu este medic/terapeut
magdalina
Problemele dv.sunt din cauza stresului si a anxietăţii, am avut si eu astfel de simptome mai ales cu durerile de oase si de muşchi din simplu motiv ca fără sa ne dam seama stam foarte încordaţi, încearcati sa va relaxaţi umeri de fiecare data cand va aduceţi aminte, stresul
Îndelungat este motivul cortizolului crescut, iar acest hormon eliberat continuu in organismul nostru provoacă fel de fel de probleme fizice.Pe mine m-a ajutat foarte mult schimbarea alimentatiei, Exerciţiile fizice, am citit cărţi despre stările mele si am încercat sa le inteleg.Acum sunt bine doar ca am ramas cu o Migrena de care se oare ca nu scap asa usor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: