copil de 15 luni nu merge si pare foarte instabila | Forumul Medical ROmedic

copil de 15 luni nu merge si pare foarte instabila

02-06-2013
PatriciaArdeleanu
Nu este medic/terapeut
PatriciaArdeleanu
Buna ziua!
sint nou venita pe acest forum si m-am inregistrat special pentru a posta acest subiect, la care sper sa primesc niste sfaturi si incotro este de indreptat.

Am o finuta care va implini 15 luni pe 8 iunie. Este un copil facut la virsta de 36 ani, al 2-lea copil, mama fiind cu destule probleme de sanatate, probleme de cogularea singelui si urmat clexane, probleme neurologice (mai multe detalii voi daca daca mi se cer, trebuie sa ii cer explicit). a fost urmarita cu atentie in sarcina in parallel de medicul obstretitician, hematolog, si pneumolog (prezinta astm). Fetita este nascuat prin cezariana, mama la virsta de 17-18 ani a avut o sarcina soldata cu moartea fatului la cca 25 saptamini si nastere de urgenta prin cezariana, cauza necunoscuta la vremea respective.

Fetita pe toata perioada cit a fost bebelus a fost extrem de plangacioasa. a fost hranita la san dupa care a fost trecuta la mincarea solida, si desi minca foarte mult pentru un copil de virsta ei, chiar daca la nastere a avut 3, 5 kg, acum nu cintareste mai mult de8-8.5 kg.

imi cer scuze ca ma lungesc putin, dar vreau sa prezint mai clar situatia, cel putin vazuta prin ochii mei, pentru ca mama ori refuza sa vada adevarul, este si prinsa cu scoala si examene si financiar nu sta bine, dar de cite ori am incercat sa ii spun ca ceva mi se pare in neregula, evita subiectul, spune ca a tot fost racita, febra dinti, varicella, etc si nu a mai ajuns la dr pentru investigatii.
In concluzie, ce am observant eu, si ca mama a 2 copii, care au mers destul de tirziu si ei, cam in jurul acestei virste a fetitei, insa erau foarte activi mergeau de-a busilea f bine, se ridicau in patut inca de la 9-10 luni, se urcau/coborau de pe pat, se urcau pe scaun, fetita respectivanu face nimic din toate acestea. primul semn de intrebare mi l-am pus in urma cu maxim o luna, cind am asezat-o in fundulet pe pat, si s-a rasturnat cu fata in jos si nu s-a putut redresa fara sa intervin eu, precum un bebe ce abia sta in fund. am plecat acasa si m-am gindit la asta toata saptamina, eu o vad doar in weekend cind mergem la tara. dupa o saptamina cind am mers, I-am spus mamei ca mi se pare ceva ciudat si ca ar trebui sa consulte un medic, ea mi-a confirmat ca a fost f stresata si ca abia de citeva zile a inceput sa se ridice in picioare si parea ca a scapat de stress, insa nu este chiar asa. se ridica cu mare dificultate, daca face pasi labele piciorului nu calca bine, se duc spre interior cumva si mijlocul este cel care pare instabil, la incercarea de a face sustinuta de maini citiva pasi s-a aplecat foarte tare din mijoc spre spate. Bunica ei, care sta ziua cu ea si care a crescut 6 copii, mi-a confirmat ca I se pare si ei ca nu e in regula, si ca de multe ori a avut aceste tentative de a vrea sa se ridice si ii scapata coloana asa intr-o miscare brusca, si o data a dat cu capul in perete, trebuie sa fie linga ea mereu, chiar daca ea se ridica singurica de marginea patului sa zicem. daca e tinuta in brate sta cumintica, fara a da semen ca e nerabdatoare sa plece. nu merge de-a busile, se taraie doar pe sezut -si in fund a stat destul de tirziu, spre 12 luni fara ajutor.

Intrebarea mea este daca e posibil sa fie doar o intirziere, daca a fost ingradita in a-si exersa mai mult mersul, desi daca un copil vrea nu prea poti face asta sau e cazul sa ma impugn putin in fata parintilor si sa ii conving sa mearga cit nu e prea tirziu la medic, si daca da, de unde ar trebui sa inceapa.
precizez ca altfel este foarte prezenta, repeta cuvinte, isi canta singurica, pare dezvoltata la partea aceasta, dar atunci cind tace pare a nu fi vioaie deloc, are o figura asa mai 'pleostita', insa se invioreaza daca rade sau zice ceva. mama ei mi-a spus la un control efectuat de rutina pina in vista de 1 an cred, ca I s-a spus ca e dezvoltata normal pe partea aceasta, insa locomotor e in urma. si mai are si o flexibilitate f mare la picioare, le poate intinde perfect in laterale cind sta in carucior sau daca I le intinde altineva, si par destul de 'molatice' ca sa zic asa.

Va mutumesc mult!! si imi cer scuze daca a fost mai haotic mesajul, dar am incercat sa dau cit mai multe detalii.
6 comentarii
0
02-06-2013, ora 17:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cumparati cartea Minuni cu copiii nascuti si nenascuti ale Sfantului Efrem si cititi-o.
A ajutat nenumarati prunci de varsta finutei dv. si nu numai.
Costa in jur de 9 lei.
Puteti face dv., mama sau bunica, Acatistul acestui sfant.

Desigur ca toate problemele micutei provin de la predispozitia pe care a capatat-o din cauza bolilor mamei, asa cum corect ati subliniat, dar si de la medicamentele pe care le-a luat (daca a luat) in timpul sarcinii.
Mergeti la un medic neurolog de copii daca gasiti asa ceva, pentru o consultatie mai amanuntita.
Probabil ca mama a fost cu micuta la un dr. si acela a ridicat din umeri. Din cauza aceasta nu mai e doritoare sa mearga.
0
06-11-2018, ora 11:03
Ciociu
Nu este medic/terapeut
Ciociu
Buna ziua!
Fetița mea de 1 an si 3 luni are aceeasi problema
Cand o ridic in picioare nu are echilibru. Picioarele le tine fixe, dar coloana pare ca se rupe in doua.
Fetita de care vorbeați pana la urma era ceva in neregulă cu ea?
Eu stau cu teama ca ar putea avea ceva, am fost pe la controale si la neurologie si la ortopedie, la ortopedie au zis k nu are nimic ca suntem noi nebuni ca vrem sa mearga la 10 luni. Nu doream sa mearga la 10 luni si daca am ajuns la ortopedie, am fost trimisa de la neurologie.
La 15 luni merge doar de-a busilea, e foarte moale, flexibila, pare ca nu are muschi.
As vrea sa merg iar la un medic cu ea, dar sotul si cei din famie zic ca sunt nebuna. De asta intreb de finuta ta, ca din ce ai zis mai sus seamana foarte mult si poate imi dai un raspuns sa ma liniștesc!
Mulțumesc!
0
09-11-2018, ora 23:31
Deny902
Nu este medic/terapeut
Deny902
Buna seara! Prin aceeași situație trec si eu. Cum ati rezolvat? A fost vro problema cu fetița? Multumesc
0
25-06-2019, ora 16:54
Elena-N
Nu este medic/terapeut
Elena-N
Buna ziua!imi puteti spune, va rog, cum s-a rezolvat problema dvs?am si eu un baietel de un an si o saptamana si inca nu se ridica singur in fund.nu sta in picioare, nu are stabilitate.am facut 10 sedinte de kineto si se vade oarecum o evolutie dar nu foarte mare.cele doua doamne pediatre la care ne ducem constatnt inca de la nastere ne au spus ca fiecare are ritmul lui si ca este el mai lent.Multumesc anticipat!
0
11-12-2020, ora 17:41
Adina t
Nu este medic/terapeut
Adina t
Buna ziua, îmi Spune-ți va rog cum este băiețelul Dvs acum ?
0
11-12-2020, ora 17:42
Adina t
Nu este medic/terapeut
Adina t
Mesaj pentru doamna Elena
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul