coroana metal+acrilat

21-10-2010
deeadami
Nu este medic/terapeut
deeadami
buna ziua,
tot schimb medicii stomatologi si nu gasesec unul care sa stie ce face, sa fie interesat de sanatatea si durabilitatea dintilor pacientilor; sunt tare dezamagita de ce am intalnit pana acum;
ultimul dentist, mi-a pus pivot pe care l-a cimentat, urmeaza sa-mi puna coroana metalica+acrilat; eu am cerut acrilat pe toata suprafata coroanei, fara se se vada metalul; nu se poate, a fost raspunsul, ca sa nu va iau din dintele de jos (sanatos), trebuie sa invelim coroana numai jumatate cu acrilat (adica partea care se vede), ca nu calca bine;

sunt bulversata si nu inteleg, nu poate tehnicianul dentar sa faca coroana in asa fel incat sa-mi "acrileasca" toata coroana metalica? de ce nu se poate altfel decat cu acril pe jumatate si pretul e la fel ca si cu ar fi toata coroana cu acrilat.
cineva sa ma lumineze, ca nu stiu ce sa fac
6 comentarii
0
21-10-2010, ora 14:45
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Sint mai multe aspecte aici:

1. Nu e recomandat ca dintele sa fie acoperit in intregime de acrilat. Acrilatul se uzeaza f usor la masticatie, si in scurt timp metalul de sub el va iesi oricum la iveala.

2. Pt ca sa poata pune acrilat pe suprafata care musca, grosimea necesara trebuie sa fie destul de mare (metal acrilat nu se poate face sub o anumita grosime minima). Daca dintele dvs (bontul slefuit) e mic de inaltime, atunci veti avea un dinte metalo-acrilic foarte frumos, dar nu in gura ci in mina, pt ca se va decimenta f repede.

3. Pretul e la fel pt ca nu exista practic diferente la munca per total.

4. In orice tara civilizata, coroana metalo-acrilica este o coroana PROVIZORIE, si nu definitiva asa cum se face la noi. Acrilatul este un material care in scurt timp devine poros, retine bacterii si determina inflamarea gingiei. Iar de estetica nu mai vorbesc. Acrilatul nu va semana niciodata cu un dinte natural, oricit de talentat ar fi tehnicianul.

5. Daca aveti pretentii de estetica, sfatul meu e sa alegeti coroana metalo-ceramica (portelan).
0
21-10-2010, ora 18:49
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
daca veti gasi un medic "care sa stie ce face", oare va veti da seama? sau veti incerca sa va impuneti parerile si cerintele ???
0
22-10-2010, ora 10:09
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Medicul v-a sfatuit bine:nu se pune niciodata acrilat pe toata suprafata metalului, ci doar o fateta pe fata dinspre obraz, pentru estetica. Daca v-ar pune acrilat pe toata suprafata metalului (inclusiv pe fata ocluzala pe care muscati), l-ati "zbura" la prima muscatura si probabil ati spune ca este vina lui sau a tehnicianului
0
26-08-2015, ora 23:12
adriana-1
Nu este medic/terapeut
adriana-1
CORONITA PE UN SINGUR DINTE, INCISIVUL LATERAL DREPT -
CAT DE DURATA IMI VA FI? PRECIZEZ CA DINTELE E SANATOS DOAR CA NU STA DREPT CA SI CEILALTI SI DR MI-A PROPUS SA PUNA CORONITA PE EL, DOAR PE EL. ASTEPT SFATURI.VA ROG MULT DE TOT.
0
09-09-2015, ora 09:51
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Chiar vreti sa va imbracati dintele doar pentru ca nu e drept?

Stiti ce se intampla cu un dinte care nu mai are nerv si e imbracat? stiti ca exista si alte variante care sa va indrepte dintele si sa aveti o estetica mai buna, nu doar aceasta cu imbracatul?

Coronita va dura ani de zile, nimeni nu va stii exact sa va spuna cu exactitate cati ani pentru ca e vorba de organismul uman care are modificari de la zi la zi, de la an la an...asa ca intrebarea e cat va tine dintele dumneavoastra, nu coronita. Ceea ce e confectionat in laborator va dura mult mai mult decat dintele pe care aceasta coronita sta.
0
15-01-2016, ora 23:16
milasanelena
Nu este medic/terapeut
milasanelena
Buna ziua, am si eu o problema cu o lucrare facuta in luna decembrie 2015. Este din metal-acrilic, iar de pe 2 coroane a cazut fata alba, ce se poate face in acest caz.( mentionez ca lucrarea veche m-a tinut 10 ani, iar asta 1 luna).
Va multumesc si astept raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: