Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

cord hiperkinetic

28-02-2011, ora 14:33
Astazi am fost la cardiolog si am facut un ecograf dopler si mi-a scris ca am: cord hiper kinetic.Nu am auzit de aceasta boala niciodata.si nu stiu despre ce este vorba.Domnul doctor nu prea ma lamurit deloc.Spunea ceva si de hormoni tirodieni..Eu tot mai simt o jena in umar si mana sau si la inima.si nu mi-a dat tratament inca mi-a dat sa fac niste analize.de sange..cine poate sa mi spuna si mie ce am de fapt pe intelesul meu..si daca e ceva grav.va multumesc
4 comentarii
28-02-2011, ora 22:25
Cord hiperkinetic nu este o boala, este starea normala a inimii in conditii de efort, stres, emotii. Daca la concluzie scrie doar cord hiperkinetic inseamna ca Ecocardiografia are rezultate bune, probabil v-a recomandat dozarea hormonilor tiroidieni care au o relatie puternica cu bataile inimii. Probabil ca ati simtit o usoara emotie la consultul ecografic fapt ce a determinat hiperkinetismul ventricului stang si implicit cresterea pulsului. Repet: nu este nici pe departe vorba de o boala in contextul neexistentei altor concluzii la Ecocord.
03-05-2011, ora 13:50
Pentrut. Dr. Alex
Am facut si eu un control la inima si mi s-a zis ca imi bate inima c-am tare (113 batai pe minut), asta a fost la electrocardiograma. Si mai simt ocazional acest lucru. Mentionez ca beau cafea in fiecare zi (1-2 zi). Sa fie si aceasta cauza? La ecocardiograma mi-a iesit totul normal numai ca la concluzie spune "cord hiperkinetic". Mi s-a zis ca s-ar putea sa fie de la Tiroida. Mi sa-a dat sa fac niste analize la sange.insa e prea scump si nu mi-am permis. Tot ce ma intereseaza este sa fac macar la glanda tiroida. E neaparat nevoie sa fac analize la aceasta glanda? Bataile inimii se mai pot regla? Mi s-a dat calciu magneziu zinc. Vreau sa intreb daca e ceva grav...adica daca ar putea fi ceva de care sa imi fac griji. Toate bune.
03-05-2011, ora 20:10
Cocejovanni. Cord hiperkinetic sau ventricul stang hiperkinetic inseamna defapt ca erati in tahiacardie sinusala, asa cum am mai spus conditia inimii la efort, stres si asa mai departe. Daca Ecografia cardiaca a iesit in limite normale, aceasta tahicardie sinusala are o cauza extracardiaca. Intr-adevar hipertiroidismul se coreleaza cu tahicardia. Trebuie facute niste analize imunologice, respectiv hormon tireotrop(TSH) si T4, e posibil sa fie nevoie ulterior si de o ecografie abdominala. Analizele de biochimie sanguina este imperativ necesar sa le faceti. Retineti:TSH, T4, ionograma completa. Deocamdata ar fi suficient. Va astept sa reveniti cu rezultatele.Cafeaua are efect cardioexcitant si dauneaza in contextul dumneavoastra. Multa sanatate!
13-04-2013, ora 14:33
Autor: capone
cu cateva zile in urma am fost la un cardiolog si am facut o ecocardiograma si mi.a scris ca am cord hiperkinetic si hipocalcemie as vrea sa stiu si eu dak e ceva grav sau dak pot juk fotbal ?
Adaugă un comentariu / răspuns


Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copiii cu ADHD învață mai bine atunci când se mișcă
  • Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK