contuzie picior stang

12-02-2012
Robert alex
Nu este medic/terapeut
Robert alex
Buna seara!am si eu o problema si efectiv nu stiu ce sa mai fac..pe 23 ianuarie am avut parte de un Mic incident, si anume am fost calcat de un stivuitor(peste 700 de kg) pe degetul mare de la piciorul stang..am mers la urgente urmatoarea zi in cele din urma pt ca ma deranja la mers.Am facut radiografie, toate bune, mi s-a spus ca nu e nici o fractura. mi s_a pus pansament si pe post de atela urmatoarele doua degete..am stat 10 zile cum mi s_a spus insa nu am luat medicamentele prescrise, un antiinflamator si omez, pt ca nu am avut dureri Mari in aceste 10 zile, si am si folosit piciorul mergand pe calcai si pe exteriorul piciorului. pe data de 4 februarie am scos pansamentul si a doua zi cand incepusem sa calc un pic mai bine a inceput sa-mi amorteasca piciorul si sa am dureri mari din talpa pana la genunchi, si Mari probleme cu circulatia sangelui, piciorul cu degetul lovit se incalzea Foarte greu cand veneam din frig fata de celalalt picior.am mers din nou in acelasi spital la urgente si nu au stiut ce sa zica, si mi_au prescris pentoxi retard pt circulatie si fastum gel sa aplic local..de 4 zile tin acest tratament Dar Inca am dureri mari. ce este de facut? ce imi recomandati ? sau macar incotro sa ma duc, vreau macar o recomandare..multumesc! o seara buna in continuare!
9 comentarii
0
13-02-2012, ora 09:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Probabil ca lezunile sunt mai importante decat s-a crezut initial, cuprinzand si leziuni arteriale sau/si ale nervilor periferici.
Pe de alta parte, un traumatism de o asemenea intensitate presupunea un repaus la domiciliu de 6-8 saptamani, si in nici un caz reluarea activitatii in frig.
Numai un examen clinic atent si competent va elucida situatia actuala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
13-02-2012, ora 14:20
Robert alex
Nu este medic/terapeut
Robert alex
Multumesc pentru raspuns! insa o singura rugaminte as avea..unde imi recomandati sa merg pt a primi un diagnostic corect? Cineva mi-a recomandat clinica privata memorial hospital..sau cum as putea sa ajung la dumneavoastra?
0
13-02-2012, ora 16:08
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Pentru a ajunge la mine aveti aici, pe site, coordonatele mele (este suficient sa faceti ""click""pe numele sau pe fotografia mea).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
14-02-2012, ora 11:17
oanasere
Nu este medic/terapeut
oanasere
Am un bebelus de 1 an si 5 luni. Am observat de trei ori pe parcursul a doua saptamani (seara la culacare si apoi si diminetata cand s-a trezit) ca tine degetele incovoiate si calca intr-o parte spre exterior cu piciorul drept. Am masat piciorusul peste tot dar nu-l fereste, semn ca nu-l doare ceva anume, apoi in scurt timp revine si calca normal. Ce-mi recomandati sa fac pentru a ma asigura ca va fi bine?
0
14-02-2012, ora 18:23
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
V-as sugera un examen clinic la ortopedul pediatru.
Pana atunci este preferabil sa nu apelati la vreun tratament, indiferent de natura acestuia.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
29-10-2012, ora 10:53
tarnauceanu
Nu este medic/terapeut
tarnauceanu
Buna ziua domnule Dr. Marius Uscatu!

Sotul meu a fost diagnisticat cu guta acum 5 ani. Acum o luna si-a facut analizele de sange si urina. I s-a prescris milurit si pentoxiretard. Problema este urmatoarea: durerile de la picior au reaparut fiind sub acest tratament si sunt foarte curioase, in sesnul in care durerea se plimba cand la glezna, cand la deget, cand pe laterala piciorului. Acum 5 ani i s-a umflat degetul mare de la piciorul drept, acum durerile sunt la piciorul stang. In afara de colesterol si trigliceride cu un nivel ridicat, altceva nu a aparut la analize. Putem sa ajungem la Dvs. la un consult sa ne lamurim daca este guta sau nu? Pentru ca durerile astea apar chiar si atunci cand tine regim alimentar, apar practic peste noapte...Eu una nu stiu ce mai cred si cum sa mai procedez sa-l ajut. Multumesc anticipat!
0
29-10-2012, ora 16:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Artropatia micro-cristalina (guta), chiar daca prezinta si afectare articulara, este o afectiune a ficatului si a rinichiului.
Prin urmare, tratamentul gutei este gestionat de catre specialistul in boli interne.
Exista si momente ale evolutiei cand uricemia (acidul uric) este normala, prin urmare diagnosticul ramane unul eminamente clinic, bazat pe examinare directa.
Se poate insa supra-adauga o suferinta vasculara, lombara (sindrom compresiv), metabolica (diabet), reumatologica etc.
Nu am inteles din relatarea D-voastra tocmai esentialul: varsta, greutate/inaltime, antecedente medicale etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
10-09-2018, ora 15:35
OrtansaM
Nu este medic/terapeut
OrtansaM
Buna ziua,

Acum aproximativ 1 luna am dat din greseala cu degetul mic de la picior in bordura, rezultatul a fost faptul ca acesta s-a umflat si inegrit cu totul, deasemenea si laba piciorului s-a inegrit putin in zona aceea. Am fost la spital unde in urma unei radiografii mi s-a spus ca am o contuzie la deget, mi l-au pansat (bandajul trebuia tinut 10 zile) si mi s-a prescris un tratament cu tador si mydocalm si comprese cu gheata. Am urmat sfatul doctorului dar nici in momentul de fata degetul nu s-a desumflat complet si ma doare daca incerc sa port incaltaminte inchisa. Ma gandeam ca ar trebui sa folosesc ceva unguent, am incercat Clafen dar nu am observat nici o ameliorare. Ce ma sfatuiti sa folosesc?
Multumesc.
0
11-09-2018, ora 22:12
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
In nici una dintre situatiile imaginabile nu se pune problema de medicamente sau de unguente, deoarece ar fi impotriva logicii elementare
Cu mare probabilitate ati fost confruntat(a) cu o fractura a metatarsianului 5 sau/si o fractura a falangei proximale a degetului 5.
In functie de diagnostic se impunea o imobilizare adecvata.
Umflarea actuala este dependenta, evident, de solicitarea fizica a piciorului (o astfel de fractura limiteaza spre zero mersul timp de cateva saptamani, iar neglijarea tratamentului corect conduce la umflarea degetului pe o perioada nedeterminata).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul