corp strain blocat in gat

18-08-2011
florin viorel
Nu este medic/terapeut
florin viorel
Buna ziua
Am o problema pe care sper sa o rezolv cu ajutorul dumneavoastra. Am ceva blocat in gat, banuiesc ca este o bucata dintr-un mar, pentru ca senzatia de ceva in gat a aparut dupa ce am mancat un mar dar nu imediat. Este ca si cum ar fi in echilibru, de a fi inghitit sau de a iesi afara. Cand tusesc parca ar vrea sa iasa, il simt ca iese un pic dar nu reusesc sa-l fac sa iasa mai mult si cand inghit merge inapoi unde era. Am fost la urgente, am fost trimis la ORL, acolo o D-na medic s-a uitat in gat cu o oglinda in timp ce i-mi tinea limba mult in afara, si a zis ca nu am nimic blocat in gat, posibil sa fie o iritatie. Eu stiu sigur ca nu este o iritatie caci a aparut brusc dupa un timp dupa ce am mancat acel mar. Ma intreb daca este posibil sa fie o fasie din coaja marului care se stea agatata jumate pe trahee, jumate pe esofag ? De ce medicul nu a vazut nimic ? Exista pericolul sa se duca spre plamani ?
Va rog ajutati-ma cu sfaturi : ce trebuie sa fac ?
Multumesc
5 comentarii
0
18-08-2011, ora 23:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
gatul are legatura directa cu esofagul si cu stomacul.. aceste formatiuni anatomice au aspectul unei palnii..
NU ramane NImic blocat Niciodata.. decat osul de peste sau de gaina..si corpi straini foarte mari !
cred ca marul a provocat o aciditate gastrica si o iritatie locala cu conntractura a muschilor esofagului.
tineti regim fara acru, , bauturi acidulate si fructe citrice
luati NOspa 3 pe zi
si totul va fi bine
daca vreti sa fiti sigur.. ca nu a ramas nimic.. mergeti la Gastrologie si faceti Endoscopie gastrica sau macar un Tranzit baritat esofagian
0
19-08-2011, ora 04:23
anabita2005
Nu este medic/terapeut
anabita2005
eu cunosc o persoana care avea aceeasi senzatie si a fost diagnosticata cu stafilococ auriu..
0
23-08-2011, ora 07:27
florin viorel
Nu este medic/terapeut
florin viorel
Multumesc de raspunsuri ! Am facut un consult si asa cum spuneti nu era nimic blocat in gat. Raspunsul medicului a fost ca marul ( care era destul de tare si cu coaja groasa ) a provocat o iritatie, zgarietura care sa accentuat din cauza aciditatii marului, si a dat senzatia de ceva blocat in gat. Tin sa precizez ca in urma cu 8-10 ani am avut o alergie care se manifesta prin umflarea gatului pana la limita ca abia puteam sa respir. Nu s-a stiut ce a provoacat alergia cu toate testele pe care le-am facut si a trecut cu claritin, tratament intens 2 luni si doar la prezenta simtomelor inca ceva luni bune.
0
23-08-2011, ora 07:29
florin viorel
Nu este medic/terapeut
florin viorel
Va multumesc !!
0
09-08-2018, ora 06:07
IoanaEvelyn
Nu este medic/terapeut
IoanaEvelyn
Buna ziua! Azi am avut o zi destul de încărcată, dat fiind faptul ca am o fetița de 9 luni care pana acum a fost perfect sănătoasă, cu excepția la 3 luni când mi a răcit fără a face temperatura. Astăzi a rupt o bucățică de Mar(mar din grădina, care are coaja puțin mai tare decât cel normal din comerț), mărul i a rămas in gât, am luat o repede când am văzut o tușind și dând senzația sa scoată afara, am bătut’o in spate, ținând o sprijinita pe o mâna cu capul in jos, însă bucățica nu i a ieșit, văzând ca tusea din ce in ce mai rău, Ba chiar începuse sa se moloseasa, i am băgat degetul in gât, atingând corpul străin, apoi i ar am bătut o și nimic, iar i am băgat degetul, iar i am atins bucățica de Mar, după care am bătut o iar in spate și curgândui saliva cu puțin sange. A început sa și revină, timp in care am fost cu ea la pediatru, mi a consultat o, spunând ca la plămâni se aude totul in regula și ca 99% ar fi înghițit mărul, acum la câteva ore mi a făcut febra, tușește rar și sec(simptomele răcelii), nasucul ii curge incontinuu de când s a înecat de la cât a plans, sa fie o răceala și e posibil sa fi înghițit mărul sau exista riscul sa i fi rămas blocat pe undeva spre plămâni?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  • Amigdale cu puroi - cauze și tratament
  •