copil pe antibiotic si face febra

23-02-2014
florina.duca
Nu este medic/terapeut
florina.duca
Bună ziua, vă rog să ma ajutaţi si pe mine. Copilaşul meu are 2 ani si 6 luni si răceală i-a debutat cu amigdalita pultacee si a luat zinnat, timp în care el în ziua 6 de antibiotic i-a revenit starea febrila
Am fost la urgente si acolo mi-a zis în urmă analizelor că are amigdalita pultacee si intersectie bilaterala pulmonara si i-a dat unasyn 2*5ml/zi si ambroxol. În a patra zi de tratament a început iar febră 37, 7 si i-am administrat nuforen în asociaţie cu panadol. Având în vedere că a început febră am decis să mergem la urgente iar(asta a fost ieri) unde mi-a zis ca puroiul de la amigdale a dispărut si că nu se mai aude nimic la plămâni, dar încă sunt amigdalele inflamate. Sfatul lor era că luni să merg la medicul de familie, si să continui tratamentul până luni. Ei, el l-am continuat, dar el tot în face febră. Aseară a avut 38, 3 iar acum dimineaţa a facut 38. 7, dar I-a scăzut cu analgezice. Ideea e că eu miercuri si joi am facut febră 38, 3 si am fost trecută pe claritromicina, dar simt că amigdala dreaptă mai e oleacă inflamata. Ce părere aveţi de caz? Din ce cauză îmi poate face febră?
3 comentarii
0
23-02-2014, ora 11:44
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. orice problema de nas. gat, urechi se trateaza numai la ORL
2. amigdalita putacee.. trebueia confirmata la ORL..altfel nu sunt sigur ca a fost..
si despre marimea amigdalelor..si daca este inflamatie sau o simpla hipertrofie a tesutului limfatic.. tot la ORL o sa aflati
3 ati administrat un probiotic in timpul tratamentului cu antibiotic ?
0
23-02-2014, ora 11:53
florina.duca
Nu este medic/terapeut
florina.duca
Bună ziua, mulţumesc de răspuns. Da, ii dau probiotice cam 3-4 pliculete pe zi.
0
11-07-2014, ora 21:10
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Cu siguranta episodul neplacut a trecu de mult si sper ca nu s-a mai repetat.Daca se ajunge la consult de specialitate ORL pentru copii, acesta este indicat sa fie facut la un specialist pediatru ORL.In privinta tratamentului cu probiotice va invi la o reflectie simpla: probioticul este o cultura microbiana "buna", antibioticul credeti ca face diferenta intre cei buni si cei rai? Si daca NU, lupta mai bine impotriva unui nr.mai mare de inamici, sau ii scade eficienta? Cred ca este mai potrivit folosirea lui la sfarsitul tratamentului antibiotic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copil cu stare generală relativ bună - când tratezi febra?
  • Medicamentele antipiretice sunt administrate frecvent în mod eronat de către părinți
  •