copil cu febra moderata continua

15-07-2012
lilianai
Nu este medic/terapeut
lilianai
Baiatul meu de aproape 12 ani (1.54m; 36 kg), care este mereu energic si nu e bolnavicios, a facut luni (9iulie) febra 38, am inceput sa ii dau antitermice doar cand febra avea de la 37.8 in sus si l-am tinut in casa. Marti febra la fel: maxim 38, nicio alta schimbare (nici tuse, nici nas care curge, nicio durere nimic, doar febra). Miercuri m-am dus la medicul de familie care m-a expediat la pediatru la policlinica; aceasta mi l-a consultat si a spus ca e o viroza usoara, un pic de rosu in gat si m-a trimis a doua zi la analize (sange si sumar de urina). Rezultatul analizei a scos la iveala leucocite f. scazute 3.14 ; eritrocite ridicate 5.13; hemoglobina 14.4; hematocrit 39.1; vol. eritrocitar mediu 76.2; largimea curbei de distribuitie a eritrocitelor, deviatie standard 34.5; granulocite neutrofile segmentate(valoare absoluta) 0.81; granulocite neutrofile%(valoare procentuala) 25.8; VSH 11 si altele in limite normale pe care nu le mai trec.
Glicemia este 77, urina: hematii negativ; leucocite 1-2; sediment- rare cristale de acid uric; in rest urina e ok.
Copilul ia de pe 11 iulie, prescrise de medicul pediatru: vitamax - o capsula la 2 zile (5 capsule in total); isoprinosine - 3 pe zi timp de 10 zile; ibuprofen - o pastila pe zi in 2 reprize (cate jumatate de pastila o data) si decasept - 3/zi. Joi si vineri nu a facut deloc febra.
De ieri seara (sambata) a facut 37.8-9 din nou, fara niciun alt simptom, iar azi, 15 iulie de la 2 noaptea s-a trezit cu durere de cap si cu febra 38. I-am dat fasconal jumate de pastila, un supozitor cu novocalmin si ceai. Incercarea de a-i da fervex pt. copii a dus la vomitat usor ( de asta i-am dat supozitor). Azi e duminica, acum, la 7 are 37.2, dar ce sa fac??? Maine l-a chemat oricum la control la pediatru, dar abia pe la ora 13. Ce sa fac? Sper sa nu fie meningita virala, ca sunt in judetul nostru- Suceava peste 100 de cazuri.
1 comentarii
0
31-07-2012, ora 19:38
the_artivist
Nu este medic/terapeut
the_artivist
Buna Liliana, incerc si eu sa te sfatuiesc cat pot si cat cunosc si am observat pe pielea mea.Un aport ridicat de vitamine si asta nu din pastile ci din fructe si legume si un aport mai scazut de produse animale inclusiv lactate de orice fel, eliminat prajeli de orice fel, eliminat sarea sau daca nu se poate o cantitate cat mai mica si nu in ultimul rand eliminarea zaharului total din alimentatie.
Ce iti spun eu nu este ceva pe termen scurt ceea ce cauti tu dar poate fi foarte util pe termen lung in prevenirea oricaror boli prin intarirea sistemului imunitar prin alimentatie. Eu de cand am inceput alimentatia asta de circa 7 luni nu mai stiu ce e aia raceala desi faceam viroza respiratorie cam de circa 3 ori pe an
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul