conversie electrica postoperatorie?

11-10-2007
alex_md
Nu este medic/terapeut
alex_md
Buna ziua. Mama mea are o stenoza mitrala foarte veche. Prima interventie chirurgicala a suferit-o in anul 1982 (s-a practicat comisurotomie si valvuloplastie). In 2005, complet investigata la Clinica Cardiologie din Cluj Napoca, cu fibrilatie permanenta, i se recomanda a doua interventie pentru protezare mitrala (cu valva mecanica). Dupa operatie a avut o evolutie buna cu mici dereglari ale ritmului cardiac.
Acum doua saptamani s-a instalat din nou o fibrilatie permanenta.Medicul cardiolog spune ca nu este inca fibrilata, ci are o tahicardie acuta care se va transforma in fibrilatie. Recomandarea medicului este o conversie electrica pentru restabilirea ritmului.
Intrebarea mea este SE POATE CONVERSIE ELECTRICA PE VALVA MECANICA SI DE CE APARE ACEASTA FIBRILATIE DUPA OPERATIE??? CUM SE POATE EVITA???
VA MULTUMESC.
1 comentarii
0
17-10-2007, ora 00:00
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
In stenoza mitrala atriul se dilata si datorita acestui fapt pot apare diferite tulburari de ritm. Cauza prezentei diferitelor tulburari de ritm cardiac (fibrilatie atriala, flutter atrial, tahicardie supraventriculara paroxistica etc) pot fi multiple nefiind legate doar de dilatarea atriului (atriul = o camera a inimii)
Asadar raspuns la intrebarea dumneavoastra:
Da se poate face conversie electrica (sau mai bine zis ablatia unor anumite focare ectopice de la nivelul muschiului inimii care determina un ritm neregulat) si in cazul unui pacient cu valva mecanica. Procedura consta din introducerea unui tub (cateter) printr-un vas de la nivelul piciorului sau mainii, tub care ajunge pana la nivelul muschiului inimii si fibrozeaza focarele ectopice
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.