Nas infundat, raceali dese si cornete nazale marite

01-09-2011
geopatrix
Nu este medic/terapeut
geopatrix
buna ziua.
fetita mea are 12 ani si este mereu cu nasul infundat. nu simte uneori mirosurile si raceste foarte des. am fost la orl si mi s-a spus ca are cornetele nazale marite. doctorul spunea ceva de endoscopie si de micsorarea cornetelor nazale. va rog, daca se poate sa-mi spuneti in ce consta aceasta operatie, ce riscuri are, daca se face cu anestezie totala si daca exista posibilitatea ca problema sa recidiveze.
va multumesc.
42 comentarii 12 Înainte ›
0
01-09-2011, ora 17:37
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. la acesta varsta trebuie facuta acesta interventie cu anestezie totala
restul o sa aflati de la medicul care va opereaza
0
26-10-2011, ora 15:20
Gabryela77
Nu este medic/terapeut
Gabryela77
buna ziua! as dori si eu o parere despre operatia de deviatie de sept si hipertrofie de cornete. Ar trebui sa le fac pe ambele odata dar imi este putin frica pentru ca mi se pare destul de greu, mai ales ca eu am si miastenia gravis si nu stiu cum va decurge totul pe tot parcursul interventiei. Este vreo sansa sa renunt la operatie ? multumesc si astept un raspuns
0
26-10-2011, ora 15:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sa renunti.. NU.. nu e in favoarea TA...
odata ce sa propus operatia.. cred ca este necesara.
e bine sa le faci in aceiasi sedinta cu anestezie totala
0
09-12-2011, ora 14:10
Andreutza11
Nu este medic/terapeut
Andreutza11
Buna ziua!
In urma cu o luna m-am operat la nas ( deviere de sept pe nara dreapta ) din cauza ca respiram foarte greu si aveam dureri de cap si sinuzite repetate. In urma acestei operatii am sperat ca o sa mi se imbunatateasca respiratia dar pana acuma nu am vazut nici o imbunatatire. Dupa operatie domnul doctor mi-a spus ca pe nara stanga am cornete marite si ca s-ar putea sa am nevoie de operatie cu laser. Am citit pe acest site ce sfaturi ati dat dvs pentru cornetele marite si m-am decis sa incerc colargol picaturi.
As dori sa va intreb daca credeti ca or sa ma ajute aceste picaturi si daca mai trebuie sa iau si altceva ?

Va multumesc anticipat!
Andreea
0
10-12-2011, ora 13:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este bine colargol + sinupret tab cate 2 la 8 ore + inhalatii cu ceai de musetel si 2-3 pic de ulei volatil de eucalipt
totul 10 zile si mai vorbim
orlpascani.ro
0
13-12-2011, ora 17:02
Andreutza11
Nu este medic/terapeut
Andreutza11
Buna seara!

Va multumesc foarte mult pentru raspuns si pentru promptitudine. O sa incerc 10 zile si revin.
0
27-01-2012, ora 17:19
Andreutza11
Nu este medic/terapeut
Andreutza11
Va multumesc foarte mult Domnule Doctor, dupa tratamentul oferit de dvs ma simt foarte bine. Va multumesc inca o data !
Dar cum nu se poate ca totul sa fie foarte bine, saptamana trecuta am avut niste dureri foarte mari in obrazul drept cu tot cu masele si dinti, pe jumatate de gura. Dupa ce am fost la un doctor dentist care mi-a spus ca nu am nici o problema, am fost la un doctor ORL. care mi-a spus ca am nevralgie trigeminala.
In momentul de fata iau Lyrica de 3 ori pe zi si neuromultivit tot de 3 ori pe zi. Am facut si un RMN din proprie initiativa si totul este ok. Durerile m-au mai lasat, dar tot mai simt fulgerari prin obraz. Am incercat sa iau carbamazepina dar mi-a fost foarte rau de la acest medicament ( ameteli, stari de voma, etc ) si nu am mai luat.
Ce imi recomandati sa mai fac /iau in acest caz ?

Va multumesc anticipat!
Cu respect,
Andreea S
0
27-01-2012, ora 19:02
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cauta Balzam din 33 plante ( vivasan).. sau un balzam Chinezesc sau alt balzam din uleiuri volatile.. cu care aplici pe exterior de mai multe ori pe zi
incalzesti zona cu ceva cald ( bioptron. lampa cu infrarosu..s.a)
antineuralgic 2-3 pe zi
0
23-02-2012, ora 10:09
Gabryela77
Nu este medic/terapeut
Gabryela77
buna ziua, domnule doctor. Din nou revin pe forum si doresc sa va spun ca desi am avut programarea facuta pentru a face interventia chirurgicala la nas pentru deviatie de sept si hiperplazie de cornete, doamna doctor anestezista m-a chemat la dumneaei si mi-a zis ca nu imi poate face anestezia pentru ca e prea riscanta si apoi sunt sanse mai multe sa nu ma mai trezesc sau sa fie mai rau decat sa-mi mearga bine dupa aceea.Mi-a recomandat sa merg acasa si sa stau asa pana ce simt ca nu se mai poate si in ultimul caz sa merg la ea si in urma semnaturii mele ca sunt de acord cu interventia ea imi face anestezia si bineinteles si operatia. Problema mea ramane de fapt sangerarea pe nas care imi da o stare de agitatie continua caci fie ca sunt acasa sau merg pe strada sau sunt uneori in magazin imi curge sange din nas dintrodata. Nu stiu cum sa va explic dar la toate controalele pe care le-am facut, inclusiv endoscopie nazala, mi s-a zis ca nu am nici un semn de vas slab si ca ei cred ca mie mi se pare ca este sange. Totusi de fiecare data imi curge cel putin 2-3 servetele le umplu cu sange, si simt cum se duce si pe gat in jos, il inghit uneori.mi s-a spus sa-mi dau cu ce cred eu ca imi merge pentru a putea respira de aceea cer recomandarea dumneavoastra in acest sens, poate stiti ceva care sa ma ajute sa respir mai usor si sa stagneze sangerarea.Tin sa va informez ca sunt si cu Miastenia Gravis si cred ca stiti ca unele medicamente imi sunt interzise. va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
0
23-02-2012, ora 12:07
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
mancat zilnic Ficat de vita. salate din tot ce gasiti verde pe piata cu ulei de masline
ceaiuri 2-3 litri pe zi.. de maces, troscot, urzica
local in nas.. vit A uleioasa, Vit E, Vit k.. cate 10 ziel fiecare
crema de galbenele., arnica...s.a
0
27-05-2012, ora 15:39
mihaela58
Nu este medic/terapeut
mihaela58
Buna ziua! sotul meu a fost la doctor si ar trebui sa se opereze pentru cornete nazale prea mari. A fost operat acum 14-15 ani de deviatie de sept si nu are o amintire prea placuta. Are 54 ani si are si arteriopatie. As dori sa stiu daca exista o interventie fara anestezie. Va multumesc!
0
27-05-2012, ora 16:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pentru cornetele nazale.. se poate face o interventie usoara, cu anestezie locala in nas., fara sangerare si fara tamponament postoperator. cu un aparat de chirurgie cu Radiofrecventa
0
27-05-2012, ora 17:58
mihaela58
Nu este medic/terapeut
mihaela58
Va multumesc! cam cat costa o astfel de operatie? banuiesc ca se face numai in privat.
0
27-05-2012, ora 19:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
in functie de oras si clinica.. de la 100- 500 euro
0
13-09-2012, ora 22:20
hohoi_marian
Nu este medic/terapeut
hohoi_marian
buna seara.
Am si eu o mare dilema si v-as ruga daca se poate sa ma ajutati si pe mine.
In urma cu aproape 2luni am inceput sa stranut zilnic in reprize(de 5-6ori ) de mai multe ori pe zi si aveam secretii nazale.dp ceva timp simptomele s-au agravat, la modul ca mi s-a infundat nasul si numai puteam sa respir pe nas, deja noaptea ma trezeam din somn si ma dadeam cu olinth(mentionez ca era ptr copii si l-am folosit in jur de 2saptamani).
In urma unui control la ORL mi s-a spus k am rinita alergica si mi s-a prescris un tratament(azitrox 1/zi timp de 6 zile, aerinase 1dimineata si 1 seara, claritin 1/zi, nasonex dim si seara si un preparat din ser fiziologic cu numai stiu ce), dp o saptamana starea mea s-a imbunatatit, am inceput sa respir mai bine, m-am dus din nou la control si mi s-a zis sa continui cu nasonex, sa termin acel preparat din ser si sa i-au aerius in loc de claritin inca 10zile, dp care iarasi la control(mi s-a zis k am si o mica deviatie de sept pe partea dreapta, care o simt si eu dar foarte putin).Aqm pot sa spun k mai am nasul infundat foarte putin(dp 3saptamani de tratament), respir putin greoi pe ambele nari, uneori respir foarte bine pe una si putin mai greoi pe cealalta si invers(nu am o nara anume pe care sa respir tot timpul mai greu), stranuturiile s-au mai ameliorat, m-ai stranut maxim de 2-3 ori in 2-3reprize/zi.
Ieri am mers iarasi la control, mi s-a zis ca am pe partea stanga cornetul marit din cauza deviatiei de sept de pe dreapta si ca sa nu fie nevoie sa-mi opereze deviatia de sept trebuie sa-mi cauterizeze acel cornet daca am inteles eu bine, dar sa mai i-au 10zile aerius si parasinus si sa fiu foarte atent care este nara care o am mai desfundata in urmatoarele 10zile dp care sa ma intorc la consultatie.
Mi se pare ca prea ma tot amana si nu-mi zice nimic concret doamna doctor la care merg.Deja aqm m-a chemat a 4-a oara(peste 10zile), nu-mi m-ai inspira incredere si mai ales ca la fiecare consultatie am intrebat-o ce mi-ar fi putut provoca aceasta boala si a evitat raspunsul, mi-a dat impresia k nu prea stie exact ce am, am intrebat-o si daca sa merg sa-mi fac testul de alergie si mi-a zis k deocamdata nu este nevoie cu toate k mi-a zis k sunt alergic cu siguranta la ceva.
Domnul doctor as vrea sa va mai spun ca datorita locului de munca petrec foarte mult timp in masina si mergeam numai cu aerul conditionat pornit(primele stranuturi le aveam cand stateam in AC in masina si am observat ca imi provoaca indispozitie, in ultima vreme nu ma mai deranjeaza AC-ul de cand mi s-au ameliorat simptomele)
Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu ceva raspunsuri, dumneavoastra ce credeti ca as putea sa am? ce ar trebui sa fac?chiar este nevoie de cauterizare?
Va multumesc!!!
0
14-09-2012, ora 08:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. aerul conditionat trebuie directionat spre geamuri lateral si spre tavan.. NU spre corp
2 daca este prezenta o deviatie de sept majora.. indiferent de cate tratamente o sa faceti.. Rinita NU se vindeca
initial trebuie rezolvat septul nazal chirurgical
3 se poate face si micsorarea cornetelor in volum cu radiofrecventa sau laser
dar asta decide un medic ORL..din CLinica ORL.. unde si se fac aceste interventii
4 pentru rinita alergica.. am scris multe sfaturi aici pe forum
e nevoie de schimbat si regimul alimentar complet..fiindca rinita alergica are legatura cu tractul digestiv si stare de intoxicare a organismului...
0
15-09-2012, ora 00:13
hohoi_marian
Nu este medic/terapeut
hohoi_marian
Va multumesc frumos.
0
17-10-2012, ora 18:40
Criztian
Nu este medic/terapeut
Criztian
Domnule doctor am 15 ani si ma masturbez de 4-5 ori pe saptamana.Pur si simplu nu ma pot abtine.Mi-a aparut o pata de culoare alba pe penis.Spuneti-mi va rog ce ar
putea fi.Sunt foarte speriat.
0
25-03-2013, ora 18:03
Cristina85wp
Nu este medic/terapeut
Cristina85wp
Buna seara,

Va scriu cu rugamintea de a ma sfatui in problema pe care o am (am 28 de ani). Am fost la control ORL la un medic foarte bun si am facut tratament alopat si homeopat timp de mai multe luni (avand rinita alergica de foarte multi ani, abuz de Bixtonim - descoperita in urma unui control, cat si a unei tomografi), nu am simtit prea mult imbunatatiri, dar din pacate am intrerupt si colaborarea, deoarece domnul doctor s-a mutat la Constanta. In vara am fost la un alt medic, care mi-a spus ca am cornetele nazale marite si ca necesita operatie.

Eu va rog insa sa imi spuneti daca nu exista totusi un tratament pe care sa il incerc inainte de a lua o decizie, legat de operatie. Am vazut ca ati sfatuit alte persoane : "Colargol sau Protargol..1% se prepara..in farmacie, la comanda..nu se gasesc in forma comerciala!

eu recomand..10 zile...cu pauza 10 zile dupa care inca 10 zile trtament
99%..rezultate f.bune!!! "

Imi puteti recomanda un tratament?

Astept cu nerabdare raspuns dvs. si sper ca inca mai raspundeti pe site.

Cu stima,
Cristina D.
0
27-03-2013, ora 21:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cristina
tratamentul cu colargol poti sa.l faci cu siguranta
tratamentul personalizat se face contracost pe adresa personala de mail
pe forum ( ORL, si nas, gat, urechi) gasesti mii de sfaturi cum tre sa.ti schimbi gandirea si regimul alimentar ca sa poti vindeca rinita alergica. nu este doar o problema locala !!!!
0
07-04-2014, ora 10:59
Cristina Eliza
Nu este medic/terapeut
Cristina Eliza
Buna ziua. Am avut o apasare pe piept timp de o saptamana dupa care am mers la urgente specializat pe boli infectioase. Mi-au spus pulsul este in regula dupa care mi-au facut EKG. De aici, medicul de garda mi-a spusca vede o modificare si crede ca as avea blocaj de ramura dreapta. Dupa plansete si ingrijorari grave am mers la o o clinics privata si mi-a facut o ecografie la inima. Doamna doctor mi-a spus ca inima mea nu are nimic si ca total e in regula.Am lua. doar diclofenac si ranitidina la prescriptia primului medic.
Tin sa mentionez ca am la nasuc si deviatie de sept, cornete marite si inca in diagnostic pe care nu il mai tin minte, diagnostic ce reiese dintr-un control facut acum 6 luni, la particular.
Problema mea este ca am cateva intepaturi pe zi in partea stanga si in cea dreapta in zona sanilor, nasucul infundat si astazi intru in a 3-a saptamana de neliniste. Inca ma mai apasa pieptul dar putintel. Nu prea stiu cum sa mai procedez. Sunt emotionala si nu fac fata usor raspunsurilor negative. Ar trebui sa ma operez pt cornete? De deviatie nu prea am curaj, tin sa mentionez ca am scurgeri nazale albicioase si lipicioasa uneori, chiar daca e iarna sau vara. Ce ar trebui sa mai fac?
Va multumesc anticipat.
0
20-05-2014, ora 11:44
cry_cristina
Nu este medic/terapeut
cry_cristina
Buna ziua! In urma cu un an am facut o interventie cu radiofrecventa pentru micsorarea cornetelor nazale (am fost diagnosticata cu hipertrofia cornetelor nazale) si tot am nasul infundat. Am mers la control si mi s-a recomandat interventia cu laser. Am inteles ca nu prea este recomandata interventia cu laserul. Este in regula? A trecut prea putin timp de la ultima interventie? Va rog mult sa-mi raspundeti. Multumesc!
0
23-05-2014, ora 21:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1/ PT Cristina Eliza
durerea in piept poate fi si de la un reflux gastro esofagian.. provocat de mancare acra, acida, fructe ctrice..s.a
faci un consult la Gastrologie
lasi nervii deoparte.fiindca si stresul agraveaza bolile

2/ PT: cry_cristina
dupa 1 an de zile se poate face interventia pe cornet
nu recomand Laserul este mai bine cu Radiofrecventa cu CONDITIA sa se faca cu Pensa Bipolara
care arata ca si o furculita cu 2 dinti
NU cu un singur electrod ca si un ac
si sa fie facuta de un medic CU experienta
0
23-05-2014, ora 21:40
Cristina Eliza
Nu este medic/terapeut
Cristina Eliza
Multumesc pentru raspuns, o sa merg chiar luni la un consult.
0
03-05-2016, ora 23:57
Sorin Ion
Nu este medic/terapeut
Sorin Ion
Am fost programat pentru operatie de reducere cornete nazale hipertrofice si pot sa aleg ca instrumente dintre foarfeca sau radiofrecventa. Ce recomandati dumneavoastra ? Ce beneficii sau impedimente implica fiecare instrument ?
0
09-05-2016, ora 21:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
categoric Doar radiofrecventa cu pensa Bipolara ( trebuie sa fie pensa ca o furculita cu 2 ace
0
18-05-2016, ora 16:36
Cojocar
Nu este medic/terapeut
Cojocar
Buna ziua,

Ma numesc Mircea si am fost diagnosticat cu rinita cronica si hipertrofie cornete nazale inferioare. Am si o mica deviere de sept dreapta. Dupa o incercare cu medicamente situatia nu s-a imbunatatit prea mult. A revenit destul de repede senzatia de infundat, sufocare etc. Acum sunt dependent de Bixtonim picaturi. Recomandarea a fost ca trebuie sa intervin la cornete pentru a imbunatii respiratia si solutia momentan ar fi turbinoreductia laser. Desi este o operatie in sine usoara sunt destul de temator in privinta posibilleor efecte secundare (ca sa zic asa nu as vrea sa sar din lac in put). In mod special, imi puteti spune va rog ce sanse sunt la o astfel de operatie sa apara ca efect secundar sindromul nasului vid si ce solutii ar fi pentru contracararea aparitiei acesti efect secundar. Odata aparut acest efect secundar sunt solutii de ameliorare a sindromului?

Va multumesc,
1
25-05-2016, ora 11:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
uneori este contrainidcat sa citesti prea multa informatie medicala daca nu ai si studii medicale
întrebarea Dvs suna cam asa
ce sanse sunt sa nu dea peste mine o masina astazi ?

Perosnal recomand sa se faca interventia cu Radiofrecventa
medicul care are experienta..stie ce si cat trebuei sa faca ca sa nu fie complicatii
daca medicul stie ca pot sa fie o anuita complicatie.. NU face acea interventie
0
03-09-2017, ora 12:07
bubulina25
Nu este medic/terapeut
bubulina25
Buna ziua!!Povestea mea începe asa:întro noapteam inceput sa stranut si sa"mi curga nasul, toata noaptea mi'a curs nasul pana dimineata dupa acest episod dimineata la trezire si chiar si noaptea ma trezeam ca ma gadila cornetele si incepeam sa stranut, la fiecare deschidere a ochilor stranutam si ma înfundam mereu la nas, dupa care am îneput sa stranut si sa'mi curga nasul de 2 3 ori pe zi, nu am fost la doctor, tot luam paracetamol crezand ca sunt racita.Din ce in ce stranutam mai mult, imi curgea nasul si mai tare, o zi intreaga, iar 2 3 zile imi da pace.Am fost la alergolog, mi'a dar rinochort aqua si xyzal.Ma mai lasat si dupa o perioada ma luat iar.Am fost la ORL, mi'a zis ca am cornetele marite si ca ar trebuie cauterizate, dar problema nu s'ar rezolva si ca tine tot de alergologie, am fost din nou la alergologie si mia zis ca am rinita alergica si ca nu o pot trata decat cu antihistaminice toata viata.Am tot luat si aerius, xyzal, claritin.Nu stiu unde sa mai merg si ce sa mai iau.Azi cand m'am uitat in oglinda cornele de la nara staga sunt apropiate si respir mai greu.Oare daca ma duc si tai din cornete scap de stranut, curs nasul si dureri de cap care apar in timpul puseului?Multumesc frumos
0
03-09-2017, ora 15:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 am mai scris pe forum.. Alergii fac doar persoanele cu probleme gastro-intestinale
care fac intoleranta la anumite alimente alergene, Intestinul nu reuseste se elimine acei alergeni..si in timp se intoxifica organismul
poate iti amintesti ce ai mancat in acea seara cand sa declansat alergia !!!
2. Vindecarea rinitei alergice este Posibila doar daca Excluzi alergenii alimentar ( gasesti pe google)
faci cure de detoxifiere pentru intestine si colon
3Local in nas cea mai efcienta metoda de a micsora cornetele este interventia cu Radiofrecventa
Adaugă un comentariu / răspuns
42 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Inhalațiile cu aburi nu ameliorează congestia nazală cronică
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  • Experții avertizează asupra folosirii decongestionantelor nazale la copiii mici
  •