Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

cord hiperkinetic

28-02-2011, ora 14:33
Astazi am fost la cardiolog si am facut un ecograf dopler si mi-a scris ca am: cord hiper kinetic.Nu am auzit de aceasta boala niciodata.si nu stiu despre ce este vorba.Domnul doctor nu prea ma lamurit deloc.Spunea ceva si de hormoni tirodieni..Eu tot mai simt o jena in umar si mana sau si la inima.si nu mi-a dat tratament inca mi-a dat sa fac niste analize.de sange..cine poate sa mi spuna si mie ce am de fapt pe intelesul meu..si daca e ceva grav.va multumesc
4 comentarii
28-02-2011, ora 22:25
Cord hiperkinetic nu este o boala, este starea normala a inimii in conditii de efort, stres, emotii. Daca la concluzie scrie doar cord hiperkinetic inseamna ca Ecocardiografia are rezultate bune, probabil v-a recomandat dozarea hormonilor tiroidieni care au o relatie puternica cu bataile inimii. Probabil ca ati simtit o usoara emotie la consultul ecografic fapt ce a determinat hiperkinetismul ventricului stang si implicit cresterea pulsului. Repet: nu este nici pe departe vorba de o boala in contextul neexistentei altor concluzii la Ecocord.
03-05-2011, ora 13:50
Pentrut. Dr. Alex
Am facut si eu un control la inima si mi s-a zis ca imi bate inima c-am tare (113 batai pe minut), asta a fost la electrocardiograma. Si mai simt ocazional acest lucru. Mentionez ca beau cafea in fiecare zi (1-2 zi). Sa fie si aceasta cauza? La ecocardiograma mi-a iesit totul normal numai ca la concluzie spune "cord hiperkinetic". Mi s-a zis ca s-ar putea sa fie de la Tiroida. Mi sa-a dat sa fac niste analize la sange.insa e prea scump si nu mi-am permis. Tot ce ma intereseaza este sa fac macar la glanda tiroida. E neaparat nevoie sa fac analize la aceasta glanda? Bataile inimii se mai pot regla? Mi s-a dat calciu magneziu zinc. Vreau sa intreb daca e ceva grav...adica daca ar putea fi ceva de care sa imi fac griji. Toate bune.
03-05-2011, ora 20:10
Cocejovanni. Cord hiperkinetic sau ventricul stang hiperkinetic inseamna defapt ca erati in tahiacardie sinusala, asa cum am mai spus conditia inimii la efort, stres si asa mai departe. Daca Ecografia cardiaca a iesit in limite normale, aceasta tahicardie sinusala are o cauza extracardiaca. Intr-adevar hipertiroidismul se coreleaza cu tahicardia. Trebuie facute niste analize imunologice, respectiv hormon tireotrop(TSH) si T4, e posibil sa fie nevoie ulterior si de o ecografie abdominala. Analizele de biochimie sanguina este imperativ necesar sa le faceti. Retineti:TSH, T4, ionograma completa. Deocamdata ar fi suficient. Va astept sa reveniti cu rezultatele.Cafeaua are efect cardioexcitant si dauneaza in contextul dumneavoastra. Multa sanatate!
13-04-2013, ora 14:33
Autor: capone
cu cateva zile in urma am fost la un cardiolog si am facut o ecocardiograma si mi.a scris ca am cord hiperkinetic si hipocalcemie as vrea sa stiu si eu dak e ceva grav sau dak pot juk fotbal ?
Adaugă un comentariu / răspuns


06-04-2014, ora 14:30
Cardioclinic
Aveti simptome cardiovasculare? Aveti dureri in piept, palpitatii, dificultati in respiratie, picioare umflate? Aflati aici ce investigatii trebuie sa faceti pentru simptomele pe care le aveti. O echipa de medici primari cu peste 15 ani de experienta va asteapta in primul laborator privat de ecocardiografie acreditat de SOCIETATEA EUROPEANA DE CARDIOLOGIE. Medici primari de NEUROLOGIE, ENDOCRINOLOGIE, ECOGRAFIE si DIABET – NUTRITIE sunt aici pentru a va ajuta.