copil 1an si 4 luni - constipatie cronica

17-02-2008
pirina
Nu este medic/terapeut
pirina
Va rog sa-mi spuneti ce as putea face in aceasta situatie. de 2 sapamini fetita mea de 1 an si 4 luni prezinta constipatie, mai bine zis scaune zilnice dar foarte dureroase si in cantitati foarte mici, ca niste pietricele dure lipite unele de altele, . Alimentatia ei este corecta, consuma multe legume, fructe si lichide. Medicul la care am fost nu mi-a zis nimic concret decit mi-a prescris laxative care nu au nici un efect. Constipatia a aparut dupa schimbarea mediului (o calatorie de o zi), se poate sa fi fost influentata de acest lucru si sa se abtina sa mai iasa cu scaunul din cauza durerilor pe care le-a avut atunci? Tipa doar cind ma vede cu supozitorul, servetelele umede sau pampersul in mina, ar trebui sa-i fac o asa zisa educare a defecatiei dar cum? poate cineva sa ma ajute? multumesc anticipat - in speranta ca un medic pediatru sau internist imi va raspunde
1 comentarii
0
02-03-2008, ora 00:00
s.ela
Nu este medic/terapeut
s.ela
constipatie cronica are si bebele meu de 2 ani numai ca de aproape 1 an. face caca exact asa ca al dvs bilute tari lipite unele de altele uneori cu sange pt ca se formeaza cocoloase mari de caca si le elimina f greu.
nu am gasit raspuns ce ar putea fi, analizele nu arata giardia vom face echo sa vedem daca nu sunt pb la intestine.
oricum nu mananca exact ce trebuie si nu pot sa o conving sa manance legume si ciorbe. alimentele ei preferate sunt laptele si fainoasele, greu a inceput sa mai guste si fructe.
nu gusta nici o picatura de ceai sau de suc, si nu am putut sa ii dau ceai de musetel cu miere sau citrice, recunoaste gusturile neplacute si in somn si nu bea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici